Şimdi Ara

2 AY KALA SAYISALDAN TM'YE GEÇMEK?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
4.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Geçtiğimiz sene sayısal 157k'dan mezuna bıraktım.(TYT 110k)

    Sene başından beri doğru düzgün hiç çalışmadım, geçen seneki netlerimin üstüne koyamadım. Özellikle fizikte çok zorlanıyorum, çalışmaya çalışmak bile eziyet oluyor. Hedefim Endüstri veya İşletme Mühendisliği(İTÜ'de ama artık imkansız diyebiliriz) iken şu an fen derslerinden soğumayla İşletme/Ekonomi gibi bölümlere kayıyor.

    Şu an netlerim TYT'de 30+ Türkçe, 20-25 matematik, 10 sosyal, 10 fen (Deneme olmayalı bir ay falan oldu net rakamları hatırlamıyorum)
    AYT 15-20 Matematik, 10-15 fen, Edebiyat tarih coğrafya kısmında da 10 küsür net çıkartabiliyorum şu an için.

    Bundan sonra TYT'yi sadece denemelerle götürüp AYT kasmayı planlıyorum, 20k mümkün müdür sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhk18 -- 15 Nisan 2019; 10:2:6 >







  • Hersey mümkündür gecen yıl ayt den kaç net yaptınız hocam.
  • Sonthor kullanıcısına yanıt
    Matematik 13, Fen 11. Edebiyat çözmedim hocam.
  • Bireyin sitesinde fasiküller var ücretsiz anltım fasikülü almana gerek yok ordan fizik kimya biyoloji 60 günde zor konular 3 kere biter. İnsanlar hedefini kazanamıyacağını düşündüğü için genelde hedef küçültür bu zamanlarda pes etme elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış.
  • senben12 S kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi videoları, kanalları takip edeceğimi belirlemiştim ama sıkıldım fen derslerinden artık. Yetişir yetişmesine de sağlam olur mu bilmiyorum, korkuyorum. Matematik'te Trigonometriyi bitirdim, 1 haftada da kolay konular(Logaritma, Diziler, Karmaşık sayılar vs) bitiririm sonra LTİ'ye geçerim diye düşünüyorum. Fiziğin büyük kısmı duruyor, Biyoloji Sistemler ve Bitki, Kimya'da da Organik hariç tüm AYT. Oluru nedir sizce?
  • Arkadaşlar görüşleriniz benim için önemli, bir fikir belirtirseniz sevinirim.
  • Hocam merhaba hedeflerimiz benzer bende TM geçtim netlerimiz de aşırı benziyor ama benim AYT matematik 13-14 :).
    Şahsen Biyolojiyi çok seviyordum o yüzden çalışmak hiç sıkıcı gelmiyordu benim doğrudan TM istediğim bölümler vardı edebiyattan korkuyordum ama geçtim artık çalışıp bir şeyler deneyeceğim.
    Bence kalan sürede mesai harcanırsa edebiyatı iyi yerlere çekmek tarih, coğrafyası da ortalama üstü birisi için fenden daha mümkün duruyor deneyip göreceğiz tabi ama TM de iyi sıralama yapmış bir çok insanda bunu doğruluyor.

    Endüstri, işletme mühendisliğinden yönelmek isteyeceğiniz her alana işletme, ekonomi kapı açar mı bilemem ama bir çok dala açabilir galiba.
    Karar sizin asla moral bozmak istemem ama şuan bence TM de 15-20K ya girme ihtimalimiz MF ye göre kat kat yüksek..
  • senben12 S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben onları bulamadım da nerede acaba?
    Ayrıca hep söylerim sınav son 2 ayda kazanılır. En kalıcı tekrarlar bu zamanlarda yapılıyor çünkü. Eğer dikkatli ve özenli çalısılırsa bence yaparsınız hocam.
  • ugurgo U kullanıcısına yanıt
    Desteğiniz için teşekkürler hocam. Benim de ayt matematik o civarlarda , aynıyız diyebilirim. Ben aslında ne okumak istediğime karar veremiyorum. Endüstri Mühendisliği veya İşletme arasında kalsam tabii ki Endüstri Mühendisliği'ni seçerim ama Sayısal'da 20 bin yapma ihtimalim TM'de aynı sıralamayı yapma ihtimalimden çok daha az.
  • İrisEymen kullanıcısına yanıt
    Peki sayısalda o sıralama için düşünceniz nedir hocam? konu eksiklerimi 2 üstteki mesajda belirttim.
  • yhk18 kullanıcısına yanıt
    Hocam isterseniz geçen sene 1m'dan mezuna bırakın gerçekten çalıstıktan sonra hiç önemi yok. 2 ayda çok rahat bitebilecek konular. İstikrarlı çalıstıktan sonra mümkün tabii. İtü'den vazgeçmeyin benim de hayalim İtü🤗. Hedefiniz sabit olsun. Bugünden çalısmaları arttırın önerim. Kanal/kitap önerisi isterseniz de yazabilirim. Ben tabii vazgeçtim benim sınav kaygım basa bela.
  • Geçen sene bir arkadaşım vardı onu aklıma getirdin. O da 3 ay kala mf den tm ye geçmişti. Ama sene sonunda matematik öğretmenliğine gitmişti. Böyle bir şey yapacaksan geçme dostum iyi düşün.Yarı yolda araba değiştirilmez bence. Ha ama ben gerçekten istiyorum dersen o zaman sen bilirsin.
  • İrisEymen kullanıcısına yanıt
    Hocam matematik geometri kanal tavsiyesi tyt ayt kitap tavsiyesi yaparmısınız ?seneye kesin dershaneler kapanıyor mu?
  • İrisEymen kullanıcısına yanıt
    çoğu kanalı biliyorum ama yine de kullandığınız kanalları söylerseniz güzel olur. benim de sınav kaygım baya arttı bu aralar.
  • Tabiki de :)
    Tyt dil anlatım hiç çalısmadığım için öneri yapamayacağım ama Önder hocanın kitabı iyi diye duymustum. Paragraf için limit ve palme öneririm özellikle palme.
    Matematik en önemlisi problemler ve çap bunun için en iyisi gözümde. Diğer konular için 345 en iyisi yine ve acil tabii . Temeliniz yoksa senol hoca veya tonguç kampüs, orta durumdaysanız hocalara geldik veya rehber matematik.
    Fen bilimlerinden fizik için okyanus ve kanal olarak papatya hoca bence güzel anlatıyor. Kiya birey B yeterli olur çok zor değil zaten tyt kimya, ayt kimya için palme en iyisi. Organik kimya için çap fasikülü alın öneririm. Kimya adası bence en iyi anlatıyor hem tyt hem ayt için. Özellikle organik kimya anlatımını çok beğenmistim. Biyoloji kesinlikle palme hem tyt hem ayt için. Kanal olarak hocalara geldik salih hoca iyidir arsivinden bulabilirsiniz ben hala oradan dinlerim. Veya onu istemezseniz fundamentals. Ben açıkcası biyolojiden çok video izlemedim sonuçta ezber olduğu için ders notları çıkartıp abartısız bi 50 kere okuyup ezberlemeye çalısır daha sonra o konudan en az 100 soru çözerdim.




  • İrisEymen kullanıcısına yanıt
    Sağ olasın :)
  • Hocam işletme bölümüne uzak değilsen kesinlikle geç ve 2 ayı iyi değerlendir. AYT mat kasarsan mümkün.
  • up
  • Hoşt
  • geçmiş olsun neyin var :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.