Şimdi Ara

Nasıl şikayette bulunmalıyım? (Mobil ödeme dolandırıcılığı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, başka bir forumda mobil ödeme karşılığında nakit para veren biriyle iletişime geçtim. Whatsapp Messenger üzerinden konuştuk ve hattımdan 500 TL çektikten sonra ortadan kayboldu. Aramalarıma ve mesajlarıma cevap vermiyor. Daha sonra hakkında araştırma yaptım, aynı şahıs birkaç numara ile onlarca kişiyi dolandırmış. Ben daha önce dolandırılanların çoğunu biraraya topladım. Birkaç kişinin elinde yazışmalar mevcut. Bu şahsı ne şekilde şikayet etmeliyiz? Nasıl ceza almasını saglayabiliriz? Mobil ödeme ile nakit almak istediğimiz için bize sıkıntı olur mu yani bu yasal birşey midir? İşin kötüsü dolandırılanların hiçbiri parasını da almamış şikayette de bulunmamış. Yardımcı olursanız sevinirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskiaçıksarıdesene -- 24 Nisan 2019; 9:50:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu arada dolandırıcı şahsın adı, sosyal medya hesapları, banka hesaplarını bulduk. Şahıs dolandırıcılıkları Apple ve iTunes üzerinden yapıyordu Apple ı arayıp uzun uzun anlattım olayı ve dosya açtılar incelemede şuanda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mağdur olan kişiler ayrı ayrı dilekçelerle bulunduğunuz yere bağlı Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmanız gerekmekte, dilekçe içeriğinde şahsın bilgilerini de yazabilirsiniz, işlemleriniz daha hızlı olacaktır.

    Geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fataller

    Mağdur olan kişiler ayrı ayrı dilekçelerle bulunduğunuz yere bağlı Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmanız gerekmekte, dilekçe içeriğinde şahsın bilgilerini de yazabilirsiniz, işlemleriniz daha hızlı olacaktır.

    Geçmiş olsun.
    Sağolun, öyle yapacağız zaten hocam. Ama kafamdaki soru dilekçeye ne yazılmalı nasıl daha etkili olur..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.