Şimdi Ara

Sizce Bu 508 alınabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba.

    Araç 508 2.0 HDi Active Paket 214.000Km'de istenilen fiyat: 57.000 TL



    Bu aralar araç alma niyetindeyim malum sitede şu araca denk geldim. Araç sahibiyle aradım konuştum 1yıl önce kendisi almış aracın çok diri olduğunu ve sorunsuz olduğunu söyledi, özel iş nedenlerinden dolayı satması gerektiğini fiyatı düşük tuttuğunu söyledi tabi haliyle insan bir bit yeniği arıyor bu işte. Daha önce Ankara'daymış araç ilk sahibi galeriye vermiş oradanda şimdiki sahibi almış.

    Kafamda D segmenti uzun yolda kafamın rahat edeceği güzel bir araç alma var. Aslında mondeo ve insignia'lara da baktım ama fiyatları fazla geldi. Aracı çok çok detaylı bir expertize sokmadan tabiki almam genede sizin yorumlarınızı merak ediyorum. C5 lerede bakıyorum ama biraz kararsız kaldım onda çok fazla elektronik arızaları yaşayanlara denk geldiğimden biraz çekimserim.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-hasar-kayitsiz-peugeot-508-sahibinden-685802545/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boyle Buyurdu Zerdust -- 22 Nisan 2019; 10:52:26 >







  • Aracın 2 litre motorlu olduğundan haberin var değil mi ?
  • Evet araç 2.0 Motor ve 163 Beygir. Dediğim gibi daha çok uzun yolda kullanma düşüncesindeyim. Şehir içinde de ortalama tüketim 50km'lerde zaten. Şimdi aracımız babamda 2005 Hatcback Opel Astra 1.6twinport enjoy paket neredeyse 8 litreden az yakmıyor. Lpg'de takılı ve zaman zaman arıza vermeye başlıyor bu aylarda satılacak zaten. 508 yarı otomatik şanzıman motorize diye biliyorum, geçişleri hissettirdiği söyleniyor ama bu benim için çok sorun olmaz astra'da hissettiriyor zaten. Kendi şahsıma aldığım ilk araç olacak daha önce peder beyin arabalarını kullanıyordum.

    Hedefim daha çok D sınıfının getirdiği konfor ve sürüş keyfi. Motor hacmı yuksek farkındayım ama uzun yolda 4,5/5 litre arası yakılıyor genelde 100km civarı hızlarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boyle Buyurdu Zerdust -- 22 Nisan 2019; 11:0:54 >
  • Hocam böyle markalarda maalesef bu km riske girer.

    Aynı motor hacimde daha az km olanlarına bakın. Ülkemizde maalesef c5,508,latitude güzel arabalar olmasına rağmen tutulmuyor ve siz en tutulmayan motoru alıyorsunuz ve km'de yüksek.

    Alırken bunları göz önünden bulundurup ya düşük km alın, yada bu riskleri kabul ederek alın bu arabayı.

    Bu arada bu aracın bu motorunu kullanma fırsatım oldu şanzıman aracın performansını çok torpuluyor. Çoğu zaman 2.0 olduğu anlaşılmıyor bilginiz olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız hocam. Bu yüzden sorma gereği duydum zaten yaşına göre km olması gerekenden çok yüksek. Motor 340NM torka sahip bu güzel ama bu güne kadar nasıl kullanıldığını bilmek zor ilk sahibi olsa içim dahada rahat olacak ama arada galeride olunca insan çekiniyor.

    Bütçe olarak daha yükseğe çıkmak istemiyorum, C segmentinede girmek istemiyorum Astra zaten var şuan haziranda Peder beye 2015 Model astra J kasa alacağız onunda parası hazır, hali hazırdaki astraya temizliğinden dolayı 41.000 veren oldu babamda bana 35e veriyor ama benim niyetim D segmenti kullanmak. Bu yüzden bu bütçede bunlardan başka seçenek kalmıyor ne yazık ki.

