Şimdi Ara

PlayStation 5 hakkında yeni sızıntı: 24GB GDDR6 ve 2020’de tanıtım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PlayStation 5 hakkında yeni sızıntı: 24GB GDDR6 ve 2020’de tanıtım
    Sony bu yılın sonlarına doğru yeni nesil konsolu PlayStation 5 için iyice çalışmaya başlayacak. Bu yıl gerçekleştirilecek E3 2019 konferansında Microsoft yeni Xbox konsoluyla herkesin kalbini çalacak olsa da Sony fanları önümüzdeki yıl ciddi bir gelişimle sevinecek.

    Tüm eski PlayStation oyunlarını oynatabilecek

    PS5 ile ilgili ilk çıkan söylentilere göre tamamen geriye dönük uyumlu olacak konsol, PS1/2/3/4 oyunlarını oynatabilecek. Sony ayrıca AMD mühendisleriyle birlikte yeni nesil GPU mimarisi Navi için de çabasını ortaya koyuyor. Bu grafik işlem birimi, 7nm'lik tekil transistör boyutuna sahip olacak. Bildiklerimizden bir diğeri ise PS5’in AMD Zen 2 tabanlı bir işlemciyle geleceği yönünde. Bu işlemci 8 çekirdek ve 16 iş parçacığına sahip olacak.
    Donanımsal özelliklere baktığımızda bir diğer heyecan verici gelişme ise Pastebin üzerinde paylaşılan bir içerikte ortaya çıkıyor. Avrupa’da yer alan küçük bir oyun geliştirme stüdyosu, 8 aydır sektörde lider bir AAA oyun geliştirici stüdyo ile birlikte çalıştığını ve 2020’de bu üzerinde çalışılan oyunun PS5 ile birlikte tanıtılacağını açıklıyor.
    Bu anonim geliştirici, PS5’in donanımsal olarak inanılmaz güçlü bir cihaz olduğunu ve PS4’e göre büyük bir atlama olduğunu belirtiyor. PS5 geliştirici kiti iddiaya göre 32GB RAM ile geliyor.

    24GB paylaşımlı RAM

    Kaynaklara göre PS5’in 24GB toplam GDDR6 RAM kapasitesinin 4GB’ı sistem için ayrılmış olacak. Rapora göre ayrıca PS5’te 2TB kapasiteli “bir tür NAND flash” depolama aygıtı bulunacak. Yeni nesil oyunlar hiçbir zaman küçülmeyecek çünkü bu üst seviye donanımda çalışacaklarından stüdyolar çok daha kaliteli görseller ve sesler oluşturmaya devam edecek.
    Yeni oyunlardaki 4K dokular başlı başına onlarca GB yer işgal edebilirken herhangi bir modern oyun 50GB üzerine rahatlıkla çıkıyor. Bazı PC oyunları ise işi iyice büyütüp 100-150GB yer kullanıyor. Eğer PS5 2TB depolamalı bir diskle gelirse, 500GB ya da 1TB ile olduğu gibi birkaç oyun kurduktan sonra disk alanınızın tükendiğini görmeyeceksiniz.
    PlayStation 5 için şimdiki fiyat beklentisi 499 dolar seviyesinde. Hatırlarsanız PS4 ve PS4 Pro, zamanında 400 dolardan satışa sunulmuştu. 
     







  • Dostum Amerika'da WAT programı ile cankurtaran olarak çalışırken basit bir süreli işte saatliği 9.25 $ kazanıyordum. Bizimle beraber çalışan Amerikalıların tamamı lise öğrencisi idi. Günde 8 saat çalışınca kazandıkları para 74 $ ediyor, 7 gün çalışsa PS5'i ilk çıktığı gibi alabiliyor. Şu an 1900 ? (~asgari ücret) olan PS4 amazonda 200 $ (~3 günlük çalışma) ile alınabiliyor. Sony güncel kurdan çevirse sırf ~3000? eder ki bunun üstüne vergi eklenecek. Kan emenin Sony olduğuna emin misin?
    Playstation 5 Türkiye de saçma sapan fiyattan satışa çıkacağı için her eve giremeyecek ve bitme noktasına gelen Playstation Cafeler dönemi yeniden yükselişe geçecek. Playstation uygun fiyatlı satıldığı zamanlar haftada 2-3 saat takılırım diyen insanda evine, ofisine alıyordu. Bu kitle saçma sapan fiyattan çıkacak bir Playstation'ı kesinlikle kabul etmeyecektir. Playstation Cafeler bu kitlenin gazını almak için birebir. Tabi bunlar Türkiye pazarı için geçerli. Dünyanın geri kalanında konsollar aman aman para eden cihazlar değil. Hatta para bile değil. Türkiye de ise araba değerinde. Oyunlarıda altın değerinde.

    Türk oyuncusunun umudu Google Stadia dadır. 10 yıl içinde ciddi gelişmeler olacak. Umudunu yitirme Türk oyuncusu. Kan emici Sony'nin de sonu gelecek.

  • Çıkış fiyatı 700$ dolar olursa olabilir fiyatın yüksek

    olması donanımın gücüne yansırsa neden olmasın

  • Oyunlar optimizeli olunca bilgisayara göre hızlı olması normaldir. Aynı optimizasyonu bilgisayarda da yapsalar.

  • en az 5 bin lira olur

  • 500 dolar olursa 4000 TL Türkiye fiyatı olur. Geçmiş olsun hepimize şimdiden. Oyun fiyatları da artacak bence. Onca oyunu uzaktan ağlayarak izleriz artık... Orada 100$ artıyor burada 1000 TL.

  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Hangisine göre? Zaten olay donanımın belli olmasından ibaret.

  • https://www.webtekno.com/sony-playstation-5-hakkindaki-ilk-detaylari-acikladi-h66884.html
    İlk detaylar açıklanmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geriye uyumlu olmasi gercekten iyi olur. En azindan bu nesilde oldugu gibi habire bir önceki neslin oyunlarini remastered diyip önümüze koymazlar.

  • 4500~6000 bandına oturacak bence.
  • Neresi büyük atlama

    Ps4 zaten 8gb ram ile geldi. 4gb işletim sistemi kullanacaksa kaldı 20gb.ram bakımından büyük bir sıçrama yok eski nesil farkları kadar.

    Bu nesil açık ara en büyük farkı işlemci atacak. Ps4 ve xbox one dönemi amd işlemci konusunda eziklerib eziğiydi mecbur tablet işlemcisi kullandılar. Şuan zen 2 ile işlemci konusunda büyük bir atılım var bu nesilde gpu olarak nvidia karşısında ezikleri oynasada yapacak bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 bin olursa öp başına koy devlet vergiyi bindiricek tr fiyatı en az 5 bin geçer bile

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyun fiyatlari boyle olduktan sonra pcye devam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PS 3 den PS 4'e geçtiğimizden daha iyi bir deneyim olacağa benziyor.
    Bu sefer gerçekten yeni nesil olacak gibi.
    SSD kullanmaları ve bunu sisteme göre optimize etmeleri gerçekten ciddi bir fark yaratacaktır. Bluray ise iptal edebilirler.

  • Gelse ne olacak, sanki alabileceğiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet4428 M kullanıcısına yanıt
    Oyunları sadece dijital satarak ve plus üyeliğide ucuzlatarak bu işi halledebilirler. ps4'e wifi.ac koymamışlardı bari bunda wifi.ax/bt5 olsun. eksik gedik iş yapmasınlar 6ay geç çıksın.

  • 2020 ise 2+2=4. 4*1000=4000 TL.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ps 1 2 3 oyunlarını da mı oynatacakmış?

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.