Şimdi Ara

Suc Taraftarin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben FB li degilim,oncelikle onu soyleyim,ama bence bu olan bitende esas kabahatli (bir cok kabahatli icinde) acik sekilde Fenerbahce taraftaridir.Nedenini kisaca aciklayayim.

    Tolgay oynatiliyor ve kotu diye bunu tercih eden Yanal sorumlu degil mi? Ersun u getirdigi icin Fb yonetimi teknik adam seciminden sorumlu degil mi? Yahut bir genel kurul basarisiz bir yonetimi is basina getirince secenler sorumlu olmuyor mu?

    Ayni sekilde bugun baski ile Ali Kocu getiren,genel kurulu presleyip "Koc da Koc, illa Koc" diyen,ve sectikleri baskanin tercihlerine mudahale edip Yanali zorla getirttiren seyirciler bence birinci sorumludur.Bunu soylemek kimseye bir sey kaybettirmez.

    Nasil Koc un secimleri ile (Cocu ve Koeman) alinan basarisizliklar yonetimin sorumlulugunda ise, taraftarin tercihleri ile alinan kararlarda da (yonetimsel,idari,sportif) seyirci kendisine pay cikarmayi bilmeli.

    Peki cozum ne? Acikcasi ben bir cozum gormuyorum. Son 25-30 senede Fb sampiyonluklarda 12-8 onde iken bugun 21-19 (belki 22-19) geriye dusuyorsa, Besiktasin da kendi ortalamasi var, cok nadiren surprizler oluyorsa (Bursa ve belki bu sene Basaksehir), demek ki fb seneden seneye o buyuklugu, eski etkisini yitirmis demektir, bunu kabullenmek cok da uzulmemek gerekir. Dunyanin belli basli liglerinde de var bu durum, juventus ornegin, psg ve bayern gibi. Bazi ligler ise daha cift basli ,porto benfica, madrid barcelona gibi.

    Demek ki kulup kulturu olarak Fb geride kalacak gitgide ve 25-30 sene gibi bir kisa da sayilmayacak sure bunu kanitliyor,bence buna riza gosterip fevri cikislar yapmamak gerekir

    Saygilarimla







  • Bugünlerin yaşanmasının sebebi, Ali Koç'un inanılmaz derecede acemi birisi olması ama bunu kimse tahmin edemezdi..Her adımı tam bir fecaat, çok destekledik, konuşurken çok güven veriyor ama bu kadar iş bilmez birisi veya bir yönetim kurulu nasıl olur inanılır gibi değil..Bakın tüm seneyi geçtim, şu kampanyayı yaparken bile bağış toplanan siteye bir sayaç koymadılar..Bir bağış kampanyasının insanlara çekici gelmesi için bir sayaç bile çok önemlidir..İnsanlar ne toplandığını şeffaf olarak görmelilerdi mesela..Bu katılım oranını çok defa katlardı bence..Evet ben de bağışta bulundum ama bana çok itici geldi bu durum..Ekonomisine yardımcı olduğumuz bir kurumun ekonomik durumunu şeffaf olarak görmek isteriz, bu psikolojiyi bilmiyorsan insanları anlayamazsın, insanları anlayamıyorsan insanları mutlu da edemezsin..
  • comolli' ye gösterilecek tolerans "0" yazı ile "sıfır" dır. daha gelmeden takımı ve ligi incelemeye başlamışsın. bu duruma bakınca da artık söylenecek tek cümle var. "comolli daha gelmeden başarısızlığı da beraberinde getireceğini ispat etmiştir." ali koç' un işi çok zor çünkü hayallerini comolli ile gerçekleştirmesi mümkün değil. ffp olmasa mümkün olabilir derdim. ersun yanal' a değinmiyorum bile. çünkü bu forumda da yazıldı. sportif direktör ne ise takım o' dur, bu söz comolli' ye aittir. herkes gider sportif direktör' ün sistemi takımda kalır. şu an fenerbahçe comolli' yi oynuyor. boşuna başka hedef aramayın.
  • Benim adil bulmadigim tek konu,suca veya eksige veya kabahate seyirci,hele de baski gucuyle baskan ve td sectiren bir seyirciye hic kabahat yuklenemeyecek mi? Simdi comolli gitti diyelim,seyircinin istedigi kadro da kuruldu diyelim,hadi abartayim conte veya nagelsmann vs getirildi ama tut ki yine sezon 5 inci vs bitirildi. Yine mi ali koc istifa denecek? Ya da ali koc gitti mesela s. Saran geldi, o da basarili olamadi, o da mi git denerek ugurlanacak ?

