Şimdi Ara

Intel’in bazı Xe GPU’ları Ray Tracing’e donanımsal destek sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Intel’in yayınladığı blog yazısında yer alan bir detay firmanın GPU pazarına girişine dair heyecanı bir kat arttırdı. Firmanın daha önceden de bilinen bazı yol haritası bilgilerine ek olarak ortaya çıkan plan mavi takımın GPU yolculuğuna daha yüksek beklentilerle başlamasını sağlayabilir.

    Şimdilik veri merkezleri için 
     

    Intel daha önceden yayınladığı görsellerine göre Xe ailesi çözümlerini veri merkezleri ve son kullanıcı odaklı olarak ikiye ayıracak. Yapay zeka gibi ağır yüklere yönelik geliştirilen kulvarda sunulacak Ray Tracing’e donanımsal hızlandırma desteği donanım severlerin aklında kullanıcılara yönelik modellerde de ışın izleme deneyimine yönelik soru işaretleri oluşturdu.
     
     
     
    Şu anlık veri merkezleri için açıklanan durumun eğer olur da donanımsal bir hızlandırma sunulursa Intel’in elini güçlendireceğine şüphe yok. Son olarak 2020 yılında Intel’in kendi 10 nm sürecinden geçecek modellerin son ortaya çıkan iddialara göre Samsung’un Güney Kore’deki 5 nm FİnFET üretim tesislerinden çıkacağını da ekleyerek sözlerimizi noktalayalım.







  • 1nm teknolojisi gelmeden söylenilen her söz sadece fantezi romandır !!!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProjectMan

    1nm teknolojisi gelmeden söylenilen her söz sadece fantezi romandır !!!
    1nm nin 5 atom kalinligina tekabul ettiginin farkindasiniz degil mi? o boyutta uretim yapmak, devrede elektrik sizintilarini engellemesi bir yana artik quantum boyutlarina gelmis oluyorsunuz, yari iletkenlerin calistigi klasik fizik kanunlari gecerliligini kaybetmeya basliyor. bir elektron quantum tunneling ile devrede bir yerden otekine atlar engelliyemezsiniz. en azindan klasik yari iletken prensipleriyle, mevcut silikon malzeme ile mumkun olmayan bir olcu.
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    işte eğlencede tamda o noktada başlıyor ya :)
  • YA BÖYLE ADAMLAR NERDEN GELİYOR BU FORUMA!
    Bide nicki de SEO Uzmanı :D

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    adamlar zaten 1nm sınırlarında quantum işlemci yapmış

    özetle klasik mimari 1 mn den sonra bittiyor.

    bizde bir an önce klasik mimariyle zaman harcamayalım diyoruz ya ! :)
  • quantum bilgisayarlari su an bir kac kubitden ibaret sistemler. quantum dunyasinin belirsiz dogasindan oturu ilerleme biraz yavas. her ne kadar bilgisayar teknolojisi cok hizli ilerliyor desekde aslinda son 50yildir kullanilan teknoloji prensip olarak ayni, ayni silikon malzeme. hizli gelisme ayni teknolojinin boyutu ufaltilarak gerceklestirilen bir durum. kokden yeni bir teknolojinin son kullaniciya ulasmasi genellikle onlarca yil suren bir surectir. lab ortaminda hersey yapilir, soyle bitmeyen batarya uretildi, 1nm grafenden islemci yapildi falan. ama bunlarin cogu lab ortaminda kucuk olcekde calisirlar, sahada calisabilir hale getirmesi yillarca suren arastirmalar gerektirir, sonrasinda hacimli uretiminin saglanmasi yeni fabrikalarin kurulmasi basli basina ayri surectir. en basit ornekle bugun hala tam yayginlasmamis yeni teknoloji dedigimiz oled in lab ortaminda ilk tasarimi 1960lara kadar uzanir. aslinda cok yeni degil ama sahada calisacak kullaniciya sunulabilcek son urun haline gelebilmesi bu kadar uzun bir zaman almis. ozetlersem 1nm quantum bilgisayari bugun yapilsin, sorunlara deva olsun denebilcek bir sey degil. buyuk ihtimal bizim emeklilik yillarimiza dogru elimize ulasacaktir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.