Şimdi Ara

Araç bakım periyodu ne kadar olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 2015 yılında 53bin kmde aldığım opel astra h otomatik aracımı pek kullanmadığım için 2017 yılında 57bin km de motor yağı, filtreler, ön fren ve triger kayisini değiştirdim. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen şu an aracım 64bine yakın. 10 bin bakımı için daha 3bin km var. Sizce yağını, filtrelerini değiştirmeli miyim?



  • Değiştirmelisin.
    Km dolmazsa 1 yılda değişir.

    Hadi az kullandın süreyi 1,5 yıl yapalım
    Ama senin zaten 2 yıl olmuş, uzatmaları oynuyosun.
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Bu konuda pek bilgim yok ilk arabamız ve pek sık kullanılmıyor. Araca GM 5 30 yağ konulmuştu. Easytronic olduğu için bununla ilgili bir bakım yapılmadı.. Yağ konusunda ne önerirsiniz? Araç benzinli başka herhangi bir bakım yapmalı miyim?
  • mydonose_2 kullanıcısına yanıt
    Çok az km yapıyorsan sadece yağ ve yağ filtresini değiştirip hava ve polen filtrelerini değiştirmeyebilirsin.
    Hava filtresi pahalı bir şey değil zaten, polen filtresi ona göre daha pahalı.

    Ben ilk yıl bakımında aracım daha 6900km'de olduğundan sadece yağ ve yağ filtresini değiştirdim. Normal bakım aralığı 20bin km.
    Şimdi araç 16bin km'de. Bakım yapacağım zaman muhtemelen 17-18 bin olur. Serviste sadece yağ ve yağ filtresi değişimi yaptırıp, diğer filtreleri kendim alıp değiştirmeyi planlıyorum.

    Hatta şimdi 2. bakım olduğundan bana yakıt filtresini de değiştirelim diyecekler ama onu da değiştirmeyeceğim. Yakıt filtresi 40bin km'de bir değişiyor benim aracımda. 20bin km bakım aralığı olunca bir bakımda değişiyor, bir bakımda değişmiyor.

    Edit: Bakımı özelde yaptırmak istersen servise göre 3'te 1 fiyatına yaptırabilirsin. 5w30 yağlar şu an için hemen her araç için kullanılan yağlar. Aracın kitapçığında yazar yağ bilgisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 29 Nisan 2019; 0:29:39 >




  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Özel serviste yaptırmıştım ben ilk bakımı. Sanırım ilk bakımı yaptırdığımı ve pek birşey bilmediğimi anlayınca şunu yapalım bunu yapalım diye değiştirmişlerdi 57bin de triger bile değiştirdiler. Belki yanlış yerlerden bilgi sahibi olmuş olabilirim ama 70 bine kadar sorun olmayacağını söylemişlerdi triger kayisinin. Elim pek yatkın değil böyle işlere. Bu hafta gidip değiştirmeyi planlıyorum. Yağ ve otomatik vites konusunda bir bakım ve öneriniz var mı?
  • mydonose_2 kullanıcısına yanıt
    Aracın bakım tablosu vardır illaki nette. Oradan kaç km'de veya yılda hangi parçaların değişeceği yazar. O tabloyu bulup bir gözatmak lazım. Araçların şanzımanlar çok farklı olduğundan bakımları ve bakım aralıkları da farklılık gösteriyor.

    Örnek bir tablo göstereyim ne demek istediğimi anlarsınız. "D" değişim, "K" kontrol

    Araç bakım periyodu ne kadar olmalı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 29 Nisan 2019; 0:43:28 >
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam verdiğiniz değerli cevaplarınız için. Gerçekten yardımcı oldunuz
  • Bizim arkadaş arabayı alalı 2.5 yıl oldu o günden beridir 7000 km falan yapmış. Geçenlerde yağı değiştirmek için gitmiş yağcı demişki yağın iyi değiştirmeye gerek yok ama sen bilirsin. arkadaşta değiştirelim demiş Allahtan hava filtresini değiştirmeyede gerek görmemiş 2.5 yıllık arabada Dedim sen delimisin filtreler en önemli şeylerdir arabada acil değiştir dedim. Bi dahaki bakımda değiştiririm artık diyo bidahaki bakıma en az 2 yıl sonra girer Para yokken araba alırsan böyle oluyo demekki