    Bunun sonu neresidir ? Yani illa basari (sampiyonluk) gelene dek mutsuz mu olunacak, adam mi ogutulecek? Bana garip gelen burasi
  • fenerbahçe dengesiz oynuyor. mevcut oyuncular satıldı yerine ikinci yarı ka futbolcu alındı. bunun sorumlusu ersun yanal değil, comolli' dir. ben comolli' nin yetkilerinin tırtpanlandığına inanmıyorum. fenerbahçe hala comolli' nin itelemesi ile sahaya çıkmakta ve dengesiz oynadığı gibi başarısız olmaktadır. bu yükün altına her teknik direktör ve futbolcu girmez. sorun kesinlikle comolli' de. deneme tahtasına çevirdi takımı. kurtarırız diye düşünüyorlar ama yani evdeki hesap çarşıya uymayabilir. şu alt sıralardan önce kurtul ondan sonra afedersin.. ne ... yersen ye diye bir söz var. benim bakış açım böyle. hiçbir futbolcu da bu hafta abdülkerim' in yapmış olduğu suçlama ile muhatap olmak istemez. adam ne dedi bak, fenerbahçe futbolcu alırken artık test değil, alacağı futbolcunun emdiği süte de baksın dedi. yuhh dedim. hiç bir geri tepki göremedim bu yayından sonra. bu da şunu gösteriyor futbolcular da nasıl bir sistem ise ayak uydurdular. yani üstünden aldığı talimatı uyguluyor gibi. böyle bakarsak olaya. ersun yanal ön plana çıkıyor. bu da yanıltıcı. ali koç er geç bir değerlendirme yapacak sezon sonu. külliyen zarar oldu bu sene. tek sorumlu var comolli.




  • Taraftar Ersun Yanal'i keyfinden istemedi. Comolli'ye bakti, Cocu'ya bakti, Koeman'a bakti. Hepsi fiyasko. "Simdi Ali Koc yine is bilmez bir yabanciyi getirir" diye korktu. En azindan bildigimiz adam olsun dedi. Ali Koc Ersun'u istemiyordu. Ama Comolli ve Cocu ile o kadar agzi yandi ki o da yeni bir riski almaktan korktu.

    Bence taraftarin falan sucu yok. Hersey dogal. Ersun Yanal'in gelmesi Ali Koc'un sezon basi yaptigi hatalarin dogal bir sonucudur. Simdi basarisiz olacak ve hersey yeniden baslayacak.

    Her zaman söylerim futbol yönetmek sirket yönetmeye benzemez. Istedigin kadar bilgili, kültürlü, profosyonel, kurumsal vs. ol sahip oldugun kredi takimin elde ettigi sportif basari kadardir. Ali Koc ne zaman sportif basari elde eder, ancak o zaman kararlarini taraftardan bagimsiz verebilecek özgüveni ve kredisi olur.




  • Benim sorum ya da savim diyelim, yanlis anlasilmis.Farkli ifade edeyim o zaman...

    Sayaci 0 a alalim.yarin seyirci "ali koc ile de olmadi sadettin saran gelsin" dedi ve genel kurul da onu secti,sonra tribunler atiyorum havaya girdi guardiola ya da sergen veya abdullah avci dedi ve kimi bagirdiysa o getirildi, sportif direktor mesela alex dendi, o da getirildi

    Yani demek istedigim kim dediyse o goreve geldi, ama basari yine gelmedi. Seyirci yine mi kabahatsiz ? Basarisizligi tevazu ve kabullenmislikle karsilamak da erdemdir. Fb seyircisinin en onemli yanlisi bence bu,sart mi kardesim mutlaka illa ki ligi tepede bitirmek. GS mesela basketbolda senelerdir ne durumda ? En ufak bir tepki var mi "bu basketbolun hali ne" diye. Ki GS taraftarin da reaksiyonu coktur bilinir bu.

    Su denebilir, GS degisiklikler yapiyor basari geliyor genelde, fb de bunu denemeli... denesin ama bu takim cidden ayaklanmaz, cok kafayi takmamak lazim bence, fb bu ekonomik durumu ile seneye de en iyi ilk 5 i hedefler maksimum




