Şimdi Ara

Philips 47PFK6309 ses var görüntü yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Philips'in 47PFK6309 model televizyonuna sahibim. Televizyon geçen gün çalışırken görüntü birden gitti ama ses vardı ekrana ışık tuttuğumda ise ekranda görüntüler vardı. İlk başta lambalardan şüphelendim televizyonu söktüm lambaları aşağıda ki devre* ile ölçtüğüm zaman bütün lambalar çalışıyor (bir iki patlak lamba vardı önceden onları kısa devre yapıp kullandım).

    Televizyona ilk elektriği verip ilk açılış yapıldığında lambalar 1 saniyeden az bir süre kadar yanıyor ve sönüyor. İnverter çıkışına baktığımda en fazla 65 volt görüyorum sonra 0 volt oluyor. İnverter çıkışına 220 kontrol lambasını bağladığımda (ledler takılı değil) lamba ilk başta az sonra normal bir şekilde yanıyor ama inverter trafosundan cızırtı geliyor 2 3 saniye sonra ise lamba sönüyor. Televizyonun ledlerini takıp üzerine 220 kontrol lambası ile baktığımda ise ledler yanıp sönüyor kontrol lambası ise normal yanıyor.

    Bu arada televizyonun güç katındaki çıkışlar ise normal 25 volt çıkış veren yerde 25 volt , On-Off yazan yerde televizyon kapalı iken 0 açık iken 5.5 volt , DIM yazan yerde 1.6 volt var. Sorun inverter de mi yoksa lambalar da mı?

    Resim:
    Philips 47PFK6309 ses var görüntü yok







  • İnverter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    Başka forumda patlak lambaları kısa devre yaptırıp devam ettiğim için inverter bozulduğunu söylediler. Bu sebep olabilir mi?
  • burak20007878 kullanıcısına yanıt
    Ledlerin bağlantısı nasıl hocam seri mi paralel mi ?
    Birde neyle kısa devre yaptınız hocam ?
    Eğer dirençsiz direk yaptıysanız kısa devreye gireceği için inverter zarar görmüş olabilir ama kısa devre koruması olabilir.
    Ledlerin bağlantısına bağlı
    İnverter güç çıkışı kaç volt üstteki yazınızı okudum ama bayağı karışık geldi bana
    Konuya pek cevap gelmeme sebebi olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    Lambalar seri bağlı patlak olan lambaları düz kısa devre yaptırdım ve yaklaşık 2 ay kullandım. İnverter modeli 6917L-0152B çıkışı hakkında bilgim yok.
  • İnverter devresi arızası gibi görünüyor,tüm lambalar 1 saniye de olsa yandigina ve test edildiğine göre inverter kendini kapatıyor.tepesi şişik kondansatör arayın onlar sebep olur genellikle.kisa devre kapasitör arayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 tane kondansatör var biri 35 volt kutuplu kondansatör diğeri 400 volt kutupsuz kondansatör birde SMD tipi kondansatör var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.