Şimdi Ara

Türkiye'de işsizlik % 14.7'ye yükseldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
9.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Ocak döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 259 bin kişi artarak 4 milyon 668 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 3,9 puanlık artış ile %14,7 seviyesinde gerçekleşti. Beklenti %14,6'ydı.

    Aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı 4,1 puanlık artış ile %16,8 olarak tahmin edildi. Genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı 6,8 puanlık artış ile %26,7 olurken,15-64 yaş grubunda bu oran 3,9 puanlık artış ile %15,0 olarak gerçekleşti.

    İstihdam oranı %44,5 oldu

    İstihdam edilenlerin sayısı 2019 yılı Ocak döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 872 bin kişi azalarak 27 milyon 157 bin kişi, istihdam oranı ise 1,9 puanlık azalış ile %44,5 oldu.

    Bu dönemde, tarım sektöründe çalışan sayısı 345 bin, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı 526 bin kişi azaldı. İstihdam edilenlerin %17,0'si tarım, %19,9'u sanayi, %5,4'ü inşaat, %57,7'si ise hizmet sektöründe yer aldı. Önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında tarım sektörünün istihdam edilenler içindeki payı 0,7 puan, inşaat sektörünün payı 1,6 puan azalırken, hizmet sektörünün payı 2,3 puan arttı. Sanayi sektörünün payı ise değişim göstermedi.

    İşgücüne katılma oranı %52,2 olarak gerçekleşti

    İşgücü 2019 yılı Ocak döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 387 bin kişi artarak 31 milyon 825 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,1 puanlık artış ile %52,2 olarak gerçekleşti. Aynı dönemler için yapılan kıyaslamalara göre; erkeklerde işgücüne katılma oranı 0,2 puanlık azalış ile %71,1, kadınlarda ise 0,4 puanlık artışla %33,6 olarak gerçekleşti.

    Mevsim etkisinden arındırılmamış temel işgücü göstergeleri, Ocak 2018, Ocak 2019

    Kayıt dışı çalışanların oranı %33,1 olarak gerçekleşti

    Ocak 2019 döneminde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların oranı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,6 puan artarak %33,1 olarak gerçekleşti. Tarım dışı sektörde kayıt dışı çalışanların oranı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre 0,7 puan artarak %22,5 oldu.

    Mevsim etkisinden arındırılmış istihdam oranı %45,9, işsizlik oranı %13,3 oldu

    Mevsim etkisinden arındırılmış istihdam bir önceki döneme göre 223 bin kişi azalarak 28 milyon 14 bin kişi olarak tahmin edildi. İstihdam oranı 0,4 puan azalarak %45,9 oldu.

    Mevsim etkisinden arındırılmış işsiz sayısı bir önceki döneme göre 170 bin kişi artarak 4 milyon 295 bin kişi olarak gerçekleşti. İşsizlik oranı 0,6 puan artarak %13,3 oldu.

    Mevsim etkisinden arındırılmış işgücüne katılma oranı 0,2 puan azalarak %52,9 olarak gerçekleşti. Ekonomik faaliyete göre istihdam edilenlerin sayısı, tarım sektöründe 22 bin, sanayi sektöründe 82 bin, inşaat sektöründe 44 bin, hizmet sektöründe 76 bin kişi azaldı.
    https://www.bloomberght.com/turkiye-de-issizlik-ocak-ta-147-ye-yukseldi-2212297







  • Kulliyen yalan rakamlar

    Türkiyede issizlik yuzde 30 40 civarinda

    Ev hanimlari sayilmiyor

    8 milyon genc unilerde tutuluyor (almanyada 3 milyon)

    600 bin kisi askerlikle derken

    Almanyada 50 milyon çalışan var bizde 28 30 milyon civarı e nufuslar ayni nasil onlarda issizlik yuzde 3ken bizde 14