  • sportif direktörlük nedir, yetkileri nelerdir, comolli hangi yetkilere sahip bunu anlamak lazım. tekrar yazayım, ersun yanal' ın gelişi taraftar veya tv' deki spor yorumcularının istemesine bağlı olarak gerçekleşmiş değildir. duygusallık önemlidir. her şeye duygusal yaklaşırsan, bir gün bakmışsın aldatılmışsın.. selim soydan da ne dedi ali koç aldatıldı dedi. bunu yakın zamanda tv' de söyledi. şimdi ersun yanal' ın gelişini taraftar istedi, comolli' yi pas geçip ali koç aldı dersen, ali koç' un hayallerine karşı gelmiş olursun. bu da senin ne diyelim savını çürütüyor. comolli fb' nin herşeyidir. yetkili kılan da ali koç' tur. ersun yanal' ı alsak mı dediğini varsayalım ali koç' un. buna karşılık da comolli doğru olanı söylemeyip cocu' yu gönderelim dediyse ki bence bu böyle olmuştur. nihayetinde comolli kendi başındaki belayı geçici olarak cocu ile şutlayacağını sanmıştır. tabi ki yanılmıştır. yapılan transferler bir yere gitmediği için ki buna devre arası transferler de dahil. ersun yanal' ı pas geçip yine tek bir hedefe yönelmemiz gerekiyor. sportif direktör comolli olağanüstü derecede başarısız olmuş ve hatta ali koç' u kandırmıştır diyebiliriz.




  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Ersun Yanal'i getirmek Comolli'nin fikri olamaz. Comolli Ersun'un ismini duymamistir. Söylentiler ciktiginda Wikipedia'dan arastirmistir kim bu adam diye. Selim Soydan'i falan ciddiye almayin bence. Birini övmek icin baska birini karalamaya calisan kimseyi ciddiye almayin.

    Ali Koc, Cocu faciasindan sonra ligi taniyan birini getirip takimi sezonu kazasiz belasiz atlatmayi istedi. Küme düsme potasindaydi ve daha fazla risk alamazdi. Yaptigi sey o günün sartlarinda gayet mantikli. Adam rasyonel düsünüp hayallerini ertelemis ve Ersun Yanal'a yarim sezon razi olmus.
  • Mevzu yine koc ile yanalin secimleri ve basarisizligina geldi, konu bu degil ki, surekli her baslikta zaten bu konusulan bir sey. Onemli olan seyircinin ne zaman "tamam ya olmuyorsa olmuyor" deme erdemi gosterecegidir bence. Hayir anlamiyorum, bu bir asagilama filan degil, hasa haddim de degil, ama illa ki fb (ya da bjk veya x takim...) mutlaka sportif acidan gs kadar basarili olmak zorunda mi? Olamiyorsa mutlaka birileri suclu mu olmak mecburiyetinde ?

    Milan da cok buyuk takim, inter de, ama her seneye juventus dogal sampiyon adayi olarak basliyor, milanin milanligindan bir sey kaybetmiyor, keza monaco, dortmund, atletico veya sevilla , hatta liverpool ya, otesi var mi , arsenal ...

    Bunlarin hemen hemen hic biri eski gunlerinde degil, olabilir yani bu..
  • neverlate kullanıcısına yanıt
    hiç öyle bile değil. abdülkerim futbolculara çok ağır bir şekilde yükleniyor. suç ne tribünde ne de futbolcularda. futbolcuların yeteneği sınırlıdır. bu futbolcularla ancak bu kadar. ali koç ersun yanal' a da yükleniyor gibi sanki ama yani o da görecek nihayetinde. comolli aslında gs' nin başına gelmeliydi. ne de olsa fransız.
  • jujuuu kullanıcısına yanıt
    sen diyorsun ki bükemediğin bileğin elini öpeceksin. bu dediğin doğru, ama ihtiyacın olan mevkiye oyuncu almayıp, attım iki tane stoper alırsan, golcün yok defansa adam alırsan, futbolcunun yeteneği sınırlı bunu göremeyip teknik direktöre kabahat atmaya çalışırsan, eldeki değerli futbolcuları satıp yerine ne yaptığı belli olmayan oyuncu grubu alırsan yanii o kadar çok şey var ki konuşulacak, bu işin senin dediğinle alakası yok. ali koç bu sezonu unutun derken taraftar bunu anladı zaten. ama küme düşme potasında dolaşırsan risk de var ise bu anormal olur.
  • Zaten buradaki fikirlere karsi cikmadim hic, sadece sorum basitti, ayrica bu fb ozelinde bir soru da degil... besiktas gs trabzonu da kapsiyor.. liverpool premier lig ismi ile oynanan ligde henuz sampiyon olamamis, arsenal herhalde 15 senedir olamiyor. Bunlarin taraftarlari ne yapsin ?

    Bir de, yunanistanin 2004 sampiyonlugu, leicester city nin premier lig sampiyonlugu gibi kus tasa carpip Gs avrupadan bir kupa filan daha getirse demek ki millet intihara filan kalkisacak

    Bu bence bukemedigin bilegi opmek gibi irite edici bir gonderme icermiyor, oyle bir sey kast etmedim. Sadece isin dogasinda bir takimin, grubun senden basarili olmasi gercegi her zaman vardir, infiale gerek gormuyorum bu hususta, dedigim o
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Biz Fransiz'in iyisiyle kötüsünü ayirt edebildigimiz icin Comolli falan gelmez. Gomis gelir Ribery gelir.