    Arabası 2007 dizel corsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 29 Nisan 2019; 9:52:36 >




  • Dark Territory kullanıcısına yanıt
    Hocam biz de öyle pek kullanan biri değiliz arabayı pek bilgimiz de yok :) biz de maksimum yılda 5 bin yapıyoruz o da şehirlerarası yolda geçiyor nerdeyse. Bu yüzden pek bakım aralığı konusunda bilgimiz yok. Tek bildiğimiz şey 10binde bir değiştirmek.
    Biraz önce fiyat aldım 4 lt GM 5 30 yağ polen hava filtresi toplam 235 dedi mobil marka kullanırsak eğer 300 lira fiyat verdi.
  • Kullanıyorsanız satın gitsin. Size ne faydası var. Hem masraftan kurtulursunuz hem cebinize keş para girmiş olur.
  • El-Kira kullanıcısına yanıt
    Hocam bir yönden haklısınız ama Allah göstermesin hastalık oluyor acil durum oluyor ihtiyaç oluyor. Kullanmasakta evin önünde duruyor. Memlekete giderken felan iyi oluyor :)
  • Ben bu 1 yıl işini tamamen satış psiskolojisi olarak düşünüyorum. Evet plastik aksam zamanla deforme olur çürür evet. Km yapıldığında yine sıcaklık farkındandır ne biliyim tozdandır filtreler falan filan dolabilir. Ancak 1 yıl bence bu servislerin uydurduğu birşey bana göre.
  • mydonose_2 kullanıcısına yanıt
    araba lüks değil ihtiyaçtır. sıkışık zamanda taksi bile bulunmaz. işi evinin yanında olan birisi 5000km yapar tabi ki. her evin önüne bir araç şart.
  • Uza -00- kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de böyle olduğunu düşünüyorum ama bende durum farklı. Araç sürekli yatıyor ve aracın motorunun içindeki sıvı sirkülasyonu bayağı düşük oluyor haliyle. Bu durumda değişmek en mantıklısı sanırım
  • elcas kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz gibi araç artık lüks değil ihtiyaç. Her zamanda eşe dosta gidilmiyor. Durum böyle olunca biz de kullanmasak bile alıp kapının önünde dursun demiştik zamanında
  • Uza -00- kullanıcısına yanıt
    Yanılmıyordam bmwde 2yıl / 30bin km
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Valla bakımdan sonra yağ değişimi için 9000 km gösteriyor araç. Buda 2 yılı kapsamaz sanmıyorum. Değişik ya çözemedim


    Yanılmıyorsam aynı altyapısı olan Kodiaq ve Qasqai bile biri Yılda / 15 Binde bakıma girerken Kodiaq 2 Yıl /30 Binde giriyor ç Aynı motor aynı yapı. Markaların değişik stratejileri.

    He ben böyle yazıyorumda yılda bakımı yaptırmıyor muyum. Bende yaptırıyorum ne yazıkki .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uza -00-

    Valla bakımdan sonra yağ değişimi için 9000 km gösteriyor araç. Buda 2 yılı kapsamaz sanmıyorum. Değişik ya çözemedim


    Yanılmıyorsam aynı altyapısı olan Kodiaq ve Qasqai bile biri Yılda / 15 Binde bakıma girerken Kodiaq 2 Yıl /30 Binde giriyor ç Aynı motor aynı yapı. Markaların değişik stratejileri.

    He ben böyle yazıyorumda yılda bakımı yaptırmıyor muyum. Bende yaptırıyorum ne yazıkki .
    2017 sonundan itibaren, yeni araçlarda 18 ay/15.000km oldu. Benim araç öyle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.