Şimdi Ara

AKP İstanbul seçiminin iptali için YSK'ya, KHK ile kamu hizmetinden çıkarılan seçmenleri sundu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AK Parti, İstanbul seçiminin iptali için YSK'ya ek dilekçe sundu


    AK Parti, İstanbul seçiminin iptali için YSK'ya, KHK ile kamu hizmetinden çıkarılan seçmenlerin bulunduğu listeyi içeren ek dilekçe sundu.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi istemiyle yaptıkları olağanüstü itiraza ilişkin, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan çıkarılan seçmenlerin bulunduğu listeyi içerir ek dilekçe sunduklarını bildirdi.


    Eski AK Parti İstanbul İl Başkanı: Toplum nezdinde ahlaken ve vicdanen seçimi kaybetmek bizi kahretmiştir
    Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için KHK ile kamu hizmetinden çıkarılmış 14 bin 712 kişinin oy kullandığını tespit ettiklerini söyledi.

    Mahkeme kararı ile kısıtlı olduğu tespit edilen 424 kişiyi daha belirlediklerini ifade eden Ali İhsan Yavuz, söz konusu seçmenlerin bulunduğu listeyi YSK'ye ilettiklerini kaydetti.

    AK Parti, İstanbul'daki seçim sonuçlarıyla ilgili olağanüstü itiraz dilekçesini 16 Nisan'da YSK'ye sunmuştu.

    Olağanüstü itiraz dilekçesinde, oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğu, oy kaydırmaları yapıldığı, kayıp oy pusulalarının bulunduğu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığı iddia edilmişti.

    AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, Büyükçekmece seçim sonuçlarına itirazını yapmış ama bu itirazın içinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin itirazların da yer alması nedeniyle olağanüstü itirazla birlikte görüşülmesini istemiş, talep YSK tarafından kabul edilmişti

    Kaynak:https://tr.sputniknews.com/amp/turkiye/201904201038822845-ak-parti-istanbul-seciminin-iptali-icin-yskya-ek-dilekce-sundu/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ali İhsan Yavuz'un başından beri anlattıkları, içerikleri söylediği her şey 10 yaş zekası için.
    Siz burada boşuna çaba harcıyorsunuz sizi ikna etmek ya da sizin onları söylediklerini çürütme gibi dertleri de yok.

    Hitap ettikleri kesimin seviyesine göre bir mücadele veriyorlar. YSK'yı değil, o kesimi ikna edip şaibe düşürme derdindeler.
  • 24 haziranda y kullanmamış mı bu khklılar ?
  • 15 Temmuz'dan sonra yapılan tüm seçimler yeniden yapılsın o zaman. Hodri meydan.
  • Mahkum adam bile oy kullanıyor, bu neyin kafası ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi peki khk ile ihraç edilen seçmen sadece istanbulda mı varmış? 10-20 oy farkla akp kazandığı illerde hiç khk ile ihraç edilmiş seçmen yokmuymuş?
    seçimi kaybedince akıllarını da kaybettiler . böyle saçma gerekçeye muhtaç duruma düştüyseler işler yolunda demektir
  • Mesleğinden ihraç edilen adamlar oy kullanamıyor mu? Gayet de kullanma hakları mevcut hatta hapishanedekiler dahi oy kullanabiliyor. Bu yasal olan şeyi nasıl bir "bahane" olarak sunabiliyorlar aklım almıyor Ortada kanuna aykırı bir durum yok
  • hadi dilelim ki YSK bu saçma gerekçeyi kabul etti seçimi yeniledi, peki aynı seçmenler ilçe başkanlığına da oy kullandu,il genel meclisine de oy kullandı. bunlar iptal edilecek mi?
    khk ile ihraç edilen seçmen sadece istanbulda mı varmış akp nin 5-10 oy farkla kazandığı illerde ilçelerde hiç khk ile ihraç edilmiş seçmen yokmuymuş?
    bu kişiler 24 haziranda oy kullandı o vakit 24 haziran ve 16 nisan referandumunu da iptal edelim.
  • Ali İhsan Yavuz'un başından beri anlattıkları, içerikleri söylediği her şey 10 yaş zekası için.
    Siz burada boşuna çaba harcıyorsunuz sizi ikna etmek ya da sizin onları söylediklerini çürütme gibi dertleri de yok.

