Şimdi Ara

Dolandırıcalara ve Sürat Kargo ile gönderilere dikkat!..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Donanım Haber ailesi. tanık olduğum bir konuyu sizinle paylaşmak istedim.

    Özet ve öneri: internet üzerinden herhangi bir ürün satışını yaparken şehirler arası alışverişlerde tanıdık vesilesi ile alıcıya elden teslim yapılacağı zaman. Tanıdığınız kişi haricinde, ürünün kargo bilgilerini alıcıya iletmeyiniz. alıcı direk sizin tanıdığınızla ile muhattab olsun. aksi takdirde alıcı kargoya gidip ürünüm geldi diyip ürünü alır ve mağdur olursunuz.

    Detay :
    Bir arkadaşım, iPhone marka telefonun satışı için, birkaç siteye ilan vermiş. İstanbul’dan birisi alıcı olarak arkadaşımı arayıp ürünü almak istediğini arkadaşıma bildirmiş ve aralarında fiyat olarak anlaşma sağlanmış. Arkadaşım alıcı kişiyi tanımadığı için, ürünü İstanbul’da yaşamakta olan benim kardeşime göndereceğini, kendisinin de gidip kardeşimden ödemeyi yapıp ürünü alabileceğini söylemiş. Bu konuda da taraflar anlaşınca, ürün 4 gün önce Antakya'dan İstanbul'a kardeşime surat kargo ile arkadaşım tarafından gönderilmiş. Gönderen kişi bir de gönderi kodunu da dolandırıcıya göndermiş. Buraya kadar her şey normal bir şekilde devam etmektedir. Antakya’dan İstanbul’a kargo en geç 2 günde gitmektedir. Cuma günü kargo takip no’dan kontrol ettiğim zaman ürünün kardeşime teslim edildiğini görünce, kardeşimi arayıp ürünü alıcıya ne zaman verebilirsin diye sorduğumda, kardeşim ürünün kendisine teslim edilmediğini söyledi. Kafamda anında soru işareti oluştu . Daha önce Donanım Haber’de buna benzer bir durum okumuştum. Kargoyu aradım maalesef cevap vermediler. Cumartesi günü sabah erkenden kardeşim Surat Kargo Sultanbeyli şubesine gittiğinde, kargo çalışanı, ürünü bir gün önce sahibine teslim ettik demiş. Kardeşim de nasıl olur kimliksiz ürün nasıl teslim edersiniz diye sorunca, adamın kimliği gösterdiğini bu yüzden teslim ettiklerini kendisine söylemişler. Hatta kargo çalışanı kardeşime adamın hareketlerinden şüphelendiğini yalnız kimliği gösterince ürünü verdiğini söylemiş. Kardeşim de kargoyu teslim eden kişiye o zaman kontrol ettiğin ve oraya yazdığın kimlik bilgilerini ve T.C yi. bana oku bakalım benimkiyle aynı mı deyince, çalışan okuyamam bu bilgiler gizli deyip geçiştirmeye çalışmış. Kardeşim kamera kayıtlarına bakalım diyor ona da bakamayız görüntüler merkezde deyip bilgi vermiyorlar. Ne hikmetse kardeşime ait olduğunu söylediği kimlik bilgilerini kardeşime veremiyor. Kargonun merkezini aradık bakacaklar güya, beklemedeyiz.
    Bu arada kardeşim karakola gitmiş oradakiler de kendisine, şikayeti gönderici edecek sen edemezsin deyip kardeşimi göndermişler. Sonunda biz Antakya’dan kardeşimde İstanbul’dan savcılığa suç duyurusunda bulunduk, bakalım sonuç ne olacak.
    Telefon bana ait olmadığı ve satışı ben yapmadığım için dolandırıcının bilgilerini şu an veremiyorum. Tüm WhatsAppkonuşmaları arkadaşta mevcut. Böyle karaktersizlerin eline başkaları da düşmesin diye hem adını soyadını vereceğim, hem de herkesin bu konuda dikkatli olmasını isteyeceğim. Fikri olan arkadaşlar varsa zahmet edip yol gösterirlerse memnun olurum.



  • Okumadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.