    Geciniz tamamen palavra Türkiyede issizlik yuzde 35 40tir hic matematik internet vs bilmeyen adam bile gundelik hayata bakarak rahatlikla anlar bunu
    arkadaşım işkura başvurdu kendisini beylikdüzündeki yanlış hatırlamıyorsam bime çağırdılar arkadaşım bayrampaşada oturuyor kabul etmedi o kadar yol nasıl giderim ulaşamam 1,5 saat yol sürer oraya dedi haklıydı ama ailesi iş beğenmiyorsun deyip çocuğu dışladılar.şimdi iş arıyor en son 20.kez başvurduğu yer 1700 maaş ve yemek vermişler başka birşey yok.sigara içmeyen adam sigaraya başladı.işveren çok acımasız kimse bu şartlarda çalışamaz istihdam yaratılmalı ama önce var olan işletmeler denetlenmeli.ayrıca bende şuan iş arıyorum en son çalıştığım yer bir hukuk bürosu idi sözde adamlar avukatlar ve hakimler vardı işveren onlardı.onlar beni 4 ay çalıştırdı çıkarttı sadece 1,5 ay sigorta yaptılar ve hiç asgari ücret almadım.bunu bana yapan hakim ve savcı idi kendileri her gün bana yaptıkları haksızlıkların davalarına girip savunma yapıyorlar ama onlar adaleti sağlayacak kişiler beni sigortasız çalıştırıp hiç asgari ücret vermediler.o günden sonra hakmış hukukmuş falan zaten inancım yoktu olanda gitti.şimdi günlük yaşıyorum bugün kontör paramı sigara parası yaptım artık tükendim allah sonumuzu hayr etsin

    şunuda belirteyim hiçbir işveren iktidarın değişmesini istemiyor çünkü bu sömürü düzenin ve denetimsizliğin devam etmesini istiyor.zaten son çıkan ekonomi planıda işverenlerin ekmeğine yağ sürdü.

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin bu rakamın üstündedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maaş alabilen aktroller varsa gelsin bu konuya bizi aydınlatsın..
    bi de aktroll lerde işsizlik oranına dahil mi ??
  • işsizlık 14 olmus adamlar oy saymaya devam edıyorlar
  • 1-2 puanı silmiştir, 1-2 puanı da kayıtdışına aktarıvermiştir. En iyimser sonuç çıkaran başkanla bu, hesap et. Daha az çıkarabileni bulamadılar, bununla %15 çıktı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Oy sayma işinde 2000 kişi istihdam etmişlerdir (5 tanesi sayıyor, 5 tanesi tekrar sayıyor, 5 tanesi üçüncü kez sayıyor, 985 tanesi itiraz ederken, 1000 tanesi sandıkları basıyor) Bi de böyle düşün...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az bile, daha fazladır kesin çıkarabilecekleri kadar az çıkarmışlardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahalle yanarken bizim bunlar saçını tarıyor.


  • kriz miriz yok hans bilal !
  • "Adamlar bize çalışma oranı diye birşey öğretti, yahu işsizlik değil asıl çalışma oranı önemliymişşşş!"




    "Bakan Albayrak seçimden sonra 2,5 milyon kişiye iş bulacaktı o ne oldu? Bakmaya devam mı ediyor!"





  • En az %22

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nereden nereye
  • en az 23. 2023 ün 23ü.
  • Çalışan %85'i neden görmüyorsunuz ? bardağın dolu tarafına bakın nankörlükle hiçbir şey olmaz ve Almanya'larda karpuzu dilimle alıyoruz kaç eurolara
  • Veriler ne kadar doğruyu gösteriyor acaba... Benim izlenimlerime göre rahat %30 işsizlik var piyasada. Bunun altına iddia eden yalan beyan veriyordur.
  • İnanmayın, yalan haber bunlar.
    Trumpcı fetöcü nankörler her ay işten çıkıp işsizlik oranını kasten yükseltiyorlar.
    Sayın bakanımız yeni bir reform paket açar, 10 milyon istihdam yaratır tek hamlede.
  • Bu son bankamatik çalışanlarıda işten çıkartıldı ise daha da çoğalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sa arkadaslar işsizliğin 15 olması ulkede neyin kotu gittigini gosterir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akp sayesinde halk devlet islerinden anlar istatistik bildirir devlete akil verip adam yerine konur hale geldiyse ne mutlu Turkiyeden bir istatistik verirken dunya ulkeleri ile yani avrupa ve amerika ilew karsilastirmali bir tabloda yayinlayabilirmisiniz?Yuzde 100 calisan bir toplum yada dunya da issizligi yukselmemis ulke yada hergun devletine soven avare kitlenin olmadigi bir kara parcasi varmi? Elhamdulillah 100 yil sonra calisiyor cumhuriyet huzur icinde uyu Atam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.