Şimdi Ara

Galaxy A40s ve Galaxy A60 resmiyet kazandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Samsung’un ve akıllı telefon pazarının en geniş serisi haline gelen Galaxy A 2019 yeni üyeler kazanmaya devam ediyor. Bu hafta Çin’de Galaxy A40S ve Galaxy A60 modelleri de resmiyete kavuştu.


    Galaxy A60 özellikleri ve fiyatı


    Galaxy A60 serinin üst seviyelerine yerleşen bir model olmuş. Bununla birlikte fiyatına göre tatmin edici özellikler sunduğunu söyleyebiliriz. 6.3 inçlik LCD ekranda 2280x1080 piksel çözünürlüğe yer verilmiş.


    Nokta çentik tasarımı sayesinde telefon yüzde 92 civarında bir ekran-kasa oranı sunuyor. Ekrana entegre ses vericileri çerçevesiz tasarıma katkı yapmış. Parmak izi okuyucusu ise arka kısma alınmış.


    Ayrıca Bkz.Galaxy A 2019 serisi Hindistan’da rekor kırıyor

    Modele 11nm sürecinde geliştirilen ve 8 adet Kryo 460 çekirdeğine sahip Snapdragon 675 yonga seti güç veriyor. Yanında ise şimdilik 6GB RAM ve 128GB depolama kapasitesi seçeneği olacak.


    Arka kısımda 32MP çözünürlüğünde ana kameranın yanında 8MP çözünürlüğünde süper geniş açı sensörü ve 5MP çözünürlüğünde derinlik sensörü yer alıyor. Ön kamera ise 32MP çözünürlüğünde. Kamera paketinin segmentine göre oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz.


    3500mAh kapasiteli bir batarya ile gelecek Galaxy A60 modeli kutudan Android 9.0 Pie işletim sistemi ile çıkıyor. Fiyatı ise 299$ olarak belirlenmiş durumda.

     

    Galaxy A40s özellikleri ve fiyatı


    Galaxy A40s aslında Galaxy M30 modelini temel alıyor. Çin’de Galaxy M serisi tanıtılmamıştı. Bunun yerine Galaxy A serisine katılması tercih edilmiş. Muhtemelen diğer iki model de s takısı altında Galaxy A serisine dahil olacak.


    Galaxy A40s modelinde 6.38 inçlik 2220 x 1080 piksel çözünürlüğünde AMOLED ekran yer alıyor. V çentik tasarımı ile telefon yine agresif bir ekran-kasa oranına sahip durumda.


    Model Exynos 7904 yonga setinden gücünü alıyor. 2 adet Cortex-A73 çekirdeği 1.8GHz saat frekansında çalışırken 6 adet Cortex-A53 çekirdeği de 1.6GHz frekansına sahip. Grafik tarafında Mali-G71 MP2 var. Sisteme 6GB RAM ve 64GB depolama seçenekleri eşlik ediyor.


    Telefonun arka kısmında 13MP çözünürlüğünde ana kameranın yanında 5MP çözünürlüğünde ultra geniş sensör ve 5MP çözünürlüğünde derinlik sensörü yer alıyor. Ön kamera ise 16MP çözünürlüğünde.


    5000mAh kapasiteli batarya 15W hızlı şarj ile desteklenen Galaxy A40s yine arka kısımda parmak izi okuyucu barındırıyor. Modelin fiyatı 224$ civarında olacak.


     







  • Kılıç gibi uzun telefon yapmaya devam edin tebrikler. Bence en iyisi 16:9 ekran formatıdır ve 5.5 " ten büyük olmamalıdır....

  • A60 ın özelliklerinde lcd ekran diyor, A50 de Amoled var diye biliyorum, bu telefon özellik olarak A50 den dahamı düşük ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legend_84 kullanıcısına yanıt
    Her sitede a60 ın ekranı süper amoled yazıyor. Lcd olduğu iddiası donanımhaber e ait. Hangisi doğru diye sorarsan donanımhaber değil tabiki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A10 dan 100 e kadar 10 ve katları şeklinde 10 model çıkacak sanırım. :) Her hafta yeni bir Samsung modeli çıkar oldu

  • a50 10 nm işlemci onun üstüne çıkan modelde 11 nm işlemci bu nasıl ters mantık üstüne çıkan model yapıyorsun parmak izi arka tarafta, batarya daha küçük vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 18 Nisan 2019; 20:39:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri yine müshil içmiş

  • strathmorea kullanıcısına yanıt
    Ne 10 modeli, her model için bir de sonuna S, Prime, Pro, Light, Es, Se gibi takılar da ekleyin... En az 1800 tane daha model çıkaracak Samsung bu sene.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red_devil33

    Kılıç gibi uzun telefon yapmaya devam edin tebrikler. Bence en iyisi 16:9 ekran formatıdır ve 5.5 " ten büyük olmamalıdır....

