Şimdi Ara

Ryzen 2700x Prime95 Test Esnasında Monitörün Kapanması GPU / PSU Kaynaklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Aslında stres testi yapmadan önce de bir iki defa bu sorunu yaşamıştım. Sanırım voltaj değerlerinde bir sorun olmalı, fakat yükseltsemde gene kapanıyor. Sadece stok 3.7Ghz'de Prime95 açtığımda monitör kapanmıyor.
    Değerler BIOS üzerinde şu şekilde; 40.00 Ghz - 1.25000 manual voltage - DOCP açık. Core Performance Boost kapalı. Sorunun videosunu internette buldum, aynen bu şekilde beyaz ışık yanıyor sönüyor. Monitör görüntüsü gittiğinde Teste devam ediyor, bir sorun yok, CPU fan çalışıyor ama görüntü gidiyor. Display Port No Signal yazıyor GPU'da beyaz ışık yanıp söndüğünde.

    Test sırasında monitör görüntüsü gittiğinde kart aynen şu şekilde oluyor..

    https://www.youtube.com/watch?v=1b9fIkxKj1E

    CMOS pilini çıkarıp taktım, jumpera tornavida ile 10 saniye bastırdım. BIOS resetledim, anakartımın BIOS güncel. Asus x470-F modeli. Güç kaynağım Seasonic 650W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı.

    Şimdiden öneri ve yardımlarınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 17 Nisan 2019; 15:35:10 >







  • aynı sorunu bende oyunlarda (csgo ve bf5) yaşıyorum. bechmark testlerinde sorun yok ancak oyunlarda oluyor.

    sistemim imzada mevcut sizin ekran kartı neydi acaba?
  • callofdutyf kullanıcısına yanıt
    Asus GTX 1080 A8G. Yani kasa çalışıyor işlem yapıyor ama ekranda görüntü gidince ışık yanıyor. Reset atmadan düzelmiyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Methoxyphenyl

    Asus GTX 1080 A8G. Yani kasa çalışıyor işlem yapıyor ama ekranda görüntü gidince ışık yanıyor. Reset atmadan düzelmiyor..
    aynı dertten muzdaribim. benim ekran kartının aorus logosu ekran kararınca yanıp sönüyor. reset atmadan düzelmiyor. benim ilk aklıma gelen gpu ancak olmadı psu yada bakacağım. dün ilk defa bf5 oyunu açtım ancak direk ekran karardı. bf5 exe dosyası üzerinde program uyumluluk sorun gidericiyi önerilen (windows 8.1) ayarlarda denedim bu defa açıldı. ama csgo da belli bir zamandan sonra yine aynısını yapıyor. bendeki sorun tam yükten ziyade orta üst yükte tekrarlıyor. cpu sıcaklığı 45-50 derece civarı gpu sıcaklığı yüke göre 75 derece yi buluyor. 1-2 güne kadar başka bir ekran kartı ilede dene me yapacağım oladı psu yu değiştirip tekrar deneyeceğim.




  • callofdutyf kullanıcısına yanıt
    Bu görüntü sorununu Ryzen 2700x'ın stok hızında yaşamadım ama, test sırasında ekrandaki görüntü gitmedi. Acaba eski BIOS'mu denesem. Bundan 2-3 gün önce 40.00 Ghz - 1.20000 manual voltage ayarında da bu görüntü gitme sorununu yaşadım. Sonrasına voltajı yükselttim düzeldi ama test yapmak için bugün Prime95 indirince gene aynı hatayı verdi.
  • amd chipset driverlar kurulu, windows son surum mu? 2700x li ve nvidia ekrankartli daha once bu probleme rastlamamistim. amd ekrankartli sistemlerde daha cok rastlaniyordu. Arkadas en son ekrankartinin son surum biosunu yuklemisti yinede cozum olmamisti, baska bir arkadasimiz sorunun psu kaynakli oldugunu soyluyordu. en son arkadas ekrankartinin power target ini dusurerek birseyler deniyordu.
    benim basima gelmedigi icin aktif birsekilde yardimci olamiyorum fakat duydugum gordugum cozumler olursa paylasirim.
    en basit sekilde dusunucek olursa islemci fani ve diger bilesenlerin dogru bir sekilde baglantisinin saglandigindan emin olun. islemci sogutucusu belki tam oturmamis yada gevsek/siki olabilir. psu dan baslayip tekrar bir kablolarida kontrol edin. o psunun fazla fazla yetmesi gerek 650w yani... psu da cw yada baska bir sorun olup olmadigindan emin olun belki psu da sorun olabilir. anakartin biosu guncelse bu noktada teknik servise gondermek disinda yapilabilecek birsey gorunmuyor. kasa icinde hava akisinin dogru bir sekilde saglandigindan emin olun. Ramler tam hizinda calisiyor ve windows memory diagnostic testi (mdsched.exe) yapinca hata bulunmadigindan emin olun. yine aklina farkli seyler gelince yazan arkadaslar olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu konunun yazilimsal tarafi da var. Eger ki asus anakart kullaniyorsaniz ve ai suite acikken