    Hitap ettikleri kesimin seviyesine göre bir mücadele veriyorlar. YSK'yı değil, o kesimi ikna edip şaibe düşürme derdindeler.
  • tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Bizim de olabildiğince onlardan hızlı davranıp bu saçmalığı insanlara anlatmamız lazım. Biliyorum medya cok güçlü ama ahaber izleyen gençler illa ki Twittera foruma vs. denk gelecektir(aktrollerden bahsetmiyorum, onlar hep burda). Yaşlılara çözüm yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Aman hocam akıllarına düşürmeyin... KHK ile ihraç olan kişilerin akp oy verme olasılığı düşük, sonra az farkla kaybettikleri diğer her şeye itiraz edip, itirazi kabul ederler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem hergun reklamını yapıyorlar biz %51-52 aldık diye. Kendilerine güvendikleri belli.

    Muhalefet de diğer seçimler için itiraz etsin baştan yapalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmamoğlu hayranı olarak (rte gibi sonradan değişmez inş) seçimlerin yenilenmesini istiyorum. Bu sayede tüm ilçelerden mazbatalar alınır. Akp belki daha çok ilçe kaybeder.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cezaevlerindeki tutuklular & hükümlüler bile oy kullanabiliyor. Ama KHK ile isten atilanlar oy kullanamasin istiyor AKP.

    Su durumun savunulabilecek tek bir noktasi dahi yok.
  • bugüne kadar başkalarına karşı kabul etmedikleri ne varsa kendileri için kabul edilmesini bekliyorlar.
  • Kamudan ihraç edilenlerin oy kullanmasinin yasak olmasi icin kanunda mahkeme karari şarti yok. Khk ile ihrac edilen de mahrumdur, ayni kapsama giriyor. Nitekim Ysk, khk ile ihraç edilen hdpli başkanlara mazbata vermedi.Bu karar önemlidir ve emsal teşkil eder. Ysk yakin zamanda verdigi bu karara dayanıp da aradaki farka bakıp İstanbul seçimi iptal etmesi kanunen mümkün. Eski seçimler de iptal edilsin diyorsunuz da burda khklılarin sayısinin sonuca etki edecek bir fark var mi ysk ona bakar. Yada kısıtlı sayisi farketmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçmenlerle ilgili itirazları ocak ayında listeler askıya çıkmışken yapacaklardı. Şimdi çok geç kaldıklarından dolayı ne kadar itiraz etseler boş. YSK bu nedenle AKP'nin olağanüstü itirazlarını reddedecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknokratik

    Kamudan ihraç edilenlerin oy kullanmasinin yasak olmasi icin kanunda mahkeme karari şarti yok. Khk ile ihrac edilen de mahrumdur, ayni kapsama giriyor. Nitekim Ysk, khk ile ihraç edilen hdpli başkanlara mazbata vermedi.Bu karar önemlidir ve emsal teşkil eder. Ysk yakin zamanda verdigi bu karara dayanıp da aradaki farka bakıp İstanbul seçimi iptal etmesi kanunen mümkün. Eski seçimler de iptal edilsin diyorsunuz da burda khklılarin sayısinin sonuca etki edecek bir fark var mi ysk ona bakar. Yada kısıtlı sayisi farketmez.
    Hayır var. Kısıtlılık hali için mahkeme kararı aranır. Zira sürekli kısıtlılık hali olmaz.

    Verdiğiniz bilgi tamamen yanlış. Ayrıca kamuda çalışmak ve oy vermek tamamen farklı iki şey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 21 Nisan 2019; 9:46:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu başvuru akp'nin çaresizliğini gösterir, göle maya çalıp duruyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yemin ediyorum, uganda gibi ulke Turkiye. 33 yasindayim, Ulkemi bir uganda ile kiyasliyacagim aklima gelmezdi. Hukuken uganda, yakinda ekonomik olarak da uganda ya yaklasacaklar. o zaman tezek yerler, tezek yakarlar ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.