Şimdi Ara

İngiltere vatandaşlık verilerini Alexa ve Google Asistan ile sunmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İngiltere vatandaşlık verilerini Alexa ve Google Asistan ile sunmaya başladı
    İngiltere’de yeni başlatılan uygulamayla vatandaşlık verileri, yani ülkemizdeki karşılığı e-devlet olan sistem, Alexa ve Google Asistan ile erişilebilir hâle geldi. Bunun anlamı, İngiltere vatandaşıysanız vergi bilgileriniz ya da yasal süreçler hakkında bilgileri asistanınıza sesinizle sorarak öğrenebileceksiniz. 
    İngiltere, Gov.uk uzantılı resmi web sitesinin her tarafında yer alan vatandaşlıkla ilgili kişisel ve kişisel olmayan bilgileri, bu yeni düzenlemeyle birlikte çok daha erişilebilir hâle getirmeyi hedefliyor. Bu sistemle ek olarak sitenin derinliklerinde kalan ve kimsenin girmekle uğraşmadığı bilgiler de çok daha rahat erişilebilir olacak.
    Sistem herhangi bir pürüz yaşanmadan çalışmaya bir süre devam ederse diğer ülkeler de benzer mekanizmaları kendilerine adapte edebilir. 
    Sizce büyük firmaların asistanlarına vatandaşlık verileri gibi hassas diyebileceğimiz bilgilerin verilmesi iyi bir gelişme mi yoksa bilgi yayıldığı sürece nasıl yayıldığı önemli değil midir? 
     







  • Firmalara bilgileri ne kadara verdiler acaba, gerçi o işten firmaların %10000 karı vardır sonuçta bilgi çağındayız ve veri = her şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firmaya bilgi verilmiyordur, Google asistan veya alexa serverda develete bağlı bir API doğrudan devletle iletişim yapıyordur. Sonrası develte bağlı serverin güvenlik yapısı ve kişinin doğrulaması ile ilgili. Bu yazılımlar zaten sadece ses iletişimini metne çeviren bazı algoritmaların olduğu bazı YZ teknolojilerin kullanıldığı yazılımlar.

    Şu olabilir tabi aradaki bu uygulamalar kendi serverlarında kişilerin konuşma metinlerini zaten analiz için kullanıyor, aynı metinlerle bu firmalar ya da başkaları devlet serverlarına benzer bilgileri vererek diğer özel bilgilere erişebilirler. Bunun doğrusu devlet tabanlı bir yazılım olmasıdır. Bu aşamada da başka soru işaretleri var yine.

  • MI6 oen the door

  • *open

  • Google zaten banka ve e-devlet bilgilerimizi biliyor. Tüm dünyanın yavaş yavaş varacağı yer bu, ama Çin, Rusya ve Türkiye gibi ülkeler buna karşı çıkabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.