    -hwinfo
    -Asus aura
    -...
    Sanirim bikac programin daha ai suite ile uyumsuzlugu var. Benchmark testlerin haricinde durduk yere de siyah ekran gorebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2700x ile alakası yok olayın 2600x ya da 8700k da kullanıyor olabilirdin.yazılımsal gibi duruyor çünkü dün benim iş yerindeki 2012 model intel işlemci amd kartlı makine durup dururken ekran gidiyordu bekleyince müzik tekrar geliyordu ama resetsiz düzelmiyordu.ram optimize ederim gibi programları sildim.samsung evo 850'nin rapid modunu kapattım ve privazer gibi programlarla sağlam bi boşalttım gereksiz şeyleri.bugün sorun olmadı.2700x'e özel olsa psu der geçerdik hatta geçmezdik seasonic psu kullanıyorsun.
  • Stres testinde CPU'ya yük bindiği için görüntünün gitmesinden dolayı işlemciden düşündüm. Ayrıca işlemcinin default stok ayarda bu hatayı almıyorum. Windows son sürüm, ekran kartımın vBIOS'u güncel. Montajı pek bilmiyorum, bilsem kabloları söker takardım. En iyisi bilen bir yere götürmek lazım.

    Bu arada AI Suite ve Aura yüklü değil. Sadece HwInfo kurulu.
  • Sorununuz büyük ihtimal psu dan. Seasonic 620w vardı bende de. 220w bir ekran kartı takınca Bf1e girince 10 dk sonra tak sistem kitleniyordu. Psu nuz oc yapınca yetersiz kalıyor.. Başka psu deneyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt
    Son kez stress testlerinde butun yardimci programlari kapatarak deneyin. Yine ekran kararirsa eminimki dusuk islemci voltajindan oluyor. Basima cok kez geldi. Voltaji arttirdigimda duzeliyordu. Uzun saatler render aldigimdan yuksek voltaj isime gelmiyordu ve overclock yapmiyordum. Bazi uygulamalar islemcinin voltajini gercekten zorluyor. Her uygulama islemciye ayni yuku bindirmiyor. Ornegin;
    -ben 3d renderci birisiyim. Overclock edilmis 5 saat render alan makina ve prime95 testinden gecen makina bf1 oyununda siyah ekran veriyordu. Nedeni ise bf1 in islemciyi patatese cevirmesinden ve anlik asiri yuklenmesinden kaynakli. Bir oyun islemciyi corona render motorundan daha fazla isitabilir mi? Evet mumkun. Bf1 bunu basariyor. Bf1 ve siyah ekran voltaj problemlerine ornek gosterilebilir.

