Şimdi Ara

ELECTROLUX EW6F3146EB ÇAMAŞIR MAKİNESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bu çamaşır makinesini aldık ve forumda merak edenler olur diye konu açmak istedim.

    Makineyi gittigidiyor üzerinden mediamarkt satıcısından 2.800 liraya aldım.

    10 Kg, 1400 devir olması hoşuma gitmişti. Daha önce kullandığım Electrolux eşyalarda da hiçbir sıkıntı yaşamadım, o yüzden bu makineyi tercih ettim.

    Makine üzerinde made in eu yazıyor, Polonya üretimi. Duruşu güzel. Renkli ve beyaz yıkamasını denedik güzel yıkıyor. Buharlı yıkama da var ama henüz denemedim. Kazanı gayet geniş.

    Yıkama sessiz. Su alırken birkaç saniyeliğine ses yapıyor. Bir de sıkma sırasında sesi var. Sıkma kısmında video çektim onu da atacağım. Servis makine ayağını tam ayarlayamadığı için videoda makine biraz daha sesli görünüyor. Ben ayaklarını ayarladım, şimdi daha sessiz oldu.

    ELECTROLUX EW6F3146EB ÇAMAŞIR MAKİNESİ

    ELECTROLUX EW6F3146EB ÇAMAŞIR MAKİNESİ





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romantik pepe -- 29 Nisan 2019; 12:23:26 >







  • Evet onu teknik detaylarda farketmiştim ama bu kadar ses farkı olacağını düşünmemiştim. Bosch da ilk wat serilerinde serie 8 de kullandığından daha sesli bir motor kullanıyor ama electrolux kadar yine sesli değil motor. Bence şuan piyasada alınabilecek en iyi ve kaliteli ürün bosch un son çıkardığı leke seçenekleri olan ve ek 3 durulama yaptırılabilen wat serileri. Üstelik kullandığı motor da sanırım serie 8 ile aynı. Youtubeda izlediğim videolarda motor kartından gelen bibleme sesleri serie8 ile aynıydı. İlk seri watlarda bu bibleme sesleri yok. Fiyatı da 2900 civarlarında. Açık konuşmak gerekirse electrolux ün bu modeli bende hayal kırıklığı yarattı.
  • Makineniz hayırlı olsun.
    İnverter motor olmasına rağmen sıkmadaki sesi fırçalı motorların çıkardığı sesi andırdı bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 29 Nisan 2019; 17:16:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makineniz hayırlı uğurlu olsun. Akan su sesinin dahi yankı yaptığı bir ortamda ses seviyesini adil olarak göstermeniz iyi olmuş. Malum bir ara sesi mübalağa ile karalanmaya çalışılmıştı.

    Kendi segmentine göre alınabilecek en iyi cihazlardan biri. 68 lt net tambur hacmi, buharlı anti alerji programı, time manager avantajlı özellikleri. Build quality de iyi. Yıkama ve durulama yönünden memnun edecek bir cihazdır. Mutlu günlerde kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Motor sesi ürün segmentine göre değişiyor. Bunda indüksiyonlu inverter motor var, 700 serisi ve üstü PM Inverter motor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok gurultulu bence vij vij diye ses cikartiyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Evet onu teknik detaylarda farketmiştim ama bu kadar ses farkı olacağını düşünmemiştim. Bosch da ilk wat serilerinde serie 8 de kullandığından daha sesli bir motor kullanıyor ama electrolux kadar yine sesli değil motor. Bence şuan piyasada alınabilecek en iyi ve kaliteli ürün bosch un son çıkardığı leke seçenekleri olan ve ek 3 durulama yaptırılabilen wat serileri. Üstelik kullandığı motor da sanırım serie 8 ile aynı. Youtubeda izlediğim videolarda motor kartından gelen bibleme sesleri serie8 ile aynıydı. İlk seri watlarda bu bibleme sesleri yok. Fiyatı da 2900 civarlarında. Açık konuşmak gerekirse electrolux ün bu modeli bende hayal kırıklığı yarattı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Fiyatida iyi 2300 e kadar bulunuyor

    https://www.akakce.com/camasir-makinesi/en-ucuz-bosch-wat24581tr-a-1200-devir-9-kg-fiyati,438042813.html

    50/74 db

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lazpanyol kullanıcısına yanıt
    Wat28581tr 1400 devir olanı 49/75 db, fiyatı 2900 civarı sadece 1000 devir seçeneği yok. 1400-1200-800-600-400 diye gidiyor. 400 devir tüller dışında kullanılmıyor aslında 1000 deviri koymamak yerine 400 deviri koymasalar daha iyi olurmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Mantikli aynen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu sesi bir Arçelik ya da Vestel çıkarsa forumda linç başlardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.

    Ses konusu benim de kafama çok takılmıştı. Fırçalı motor sesine benzeyen ses veriyor arada bu doğru. Ama ayaklarını ayarladıktan sonra ses ve titreme azaldı. Videoyu ayak ayarlamadan önce çekmiştim. Bir de küçük banyoda yankı yapıyor. Diğer markaların makineleri daha sessiz olabilir, bakmadığım için yorum yapamıyorum ama bu makinede de sesten rahatsız olmadım.

