Şimdi Ara

Bilim insanları beyin elektrotlarını yerleştirmek için bir çeşit dikiş makinesi geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  Bilim insanları beyin elektrotlarını yerleştirmek için bir çeşit dikiş makinesi geliştirdi
     
    Elon Musk ile yakın ilişkili olan ve DARPA tarafından finanse edilen bir grup bilim insanı; bir çeşit ‘dikiş makinesi’ adı verilen ve farelere beyin elektrotlarını hızlı bir şekilde implante eden yeni bir yol bulduklarını söyledi. İlk olarak Bloomberg kurumuna bildirilen gelişme zihin okuyan bilgisayar arayüzlerinin geliştirilmesini kolaylaştıracak gibi görünüyor.

    DARPA biyoteknoloji direktörü Justin Sanchez Bloomberg’e; arayüz sistemini geliştirmek ve bileşenleri daha iyi entegre etmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmasına rağmen, bu gelişmelerin yeni nesil robotların geliştirilmesine, AI yazılımlarına ve günümüz nörocerrahisine alternatif olacak elektronik yöntemlere olanak sağlayacağını söyledi.


    Girişim gizli bir şekilde ilerliyor


    Grubun bioRxiv ön baskı sunucusunda yayımlanan makalesi oldukça dikkat çekici. Musk’un Neuralink’te kurucu rolü nedeniyle, beyin-bilgisayar arayüzü kurmayı amaçlayan girişim gizli bir şekilde ilerliyor. Ayrıca dergiye göre, Neuralink’te çalışan ve Neuralink ile ilişkili yazarlar Bloomberg’e herhangi bir açıklama yapmadı.
     
    Günümüzde her geçen gün farklı gelişmelere tanık oluyoruz. Yapılan çalışmalar ve bilgisayar bilimi, nörobilime oldukça katkı sağlıyor. Gelecekte bu çalışmalar sayesinde epey yol kat edeceğiz gibi görünüyor.







  • Terzilerde beyin diktiririz artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.