    Demem o ki voltaj dengesini iyi tutturmak lazim. Prime95 testinden gecseniz bile baska uygulamalarda siyah ekran gorebilirsiniz. Siyah ekran sonrasi Cok kucuk artislarla voltaji arttirip denemeler yapmanizi tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 17 Nisan 2019; 19:7:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Verdiğiniz en yüksek voltaj 1.25 se muhtemelen verdiğiniz değer işlemciye yetmiyor. Başkasının işlemcisi 1.25 le 4 ghz sorunsuz çalışıyor diye sizdekide çalışacak diye birşey yok. Sırf denemek için max 1.45 e kadar çıkabilirsiniz. Birde her anakart verdiğiniz voltajı stabil olarak tutamaz. Siz 1.25 verirsiniz, anakart yük altında 1.175 e kadar düşürür, sizde 1.25 yetmiyor sanırsınız. Varsa llc ayarını arttırmanız gerekir. Özellikle ryzen serisi ile birlikte anakart üreticilerine bir rehavet gelmiş görünüyor. Normalde orta seviyede bile sağlam vrmli anakartlar olması gerekirken, asus gigabyte gibi firmalarda bile anca üst seviyede bu özellik veriliyor. Her ne kadar pek tercih etmesemde msi bu konuda ayrılıyor. Uygun fiyatlı vrm si sağlam anakart msi tarafında bulunabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EMRE_RUSLAN kullanıcısına yanıt
    evet senin olayi forumda cokca anlatmistim, ne yazik ki seasonic yeni üretim s12ii 620 lerde iki adet pcie kablosu yerine bir adet pcie kablosundan y splitter ile 2x 8pin (6+2) destegi veriyor bunun hatali oldugunu kendileride fark edip, bu psu larla 2adet 8pin guc ihtiyaci olan ekrankartlarini kullanmayin diye de duyuru yapmislardi. Kalite kontrol noktasinda da sikintilar var. Eskide bu kadar cok arizali ve cw li psu lara rastlanmazdi, son bir yil icerisinde gerek yurt ici gerek yurt disi sorunlu urunlere sikca rastliyorum. bende mesela s12ii nin eski modeli mevcut 2 adet ayri pcie 8 pin kablosu var 4-5 yildir gtx 770 ile kullaniyorum. Konumuz bu degil gerci ama sen dikkati buraya cektigin icin aciklama yapma gereksinimi duydum. Senin psu konusunda haklisin sorunlu fakat arkadasin psu icin yukarida da soyledigim gibi kendinden bir arizasi yoksa (olma ihtimalini es gecilmemeli) bu sistem icin yeterliden ötedir. bunu neye dayanarak söylüyorum ben s12ii 620(576w) ile 3930k oc + gtx 770 oc li sistemde maximum 480w civarinda bir güc tüketimine rastladim. focus plus 12V den 650w lik guc saglar. Pasa pasa yetmesi lazim.
    Sorunun yazilimsal olma ihtimalide var tabi ki fakat 2016 2017 de bu tip sorunlari pek duymazdik yapilan windows updateleri midir oyunlarin uyumsuzlugu mudur, bioslar midir tam net olarak konusmak zor suan. Sorun ryzen desek bende de ryzen 1700 ile gtx 770 (s12ii 620w) sistem var boyle bir sorunla karsilasmadim henüz. baslarda windows stabil degildi masaüstü gider gelirdi arada reset atardi ama ilk zamanlar 2017 den bahsediyorum. sonra yazilim destegi gelisti o sorunlar asildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eger voltaj problemiyse dediginiz gibi buyuk bir deger (1,4v) verilip test edilebilir ama üzerinde hangi sogutucu takili dikkat edilmesi gerekir. Aslinda islemci hizi ve voltu auto da birakip test yapilsada olur gibi auto da stabil tutmak icin zaten voltu ver yansin ediyor anakart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mukarnas

