Şimdi Ara

Çin otonom araçlar için otoban inşaatına başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Otonom araçları çok daha yaygın hâle getirme hedefine yönelik hamleler yapan Çin, son olarak da sadece bu tür araçlar için 100 km uzunluğunda bir otoban inşaatına başlayacak.
    FutureCar tarafından yapılan habere göre, Pekin ve Xiongan arasında projelendirilen otoban 2020 yılında kullanıma açılacak. Otonom araçlar için olan şeritlerde akıllı sensörlere sahip olacak bu yolda hız limiti ise 120 km/s olacak.
    Rapora göre 2020 yılında Çin’de yeni araçların yarısı bir tür otonom sürüş fonksiyonuna sahip olacak. Otonom araçlara özel şeritlerin varlığı ise halkın ve üreticileri bu teknolojiye yönelişine katkı sağlayacak. Çin ayrıca C-V2X adlı sensörleri ülkenin %90’ına 2020 yılında yerleştirmiş olma hedefini de kendisine koydu. Bu sensörler, çevreyle ve araçlarla ilgili bilgileri diğer araçlara aktaracak ve araç üreticilerinin hayatlarını kolaylaştırırken sürüş güvenliğini arttıracak.
     







  • Özel bir otoban olacaksa ve teşvik istiyorlarsa mecburi otonom ile birlikte hız sınırı olmamalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bence onu düşünceklerine araçları ufaltmayı düşünseler daha iyi olucak her gün trafik artıyor ve yollar yetmiyor araçları küçültüp 2 kişilik 3 kişilik araçlara ağırlık versinler her sene yol genişletmek nereye ayrıca arabların ön ve arka tarafları büyük bagaj v.s koymak için daha farklı yerler gerek.

  • Hız sınırı olmaması gerektiği düşüncesindeyim zaten otonomlar için özel olacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkesin aklına gelen basit fikirleri hayata geçirme konusunda Çin iyi para harcıyor. Kimse yapmamış şimdiye kadar, reklam da oluyor.

    Hız sınırı otonom araç kaza yaptığı zaman hasarı düşük seviyede tutmak amacıyla konmuştur. Sonuçta bunlar da kaza yapıyor. Önüne hayvan çıkınca zınk diye durma ihtimali yok misal. 160-180 olabilirdi, bizdeki otobanlarda olması gerektiği gibi, bence...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yolu çakarlı makam araçları da kullanacak mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.