    Büyük bir soru işareti bu paraya alınacak araçlar zaten dediğiniz gibi Risk büyük. ama en azından 2-3 yıl kullanmak için alma niyetindeyim
  • Bende 508 i takibeden ve Allah nasibederse almayı düşünüyorum ama dizel olanı değil benzinli olanlara bakıyorum.1.6 benzinli motorun 2 versiyonu var. 1- Atmosferik 120 beygir olan (LPG ile uyumlu) 2- 156 Beygir ok lan turbo motora bakıyorum.Sehir içi yaşadığım şehir nedeniyle hafta sonları ve acil iş oldugu zaman kullandığım için çok yakması onemli değil,uzun yolda 6 litre yakarsa benim işimi görür 😁 Ayrıca manuel bakıyorum nedense otomatik olanları gozumu korkutuyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motoru temizse alınır binilmek için 2.0 hdi motor 1.6 hdi dan daha sorunsuz dur birde bu araç sert epey makyajdan sonra süspansiyonu düzeltildi en azından daha huzurlu oldu kabini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç sahibiyle konuştuğumda arabanın kozmetik olarak mükemmel olduğunu söyledi, bende görselleri detaylı incelediğimde gayet diri görünüyordu. Motor konusunda da bir sorunu olmadıgını gerekli tüm inceler için servis ve expertize gidelebileceğini söyledi. Ama araç gerçekten çok hoş duruyor. C5'lerde ki gibi iç aksamda çok fazla deformasyon ve soyulma yok.

    Motor hacmi olarakta 1/1.5 litre fazla yaksın daha sorunsuz 2.0 HDİ olsun diye sizinle aynı fikirde oldum hocam doğrusu. süspansiyonu konusunda çok bilgim var dersem doğru olmaz çok araç deneyimledim ama bunu hiç deneyimlemedim doğrusu. Ama dediğim gibi önceliğim, sessiz olması, yumuşak sürüm, ortalama yakıt tüketimi, sorunsuzluk (1000/1500km kullanacagım anlar oluyor bazen yola çıktığımda) ve 55/60Bin TL arası D sınıfı için bir bütçe.
  • İlla D segment dersen güzel görünüyor araba. Zaten vergisi yüksek tutulmuyor vs diye bu fiyat.

    Ama ilk araba D segment almak biraz rahata alıştırıyor sonra B C falan beğenmiyorsun

    Ben de ilk olarak Mondeo mk4 almıştım sonra kiralık kullandığım clio micra fluence megane sümbül falan hep eksik hissettirdi. Neise ki kısmet oldu yeni kasa Civic aldım da tatmin edici bir konforu var en azından. Mondeo ile konfor, yakıt ve yol tutuşu, aynı virajı aynı hızda alma, gibi yönlerden çok benzer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paco-De Lucia P kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında bende 1.6 benzin+LPG bakınıyordum ama bu tesadüf eseri denk geldi. İç mekan ve dış temizlik dahil çoğu özelliği incelediğimde kafama yattı. Ama vites konusunda manuel istemiyorum doğrusu daha sorunsuz daha az masraf çıkartıyor, yakıt tüketimide biraz daha az ve daha performaslı şanzıman olmadığından ama otomatik vitesin rahatlığından vazgeçmek istemiyorum.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Daha önce dediğim gibi çok araba kullandım sadece kişisel bir araba alışım olmadı hatta babama da yeni alacağı Astra J serisinin parasının yarısından fazlasını verdim.

    Bazen arkadaşın 2015 corsasını, 2016 Clio'sunu kullandığımda yürüyen teneke gibi hissediyorum arabayı çoğu zaman binmek bile istemiyorum ama Astra hoştu motorunu açsanız toz bulamazsınız o kadar temizlikte benzerlerı 35-37 arası giderken arabanın ustası 41bin verdi vermedik, haliyle temız kullanılınca sürüşüde keyifli oluyor bu yüzden o rahatlığı aldım artık D sınıfından aşşağısı neye binersem bineyim tatmin etmeyecektir beni. Tabiki yeni model C segmentleri de güzel ama o bütçelere çıkıp kendimi zorlayamam.




  • Baktır temizse al bin hocam. Çok fazla araştırmak kararsız yapıyor insanı. Bana bir Corolla önerdiler dizel otomatik, biraz aradım forumda Corolla otomatiği güzel sorunsuz diyorlar bir iki sayfa daha okudum dizel olanın otomatiği farklı ve sorunlu yazmışlar vazgeçtim Civic almaya karar verdim aynı akşam bayiyi arayıp aldım. Biraz uzasa aylar sürebilirdi ki zaten bütçede 50-60 binden 100 bine çıktım araç bakarken. O ara iki üç ay sürmüştü. Bütçe artınca seçenek azalttım ve aldım bitti.