    evet senin olayi forumda cokca anlatmistim, ne yazik ki seasonic yeni üretim s12ii 620 lerde iki adet pcie kablosu yerine bir adet pcie kablosundan y splitter ile 2x 8pin (6+2) destegi veriyor bunun hatali oldugunu kendileride fark edip, bu psu larla 2adet 8pin guc ihtiyaci olan ekrankartlarini kullanmayin diye de duyuru yapmislardi. Kalite kontrol noktasinda da sikintilar var. Eskide bu kadar cok arizali ve cw li psu lara rastlanmazdi, son bir yil icerisinde gerek yurt ici gerek yurt disi sorunlu urunlere sikca rastliyorum. bende mesela s12ii nin eski modeli mevcut 2 adet ayri pcie 8 pin kablosu var 4-5 yildir gtx 770 ile kullaniyorum. Konumuz bu degil gerci ama sen dikkati buraya cektigin icin aciklama yapma gereksinimi duydum. Senin psu konusunda haklisin sorunlu fakat arkadasin psu icin yukarida da soyledigim gibi kendinden bir arizasi yoksa (olma ihtimalini es gecilmemeli) bu sistem icin yeterliden ötedir. bunu neye dayanarak söylüyorum ben s12ii 620(576w) ile 3930k oc + gtx 770 oc li sistemde maximum 480w civarinda bir güc tüketimine rastladim. focus plus 12V den 650w lik guc saglar. Pasa pasa yetmesi lazim.
    Sorunun yazilimsal olma ihtimalide var tabi ki fakat 2016 2017 de bu tip sorunlari pek duymazdik yapilan windows updateleri midir oyunlarin uyumsuzlugu mudur, bioslar midir tam net olarak konusmak zor suan. Sorun ryzen desek bende de ryzen 1700 ile gtx 770 (s12ii 620w) sistem var boyle bir sorunla karsilasmadim henüz. baslarda windows stabil degildi masaüstü gider gelirdi arada reset atardi ama ilk zamanlar 2017 den bahsediyorum. sonra yazilim destegi gelisti o sorunlar asildi.
    Bende rx 580 ve 1700x var powerla ocz zs 750 watt genelde 2-3 günde bir oyun açılış ekranında veya Chrome da renkli ekran veriyor bazen kitlenip siyah ekrana düşüyor bazen masaüstü ne atıyor ama sorun bir kez olduktan sonra saatlerce oyun oyna yüke şok hiç bir sorun olmuyor rx serisinde bu tarz sorun yaşayan çok insan gördüm ama Nvidia da pek duymamistim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bedevi1903 kullanıcısına yanıt
    evet nvidia kartlar ile yasanmasi ilginc demek ki rx ekrankartlari ile direkt baglantili olmayadabilir. Ortak nokta ryzen islemciler kaliyor. Ama bende de var ryzen 1700.. Sorunsuz calisan da bir suru ryzen sistem var. Windows tan mi desem bilmiyorum benim windows ve programlar hep orjinal. bir sekilde cozulurse ana konu yapmak lazim, bir cok kisiye yardimci olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Benim psuda 6+2 ve 6 pin olmak üzere 2 adet pci e güç kablosu var. Arkadaşın sistemindeki sorunun birçok sebebi olabilir. Sorunla ilgili nokta atış yapamayız.

    Benim psu hafif sıkıntılı gibi normalde 220w ekran kartını kaldırması gerekirken kaldıramıyor malesef. Hani belki arkadaşın psuda öyle olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasadaki en kaliteli diye gösterilen bir PSU aldım. Yüksek voltajda deneyeceğim bir de.https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-focus-plus-650w-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-ssr-650fx.html


    Core boost açınca değerler 1.45 voltage'a yükseliyor. Ayrıca stok soğutucu kullanıyorum, pek dayanmaz. X470 Strix-F'de bir kaç kişi daha sorun yaşamış başka nedenlerle, son BIOS stabil değil diyorlar. BIOS downgrade için de pek bilgim yok.

    Ben de kitlenme yok, sadece monitör de görüntü gidiyor monitörde kırmızı ışık yanıp sönüyor. Şöyle bir şey de var. Mesela yan oda da lambayı yaktığımda bazen monitör yanıp sönüyor göz kırpıyor. Acaba sorun evde mi diye düşünmeye başladım :)




  • 40.00 Ghz ve 1.30000 voltage ile 20 saniye denedim kapanmadı monitör. Bu arada 20 saniye içerisinde 80-82 derece arasında gezdi. Normal bir durum mu stok soğutucu ile? Kasada arka egzoz fan, ön egzoz fan bir de üstünde egzoz fan var.

    Ayrıca günlük kullanım için 1.30000 voltage fazla mıdır? Güç seçeneklerinde Ryzen Balanced seçili.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 17 Nisan 2019; 21:36:57 >
  • Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt
    @4,0 ghz icin normal o sicaklik stok fan takili sonucta.. max 95 derece deniyor senin 85 derece altinda kaliyor. 20 sn cok kisa yanliz. Voltaj yetmediginde normalde sistemin mavi ekran vermesi gerekir monitörün kapandigini ilk defa duyuyorum. Biraz daha test yapin, prime95 de 10-15 dk bir test edin sicakliklara bakarak bir yandan... oyunda da deneyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.