Şimdi Ara

2 Araç Arasında Karar Veremedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Hep şirket aracı kullandığım için araçların kronik sorunları, performans vb konularda bilgisizim. Uzun zamandır araçlara bakıyorum bazı araçlar konusunda kararsız kaldım. Artıları eksileri konusunda tecrübesi olan arkadaşların tavsiyelerini almak istiyorum.4 kişilik bir aileyiz. Bundan önceki aracım nissan note 1.6 tekna idi uzun yolda araba resmen bayılıyordu özellikle yokuşlarda. Yol resmen ızdırap oluyordur(8 saat) Bazı tavsiyelere göre aşağıdaki araçlara bakıyorum. Sizce artıları eksileri yönünden yoğunlaşmam gereken araç hangisi veya şunada bakabilirsin dediğiniz bir araç varmı. Bütçem max 80.000 tl

    1. Ford Focus 1.6 Tİ-VCT Style benzinli otomatikhttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2012-mdl-ford-focus-style-otomatik-lpg-77000km-auto-yildirim-dan-677389105/detay/ Örnek
    2. Opel Astra 1.4 T Sport otomatik benzinli.https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-bulunmaz-firsat-680496017/detay/ Örnek

    3. Belki bir ihtimal Toyota Coralla 1.6 Advanced benzinli otomatik (bütçemi biraz aşıyor)

    Görüş ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerborahan -- 17 Nisan 2019; 23:49:52 >







  • Focus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kasa focusun ic hacmi biraz dar. Donanim bol olunca on konsol fazla yer kaplıyor.
    Ben 2013 dizel titanyum x paket aldim. 64.000 km de.
    78.000 tl ye aldim degiseni yok.
    Eger focisda karar kilarsaniz titanyum veya titanium x paket olsun. Hatta X pakette zorlayin derim. Arac girtlak dolu ozellik.

    Astra kullanimi keyifli, ben 1.6 dizel 136 hp olanina bakmıştım. Onda da sol ön direk görüşü kapatıyor, arka camdam geriyi gormek cok zor, içerde, orta konsolu da beğenmedim, boyle olunca focusta karar kilmistim.
    Sen de dene.
    Kia ceed de düşünülebilir o paralara. 2014 model concept plus.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 18 Nisan 2019; 0:13:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet kesinlikle sol ön direk görüşü kapatıyor kelebek camı olmasına rağmen bazen koca arabaları bile göremeyebiliyorum. Artık ne kadar kalın bir direk koyduysa opel.

    Not: Opel ile ilgili sorularını facebookta astra j team diye bir grup var 70000 üyesi var oradan da sorabilirsiniz. Kronik sorunları artıları eksileri direk kullanıcıdan öğrenebilirsiniz.

    Ben 1.3 dizelini kullanıyorum çok memnunum. Araç ağır olduğu için yakıt tüketimi dizel olmasına rağmen yüksek. Benzinlisini düşünemiyorum. Yol tutuşu harika hiç esp devreye girmedi 1 yıldır. 200le viraj dönülebilir otobanda öyle bir araba. Ki ben de döndüm. 1.4 motor harici soruları yanıtlayabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataince -- 18 Nisan 2019; 0:33:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bu iki spesifik araç açısından bakarsak Opel bence bariz önde, kaza boya değişen yok, sahibinden, km'si çok daha az (tabi bu bilgiler doğruysa). Ama km de aşırı düşük... Senede 1000 km???

    Artı yarı otomatik şanzımanlar problemli olabiliyor ve masrafı çok olabiliyor (Focus), ancak Astra'nin şanzıman tam otomatik tork konvertör (yani en sorunsuz tip ve tamiri daha ucuz)

    Motor performansı olarak:
    Astra J 1.6 dizel 136 HP kullandım uzun süre o araç bile yeterince hızlı gitmiyordu motora kıyasla.
    Astra K 1.4 150 HP aracım var, aynı motoru 10 hp düşürüp bir de otomatik vites ekleyip J'ye koyunca araç bayırda, doluyken veya klima açıkken yığılabilir diye düşünüyorum. Eğer bu kriter önemliyse senin için tabi.

    Eski ford focus mk 2 sahibi olarak da, style sanırım baz donanımdı, eğer hala öyleyse donanım olarak Astra da daha dolu gibi gözüküyor.

    Astra'nin bagajı daha büyük olsa gerek.

    Focus da LPG olması senin için avantaj mı dezavantaj mı ona da sen karar vereceksin sanırım.




  • Astra tabiki.
  • KruderTr kullanıcısına yanıt
    Araç sahibiyle görüştüm o araç için yaşlı bir amca kullanmamış aracı doğru düzgün. O aracı alacam diye değil illaki sadece 2 araç arasında takılı kaldığım için fikirlerinizi almak adına örnek olarak vermiştim. Genel olarakta iki araç içinde iyi kötü tarafları var birini alacağız artık.
  • Her ikisi de ağır ve hantal araclar.bir süre sonra yeni hevesi geçince uzun yolda note dan farklı gelmez.dizel alın ikisinin de 1 model altı dizelini alabilirsiniz.ayrica focustaki renk bence hiç hoş değil antipas atılmış boyanmamis demir gibi o ne öyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turgay0651 T kullanıcısına yanıt
    Yok hocam o araçları alacam diye değil verdiğim örnekler bu modellere baktığım için örnek olarak verdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Focus
    Meganedır hocam o focus olsa duramazsın

    Ben 1.4 turbo astra alırdım sanırım. Focus, motor hariç her konuda daha iyi astradan ama astra 140lık olanı fena değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilkerborahan kullanıcısına yanıt
    O zaman illa otomatik istiyorsan, tork konvertörlü otomatik vites olan Astra'yı seç derim, yazdığım gibi vites hem daha basit, hem tamiri daha kolay, hem de daha ucuz olur bir sorun yaşaman durumunda, + astra'nın bagajı da cabası kalır.

    Otomatik viteslerle ilgili mevzu:https://forum.donanimhaber.com/tam-otomatigin-cift-kavramaya-olan-ustunlugu--130852000#130852000
  • Performans önemli ise kesinlikle Astra. Ben de AstraJ 1.4t manuel kullanıyorum. Önceki aracım 132bglik(en güçlü 1.6 atmosferiklerdendir) manuel Auris 2 idi.
    Kağıt üzerinde iki aracın da teknik verileri aynıydı. Ancak sürüş esnasında turbo çok büyük fark yaratıyor.Özellikle ara hızlanmalarda ve yokuşlarda. Ki focusun motoru daha güçsüz.
    Aile kullanımı için yüklü de olacak araç. Uzun yolda rampalarda torku ararsınız. Genişlik olarak Astra Focustan iyidir. Ufak tefek sıkıntılar Opelde hep çıkar ancak yine de Astra motoru için tercih edilebilir.
    Ancak Advance Corolla seviyesine çıkarsanız sorunsuzluk açısından ikisini de gömer Toyota. Yağını, suyunu değiştirir hiç bir sıkıntı yaşamadan biner gidersiniz
  • Arkadaşlar ikisinide değil Hyundai Elentra 1.6 D-CVVT Otomatik lpg'li aldım :) neye niyet neye kısmet. Hayırlısı olur inşallah
    2 Araç Arasında Karar Veremedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.