    Bosch grubu markasıyla servis konusunda sıkıntı yaşadığım için almaya yanaşmadım. Vestel zaten almıyorum, arçelik'ten de emin olamadım. Kullandığım Electrolux eşyalarda da sorun çıkmayınca bunu tercih ettim. Bütçeyi de fazla zorlamak istemedim.

    Şu an sorunsuzca ve gayet temiz şekilde yıkama yapıyor. Büyük olması da gerçekten çok işe yaradı.
  • romantik pepe kullanıcısına yanıt
    Video koymanız iyi oldu hocam. Makine gürültülü dediğim zaten, suyun akma sesi ile kıyaslandığında yankı yapan seramik kaplı ortamda normal olduğu görülebilir. Bir de 1400 devirdeki sesini ekleyebilirseniz iyi olur kıyaslama açısından. Burada bahsi geçen makinelerde 1400 devirde kıyaslama yapıldığında farkın azaldığı görülecektir.

    Kıyaslanan makinelere göre bu makinenin üstünlükleri tamburun daha geniş olması, yükleme ağzının daha bütün olması, süre seçeneklerinin daha iyi olması, makinenin hızlı-yavaş-hızlı-yavaş ritimle dönerek çamaşırları hem çitileyip hem de içindeki su hareketini artırarak daha iyi yıkaması, buharlı anti alerji programı. Performans açısından bu farkları da ele almak gerekir. Memnun kalmanıza sevindim.

    Merak edenlerin görmesi adına yıkama esnasındaki tambur ritmini ve 1400 devirdeki sıkmasını eklerseniz süper olur. Yok evi yıkıyor, onu bunu yapıyor diye mübalağa yapanlara karşı yankı yapan seramik kaplı ortamda objektif bir inceleme olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben dava açtım kazandım arkadaşım yakında iade ediyorum,iyi aynı makineyi almışız senle allah aşkına su boşaltma başladığı an hafif sıkmaya başladığı anda bir uğultu sesi var motorun uğultusu maşallah o ses 130 m2 evimin heryerinden duyuluyor sende nasıl? rahatsız olmuyormusunuz...?
    ayrıca suyu boşaltrıken patırrrttt puturrrrt pat pat pat diye motor patlama sesi olmuyormu?
    cidden kazanı güzel yıkaması iyi bizmkiler bi ara yumuşatıcı artıklı bıraktı desede bir iki defa memnunlar ,ama motor sesi çekilcek dava değil..sayesinde akşam makine açımı iptal oldu
    konum burda...https://forum.donanimhaber.com/electrolux-ew6f3146eb-camasir-makinesi--138090962

    hatta o uğultulu boşaltımın sıkmanın başladığı anda banyonun duvarlarına dokun evin titrediğini görcen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Mayıs 2019; 1:24:20 >




  • Merhaba candogan, bu videoyu zaten 1400 devirde sıkma yaparken çektim. Makinenin ekranında da görünüyor. Hem de makinenin ayakları sabitlenmemişti. Titreme yapıyordu. Ben düzelttim ve şu an daha sakin çalışıyor, rahatsız edici değil. Merak edenler olursa yeni video çekerim tabii.


    Merhaba kerimcem, o şekilde sesler duymadım. Sadece su alırken birkaç saniyeliğine bir ses var, su boşaltırken pek yok. Bir de 1400 devirde sıkma yaparken ses yapıyor videodaki gibi. Bunlar rahatsız edici gelmedi bana. Sizdeki makine hatalı üretilmiş olabilir ya da diğer makinelere göre bunun sesi fazla gelmiş olabilir. Ben yeni nesil bir makine ile bunu karşılaştıramadığım için diğerleriyle arasındaki farkı ölçemedim. Şu an için sorun yok, yıkama yaparken evde bulunduğumda tekrar bakacağım makineye :)
  • romantik pepe kullanıcısına yanıt
    tam sıkma değil hocam sıkma sesi bize gorede çok fazla değil makul sayılır, su boşaltma yaparken ve hafif sıkmaya başladığı andaki ses acayip bir motor sesi oluyor motor uğultusu tipi birşey..videoda bile hissetttim onu zaten başta...yok hocam servis iki defa geldi normal dedi zaten bozuk olsa herhalde dolandırıcı olduklarını sanmıyorum... memnunsanız sorun yokta tabi makinenin çalıştığını alt kattan bile duyuyoruz
  • 1400 devirde ses yapmayan makine yok

    800 - 1000 devirde ses yapmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjkyener

    1400 devirde ses yapmayan makine yok

    800 - 1000 devirde ses yapmaz
    hocam devirde sıkması normal pek birşey yok bu baştaki vıjıkkk vıjıkkk bol bas trebleli olan bolge sorun hafif sıkma başlangıcı olan yer felaket desem yeri uğultusuda ekleniyor üstkeki çoğu arkadaşta anlamış zaten...tam sıkmaya geçtiğinde normal sayılır ahminim su boşaltma pompasıyla ana motor etkişileme geçip kasıp kavuruyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Mayıs 2019; 19:43:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.