    Comolli'nin asil sorunu Türk futboluna Fransiz olmasi. Kulübün tüm sportif yetkilerini ülke futbolunu, ligdeki takimlari, futbolculari tanimayan birine emanet etmek pek akillica bir is degil. Vizyon sadece büyük düsünmek degildir. Ayni zamanda dogru düsünmektir
  • jujuuu kullanıcısına yanıt
    Söyledigin dogru. Zaten bütün kulüplerin iflas esiginde olmasinin sebebi de taraftardaki her sene sampiyon olalim beklentisi. Baksana insanlar bu ekonomik krizde yediginden ictiginden arttirip Fenerbahce'ye para bagisliyor. Dünyanin hicbir yerinde bunu yaptiramazsin.

    Ama FB özelinde düsünürsek bu beklentiyi Ali Koc kendisi körükledi. Secim vaadleri, Aziz Yildirim'la atismalari, konusma tarzi vs. taraftarda kurtarici mesih imaji oldu. Sadece isminden dolayi bile sanki FB'ye birden sinif atlatcak gözüyle bakildi.

    Beklentileri yönetebilmen gerekiyor. Is dünyasinda buna "Expectation Management" deniyor. Ali Koc'un bunu yeni yeni yapmaya basladi. Is isten gectikten sonra.
  • illa sportif alana ineceksek, ona da yorumum su. Artik takimlar fb nin karsisina ciktiginda korkmasi gereken, sahada kendisini domine edecek bir ekip gormuyor. Bu durumu da artik hem VAR, hem yabanci serbestisi hem de FFP dolayisiyla 4 buyukler yavas yavas kaybedecekler, fb kaybetti, gs ve bjk de zamanla kaybedecek

    Sadece CL parasini alan kulup bir gram ileri atar kendini transferde, o kadar..
  • Türk takımları tekme tokat tehtid ile yönetilmezse iyi oynamıyor. Özellikle Fenerbahçe alışmış buna, sürekli Aziz'in soyunma odasındaki mafyavari tutumunu şehir efsanesi gibi anlatırlar.
  • neverlate kullanıcısına yanıt
    o akıllıca işi ali koç yaptı ama. bu da ayrıca tartışılacak bir konu. düşünce güzel ama uygulama yanlış. neden hep yabancılar el üstünde tutulur, tartışılması gereken bir konu. comolli' ye bu kadar bağlanmak ve inanmak çok ilginç geliyor bana. bence değil fb hiç bir yerli kulübümüz benim gözümde yabancı bir sportif direktöre emanet edilmemeli. sportif direktörlük için tek başlılık gerekiyordu ise bu kesinlikle yerli olmalıydı diye düşünüyorum. çift başlı da olabilirdi diyen kimse çıkmayacaktır. hal böyleyken yurt dışı bağlantılar için özel bir hizmet ve bu hizmete yönelik özel bir gider uygulamasına gidebilirdi başkan. yani her şey apaçık ortada. ilerleyen zamanda göreceğiz ve daha iyi değerlendireceğiz yeni başkanı da. şimdilik herkes sus pus.




  • Seneye bir yapilanma illa ki yapacaklar ama sorulacak soru su. "Ya yine olmazsa" ?

    Ne yani, olana dek surekli o baskan gitsin bu TD gelsin muhabbeti mi olacak ?
  • Fenerbahçeyi batıran aziz yıldırımdı.

    Ali koç ise daha çok batmasına yardımcı oldu o kadar. Onu ayakta tutan şey ise mal varlığı, 50 milyon dolar hibe ettikten sonra çoğu şirketini fenerbahçeye sponsor yapmasından başka birşeye yaramadı adam. Yönetim kurulu da sesini çıkarmıyor işte başkası olursa fenerbahçe kayyum yer korkusu var.

    Ki bu durum ciddi, harbi kayyum yer bu klüp. UEFA-ŞL kurtuluş iken fener ol kampanyası ile klüp ne hallere düştü..

    Trabzonspor ve kasımpaşa maçı kaybedilirse. Ali koç için tehlike çanları çalmaya başlar. Fenerbahçenin küme düşmesi için göztepe ve bursasporun şaha kalkması lazım, eğer şaha kalkar da bu iki maçta kaybedilirse fenerbahçe stadına çiçek bırakma töreni başlar.

    Erzurumspor banko düşmez.
    Bursaspor belirsiz.
    Göztepe belirsiz.
    Akhisarspor banko düşer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Archangel -- 24 Nisan 2019; 6:16:14 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.