Şimdi Ara

Ülkede mühendis Staj bulamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
3.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar EEM 3. Sınıf öğrencisiyim yaz stajı için onca yer gezmeme rağmen staj yeri bulamadım son 5-6 günüm kaldı okula resmi evrakları vermek adına.2.94 ortalamam var şuanlik ama dönem sonu 3 olur.Ankara içi forumdan staj ayarlayabilecek bir üstad yok mu ya rica ediyorum kafayı yicem yer yok.



  • Staj daha başlangıç iş de bulamayacaksın. Ben de bulamamıştım staj, senden belki 3 kat daha fazla aradım taradım bir türlü olmadı, en sonunda bir arkadaşın torpilini ödünç aldım, dedim sana yapmış torpili bir sor bana da yapar mı bir seferlik :) O şekilde girebilmiştim staja. Şimdi de iş arıyorum ama yok yine bulamıyorum. Kariyer'de bana uygun iş ilanı kalmadı toplam 50-60 tane başvurum var bırak görüşmeye çağırmayı cv görüntülenme sayısı bile 4.

    Yukarda kpss muhabbeti yapmışlar arkadaşlar kpss puanını alıp napmayı planlıyorsunuz ? 2 yıldır hiç bir kurum alım yapmıyor nerdeyse. Öğretmenler ağlayıp duruyor ya atama yok, puan yüksek vs diye, lan mühendislikte toplu atama bile yok alacaksın kpss puanını her kamu kuruluşu için ayrı ayrı dosya ayarlayıp ayrı ayrı başvurup ayrı ayrı mülakata gireceksin.

    Ülkenin anasını sevdiler ortalığın alnına koydular. Ya sağlam torpilin olacak ya da akpli olacaksın bu devirde. Başka türlü ne staj bulabilirsin ne iş. Maaşında falan değilim işin artık, parasız çalışayım diye başvuru yaptığım yer dahi kabul etmiyor. Bundan sorumlu olan herkesin Allah belasını versin.
  • Hangi okuldansın?
  • Kirikkale üniversitesi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OsmanliSoylusu71

    Kirikkale üniversitesi
    Dostum savunma sanayi firmalarına başvurarak vakit kaybetme, kabul etmezler. Ostim'deki firmalara falan başvurdun mu veya bilkent cyberpark, odtü teknokent, hacettepe teknokent'teki firmalara?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-40C5DD97E -- 6 Mayıs 2019; 10:49:8 >
  • Geçen sene ostimde staj yaptım savunma sanayi firmasiydi.Ostime Sincan OSB gezdim. Ama teknokentlere gitmedim işin aslı artık red yemek yordu valla hocam.
  • bizim şirketin staj kabul kriterleri ;

    allah sabır versin tanıdığı olmayanlara

    Ülkede mühendis Staj bulamıyorum
  • yakup13 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim aynı şey cidden ASELSAN Tai hep torpille aldı cidden tanıdığı olmayan için yaşamak zor.
  • OsmanliSoylusu71 kullanıcısına yanıt
    torpil değil o referansla girmişlerdir , öyle deyince kurumsal bi havası oluyor , alış
  • yakup13 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam hayır staj bu iş başvurusu daha üzücü olacak.
  • Hatan ne biliyor musun? Mühendislik okuman.okusana kardeşim hemşirelik,öğretmenlik.bizim gençlerimiz en güzel yaşlarında sürünmeye çok hevesli,anlam vermek zor.
  • Bedava çalışırım üstüne para veririm de, belki alırlar.
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Staj dan herhangi bir ücret talep etmiyorum cidden yol kendim karşılarım ona rağmen yok.
  • Aynı durumdayım hocam teknokentlere bilimum şirketlere görüşmeye gidiyorum cv bırak ihtiyaç halinde döneceğiz diyorlar donüş felan yok. Öteki tarafa bakıyorum ortalaması benle aynı olup da stm de tai de aselsanda yada bu şekilde büyük kurumlar da staj yapan çok. En sonunda bizde araya referans(torpil) sokacaz herhalde bune kardeşim. İnsan kendi bildiği ile kendi çabası ile staj bile yapamıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PantheraPardus

    Hatan ne biliyor musun? Mühendislik okuman.okusana kardeşim hemşirelik,öğretmenlik.bizim gençlerimiz en güzel yaşlarında sürünmeye çok hevesli,anlam vermek zor.
    Katılıyorum buna yaptık bi aptallık gerçekten. Seviyoruz dedik bir şeyler üretiriz, dünyaya kazandırırız dedik de yanlış yaptım.Hemşirelik okuyacaktım mis gibi.Anasını satıyım toplumda memurun yarısı kadar değer bile görmüyor mühendislik. Eğitim fakültesinde adamlar yata yata 3 küsür ortalama yapıyor biz de bir tarafımızı yırtıp 2-2,5 üstünde kalmaya çalışalım staj la bilmem neyle uğraşalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WmGMD

    Katılıyorum buna yaptık bi aptallık gerçekten. Seviyoruz dedik bir şeyler üretiriz, dünyaya kazandırırız dedik de yanlış yaptım.Hemşirelik okuyacaktım mis gibi.Anasını satıyım toplumda memurun yarısı kadar değer bile görmüyor mühendislik. Eğitim fakültesinde adamlar yata yata 3 küsür ortalama yapıyor biz de bir tarafımızı yırtıp 2-2,5 üstünde kalmaya çalışalım staj la bilmem neyle uğraşalım.

    Alıntıları Göster
    Otur kpss kas madem.bende mühendisim yıldız teknik mezunu.1 sene kpss kastım kendimi kurtardım




  • PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    Deneyimlerin maaşın ve görevin hakkında bilgi verir misin hocam
  • ODTÜ Bilkent Hacettepede değilseniz boşuna savunma sanayisine başvurmayın. Sonra torpil yea diye aglarsiniz.
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Şu kafadan cik kardeşim en yakın arkadaşlarım okuldan Tai de ASELSAN da kabul edildi.onlarda ODTÜ değil boş yapma o yüzden.
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    İstanbul kültür üniversitesinden eleman bile havelsana girdi taiye kabul edildi sen ne diyon
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

    ODTÜ Bilkent Hacettepede değilseniz boşuna savunma sanayisine başvurmayın. Sonra torpil yea diye aglarsiniz.
    Benle aynı okuldan sınıf arkadaşlarım demek ki aslında ODTÜ Bilkent Hacettepe de okuyorlar bak sen şu işe yav. Katılıyorum aldığımız eğitim bu bahsedilen üniversiteler yanında zayıf. Gerçekten onlar daha çok hak eder. Benim karşı çıktığım nokta benle aynı durumda ki adamın üst üste 2 sene stm de tai de yapması. Yoksa hakeden yapsın kimse ağzını açamaz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.