Şimdi Ara

WPA3 yaygınlaşamadan açığı bulundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    14 yaşındaki WPA2’nin yerini almak üzere yola çıkan WPA3’ün daha sahnedeki yerini alamadan açıkları ortaya çıkmaya başladı. New York Üniversitesi’nden uzmanlar WPA3’ü kapalı kapılar ardında geliştiren Wi-Fi birliğini eleştirdi.

    SAE (Simultaneous Authentication of Equals)’deki el sıkışması işlemlerindeki açık, bölümleme saldırısı olarak bilinen zamanlama ve önbellekleme özelliklerinin yan kanal’dan Wi-Fi şifresi gibi verilerin elde edilmesi saldırısına olanak sağlıyor.

    WPA3 modern ihtiyaçlara cevap vermiyor 

     
    Mathy Vanhoef ve Eyal Ronen, yaptıkları açıklamada WPA3’ün beraberinde getirdiği özellikleri ve ağ güvenliğini nasıl sağladığı konusunu açık bir şekilde yayınlamadığı için eleştirirken WPA3’ün modern güvenlik protokollerini sağlamadığını iddia etti.
     
    Son olarak Wi-Fi birliği şayet WPA3’ü daha halka açık bir strateji ile geliştirirse hataların düzeltilebileceğine inanan uzmanlar yaptıkları saldırı denemelerinin büyük çoğunluğunun oldukça küçük bir algoritma değişikliği ile engellenebileceğine de dikkat çekti.







  • çapraz platform olaylama olmadığı sürece hiç biri güvenilir değil !

  • Kapalı kapılar ardında kapalı kaynak olarak geliştiren herhangi bir protokol veya güvenlik yazılımı ne kadar testlerden geçerse geçsin güvensizdir, tek bir kurum/kişiye güvenmeyi gerektirir. Bu tip protokol ve yazılımların açık kaynak olmasının birçok avantajı vardır. Tabii devletlerin bilerek arka kapı bırakılmasını istemleri sebebiyle bunlar yapılanıyor ne yazık ki...

  • Bu gidişle global özgür interneti, başarısız kablosuz güvenlik protokolleri sağlayacak.

  • Bazen insan şüphe etmiyor değil.. bu açıklar kasıtlı olarak mı bırakılıyor ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.