    Nerdeyse 16:9 formatında telefon kalmadı şuan moda 18,5:9 bence de gereksiz. Çoğu uygulama hâlâ uyumlu değil. İnstagram bile storyleri kırpılmış şekilde gösteriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeter Samsung yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmamış. Sen amiral gemisinde 5,8" gibi güzide model koy orta sınıfta çarşaf gibi saçma telefonlar. Sürü gibi model çıkarıyorlar ve zaten piyasada birçok modelleri var ancak yenilik getiren ya da özgün modelleri yok. Birçok ürünün olupta hepsinin birbirinin benzeri olduğu giyim mağazaları gibi.


    Nasıl?
    Orta segmente, misal Samsung Galaxy S10e gibi bir Samsung Galaxy A60(e) olsa piyasayı süpürürdü. Çünkü orta segmentte
    tek elle kullanıma uygun mobilite olarak iyi,
    çentikli olmayan, delikli ekran,
    yüksek ekran/gövde oranına sahip,
    13 veya 14 cm'lik android telefon yok.


    Bence Samsung'un Çin'e karşı baskın gelememesinin sebeplerinden biride Nokia gibi pazar araştırması yapmayıp, müşterilerin istediklerine göre değil kendi istediklerine göre telefon çıkarmaları, kullanıcıya karşı kulaklarını tıkamalarıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al-ozaria -- 18 Nisan 2019; 13:6:38 >




  • Yazıcı gibi sürekli basıyor bıktık artık Samsung

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • al-ozaria kullanıcısına yanıt
    Müşteri istekleriyle ters düşen bir durumları yok. Müşteriler 6+ inç üzeri telefon istiyor, Samsung'ta istediklerini veriyor. Ayrıca Galaxy S10e'in satış oranı Galaxy S10 serisi içerisinde %10.

  • al-ozaria kullanıcısına yanıt
    Bence Samsung doğru yapıyor. Özellikle Hindistan'da Çin markaları orta segmenti müthiş domine etti. Zaten A 2019 'un satış rekorları kırması da bundandır Hindistanda.

    Samsung kendi fragmantasyonunu kendi yaratıyor ama satış açısında doğru bir taktik uyguluyor.

    Sadece birbirine çok benzeyen ve aynı SoC kullandığı için ülkemizde afedersiniz it gibi pahalı cihazlar.
  • Samsung A8s modelini avrupaya a60 adıyla getiriyor. Lcd ekran olup 3.5 mm kulaklık girişi olmayabilir. Lcd ekran güzel görünüyorsa benim için çokta önemli değil. Snapdragon 675, 6 gb ram, 32 mp ön ve arka kamerayla çok iyi paket olmuş. A50 den daha iyi bu açıdan. Fiyatıda çok iyi 300 dolar.

    @cumur
    Nanometreye göre mi işlemci değerlendiriyorsunuz? Snapdragon 675 11 nm olmasına rağmen 10 nm lik exynostan daha üstün.

    @al-ozaria
    13-14 cm telefonu artık çocuklar bile kullanmıyor. Tabikide hala küçük sevenler vardır ama çok azaldılar. Ben 15 cm ideal buluyorum herkesi tatmin eder. S9-s10e bu açıdan boyutları çok iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 18 Nisan 2019; 15:10:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne alaka 60 50 fen büyük degilmi daha üstün çıkması gerekmezmi buraya sd ile geleceğini ne malum, onu geçtim sen a50 modeline ekranda parmak izi veriyorsun bu modelde yine arkada bunlar şimdi size saçma gelmiyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cumur C kullanıcısına yanıt
    A60, A50 den daha üstün zaten. Sen ekranda parmak izi okuyunca telefonu mı üstün sayıyorsun?

    32 mp ön ve arka kamera, 1080p 60 fps ve 4k çekim desteği
    Snapdragon 675 ile daha iyi grafik performansı

    A70 de ise a60 a ek olarak ekranda parmak izi okuma vesaire var. İşlemci kamera aynı iki telefonunda. Yani Samsung a60-a70 i benzer tutmuş asıl çıtayı a80 de yükseltmiş. A50 ile A60 benzer fiyatta. Birinde işlemci kamera iyi ötekinde batarya ekran farklı. Keyfine göre hangisini istiyorsan al. Daha iyisini istiyorsan a70 al.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 19 Nisan 2019; 0:21:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse A40s den bahsetmemiş ama baya ilginç bir telefon... O ekran boyutunda 5000 mah batarya nasıl yapmışlar merak ediyorum.. Telefon kalın ve ağır olacak büyük ihtimal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e tabiki yani yeni bi teknoloji ekrandan parmak izi okuma bırakın da olsun adam amiral gemisi telefonlarına koymuş,
    diğer dediginiz ad işlemci ve 60 dış kayıt olayı ile ilgili kesin bir bilgi hiç biryerde bilgi bulamadım kaynak varsa paylaşırmısınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.