Şimdi Ara

Rusya, Facebook ve Twitter'a 50'şer dolar para cezası verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • 2015 yılının sonlarından bu yana, Rusya vatandaşları hakkında veri depolayan veya işleyen tüm firmaların, Rusya'da bunu yapması zorunlu hale getirilmişti. Bunun nedeni ise verilerin Rus hükümetine de sunulması gerektiği olarak açıklanıyor. Zira 2016 yılında LinkedIn buna uymadığı için ülkede yasaklanmış ve Apple'da tehditlerden sonra verilerini Rusya'da depolamaya başlamıştı.

     


    Uzun vadede Rusya'da yasaklanabilirler


    Rus haber sitesi Interfax'a göre , geçtiğimiz hafta Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişimi Denetleme Kurumu Roskomnadzor, sırasıyla Twitter ve Facebook'u mahkemeye çıkararak 3.000 ruble (46.64 dolar) para cezası verdi. Zira mahkemenin verebileceği asgari ceza tutarının bu olduğu belirtiliyor. Her iki şirket de kendilerini savunmak için mahkemeye çıkmayı seçmediler. Muhtemelen çalışanların ücretlerinin para cezasından daha büyük olacağı için böyle bir yöntem tercih ettikleri düşünülüyor.


    Facebook
    , Rusya'nın bu isteğini yıllardır gözardı ederken, Twitter'ın ise 2017 yılının ortalarında verilerini yerelleştirmeyi kabul ettiği, ancak şu tarihe kadar bir girişimde bulunmadığı belirtiliyor. Roskomnadzor'un neden bu kadar küçük bir miktar için şirketleri cezalandırdığı belli değil. Ancak uzun vadede bu iki sosyal medya devinin ülkede yasaklanabileceği tehlikesi de mevcut.

      







  • Rubleye çevirsen iyi para...

  • Bence sembolik bir ceza. Devamı farklı şekilde gelebilir.

  • Putin soğukkanlı pokerde elini belli etmeyen bir
    kumarbaz gibi bakalım bu cezanın sebebinin
    kokusu yakında çıkar

  • 50$ ne lan bir yeri ile gülmüşlerdir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 dolar ceza nedir adamlar kesin gülmüştür

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • konu adamlardan para almak değil. Amerikan şirketlerine karşı kendi ülkelerindeki mahkemelerde ve yasaları çerçevesinde resmi bir zafer kazanmış oldu. Bu sonrasında atılacak adımlar için bir basamak.

    Düşünün şimdi adamlar kendilerini haklı ilan ettiler ve bu firmalara, istediklerinin yerine getirilmesi için bir süre verecekler. Akabinde de hala istekleri olmamışsa yasaklayacaklar. Tanıdık geldi mi? Gelmediyse biraz daha açalım. Ülkedeki milyonlarca vatandaşın dünya ile olan sosyal bağını kesip, kapalı devre propaganda devrine geçiş aşamasını başlatacaklar. Sonra kolay gelsin Rus Vatandaşlarına.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.