    Çok uzatmak iyi olmuyor. Kafana yattıysa güzel araba, al bin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 hdi c5 kullanıyorum 2.0hdi almadığım için pişmanım aralarında pek yakıt farkı yoktur km biraz yüksek ama temiz bakıldıysa hdi taş gibi motordur bakımını eksik etme uzun süre binersin
  • 2.0 hdi motorlarda şanzıman tam otomatiktir vites geçişleri secde ettiren 1.6 dizellerle karıştırmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.0 dci 175 hp executive tekno Latitude öneririm
  • kmyi takmiyorsaniz fiyat gayet uygun
    fiyatın uygun olmasi bence 2.0 motor olmasindan dolayı olabilir

    3 yildir 1.6 hdi 110hp yarı otomatik 308 kullanıyorum
    milletin vites gecisi hissettirir vs. demesine bakmayın
    diyenler s600 mayback ten indikleri için bu şanzıman kesmez kendilerini

    aracı expere sokun ancakkk
    exper baskı balata volant degismesi gerektigini söylemez

    mutlaka en son ne zaman değişmiş öğrenin
    araç ile teste çıkın 5 dakika motor şanzıman ısınsın
    daha sonra duz bir yolda 3 yada 4. vitese çıkın ayağınızı gazdan çekin frene basmadan araç kendi kendine yavaşlasın 2 den 1e düştüğünde cok fazla silkeliyormu bakın, 1 de durma derecesine geldiğinde yani 1500 devir altina düştüğünde cok fazla silkeleme yapiyormu bakın

    silkeleme aşırı ise baskı balata volant zamani gelmiştir

    daha sonra araç soğuk iken kalkerken bir silkeleme vuruntu yapiyormu bakın eğer yapıyorsa gergi rulmani değişmesi lazım , gergi rulman kütüğü değil tamami degismesi lazım

    triger devir daim bakın baktirin

    baski balata volant yetkili serviste 6.000 tl civari değişiyor
    dışarıda şanzıman alıştırması yapan iyi bir usta bulursanız 2.500-3.000 tl civari halledilir

    kaputu açın tam ortada tampona yakin olan yerde ince bir demir boru vardir turboya girer
    serce parmaktan daha ince ucunda siyahlaşma varmı bakın turbo yaglama borusudur kendisi eger siyahlaşma terleme varsa kısa zaman sonra yalama olup yağ atmaya başlar 400 tl civaridir orjinali

    ayrica motor sicakken rampadan inmeye başlayın gaza frene dokunmayın devir yukselsin mudahale etmeyin, devir 3000 e geldiğinde motordan tır tır tır ses gelirse araçtan kosarak uzaklaşın motor yatakları vuruyordur (bu sesi tatif edeyim küçükken bisikletin tekerleğine plastik şişe yada kutu kola sikistiridik tirtir ses gelirdi buna benzer bir ses geliyorsa bırakıp kaçın)

    experde şanzıman da motorda yağ kaçağı terleme var diyorsa uzaklaşın araçtan

    bu söylediklerimin çoğunu kendiniz test edip bakabilirsiniz

    eğer bütçeniz musait ise 65binlere 1.6 hdi motorlarina bakmanizi tavsiye ederim bu soyledikleri mi 1.6 motor ve otomatik sanzimandada yapmadan almayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2bin daha düşür al .

    km ye takılma . yağı zamanında değişip suyuna bakıldıysa sürekli ölüme bile gider seninle o motor. ki arabanın deri aksamından arabaya bakıldığı belli oluyor.
  • İlandaki araç hakkında pek fikrim yok ama o fiyat bandında eğer yakıt önemli değilse insignia 1.6 turbo 180hp cosmo paket bulunabilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 508
    2.0 motor
    200bin km
    8 yaşında

    Tüm bunlardan sonra şüpheye yer yok, adam aylardır arabayı gazlayacak bir kek arıyor, acaba buldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana fiyatı biraz uygun geldi. 2.0 motor için 215 bin km temiz kullanıldiysa problem çıkarmaz. Ancak arabaya almadan önce baktırmak lazım. 1.6 hdi sw olanını aktif kullanıyorum şanzımana alışınca aracı daha sarsmadan kullanıyorsunuz 508 bence güzel bi araç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.