Şimdi Ara

Microsoft, Google Stadia'nın oyun akış hizmetinde başarılı olacağına inanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 2019 yılının, katlanabilir akıllı telefonlarla birlikte, bulut tabanlı oyun servislerinin yılı olabileceğini söyleyebiliriz. Google, yaklaşmakta olan Stadia platformunu tanıttı,  Apple , Apple Arcade'i piyasaya sürdü ve Amazon'un ise kendi bulut oyun hizmetini tasarladığı yönünde söylentiler var.

     


    Google'da içerik yok


    Tüm bu devlerin bir rakibi de Project xCloud hizmeti ile Microsoft. Şirket, oyun akış hizmetini ne zaman kullanıcılara sunacağı konusunda henüz net bir açıklama yapmasa da, Google Stadia için farklı bilgileri gündeme getirdi. Xbox'ın Baş Pazarlama Sorumlusu Mike Nichols'a göre Google Stadia içerik konusunda son derece zayıf.


    Nichols, The Telegraph ile yaptığı röportajda, "Google gibi yeni ortaya çıkan rakipler, bir bulut altyapısına, YouTube gibi bir topluluğa sahipler, ancak içeriğe sahip değiller.” dedi. Google'ın, bulut altyapısında çok iyi bir avantaja sahip olduğunu belirten Nichols, arama devinin Microsoft ve Sony gibi içerik kütüphanelerine sahip olmadığını belirtiyor. Nichols'un bu açıklamaları dikkate değer olsa da, hizmetlerin yaygın olarak kullanılmaya başlamadan önce hangisinin öne çıkacağını kestirmek şimdilik oldukça güç.

      







  • İçeriği geç, input lag olduktan sonra içerik olsa ne yazar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başka firma dese ciddiye alırdım da Microsoft söyleyince gülünç geldi

  • Microsoft ne kadar yikik bir sirket ya.. Google'da icerik yok ama gelecegin teknolojisine ilk adim atan sirket oldu. Google gibi dev bir sirket o sorunu cozer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ara google anketlerde bana oyun konsoluyla ilgili şeyler sormaya başlamıştı tabi o sıralar stadia tanıtılmamıştı. Sonra bir duruldu ve şimdilerde tekrar çıkmaya başladı, işte ne sıklıkla konsol alıyorsunuz, hangi konsola sahipsiniz tarzı sorular var. Bende ps4 olduğu için onu işaretledim tercih sebebiniz neydi diye sorunca da özel oyunlar dedim tabi ki de. Şıklarda fiyat, kullanım kolaylığı, performans tarzı şeyler de vardı ayrıca. Bu arada anket Türkçe idi. Bana göre bu hizmetin yakın bir zamanda Türkiye ye gelme ihtimali yüksek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 13 Nisan 2019; 20:3:22 >
  • Google play'deki oyunlar pubg bile yeter zaten bir çok oyunun mobil versiyonuda çıkacak ki her şeyi geçtim yapımcılara biraz para akıtsa yapılacak tek şey hazır oyunları port etmek o kadar bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kendine bak Microsoft. Windows ve office sırtına oturmuşsun duruyorsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Tabi tabi öyledir Cloud işini kime yaptırıyor Microsoft başkasına mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eleştiri editöredir. Yanlı haber yapmayın Uğur Bey, yakında google'dan para aldığınızı düşünmeye başlayacağız! Microsoft fanı değilim ancak yazı objektif olmalıdır, yorum yazacakları yönlendirecek nitelikte değil. Bir de x misal bir spor gazetesi Fenerbahçe'den 10 haber yapıp da Beşiktaş, Galatasaray'dan 3 haber yapmıyor-yapamıyorsa/alıntılamıyorsa objektifliğini yitirmiş demektir.


    Bunun haricinde
    "2019 yılının, katlanabilir akıllı telefonlarla birlikte, bulut tabanlı oyun servislerinin yılı olabileceğini söyleyebiliriz. Google, yaklaşmakta olan Stadia platformunu tanıttı, Apple , Apple Arcade'i piyasaya sürdü ve Amazon'un ise kendi bulut oyun hizmetini tasarladığı yönünde söylentiler var.Tüm bu devlerin bir rakibi de Project xCloud hizmeti ile Microsoft. Şirket, oyun akış hizmetini ne zaman kullanıcılara sunacağı konusunda henüz net bir açıklama yapmasa da, Google Stadia için farklı bilgileri gündeme getirdi."


    2019 mu katlanabilir telefonların yılı olacak! Hedef kitle arasında yaygınlaşma babında standart bir öğrencinin katlanabilir telefona sahip olması değil 2019 2021'i bulur.


    İyi çalışmalar...





  • Kişi kendinden bilir işi...

  • al-ozaria kullanıcısına yanıt
    yaygınlaşma değil hocam çıkış tarihi olarak bakıyorlar bu durumlarda

    Ayrıca Google stadia ne?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PONRO -- 13 Nisan 2019; 21:4:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Stadia tanıtımını izlediğimde bir oyunsevere yönelik bir şey göremedim. Hedef kitle tamamen oyunu kısaca eğlenmek ve vakit geçirmek için (benim gibi) insanlar olduğunu gördüm. Vakit geçirmek istesem de YouTube'da oyunun videosunu izleyip yayıncının kaldığı yerden devam etmek istemem, duyduğum en saçma şey. Tamamen "bunu yapabiliyoruz" diyebilmek için yapılmış bir gövde gösterisi, bir de diğer platformlardan fark oluşturmak zorundalar. Ellerindeki YouTube kozunu kullanıyorlar.

  • Ah Microsoft Ah soylenecek cok sey var sanada icimde kalsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fourka1n

    Başka firma dese ciddiye alırdım da Microsoft söyleyince gülünç geldi
    Gamepass servisinden haberin yok herhalde.
  • Microsoft'a googlenin cevabı :
    Kes lan sesini.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani? Kurumsal taraftaki hizmet ve ürünleri, pc donanım kısmı (surface), Xbox ve servisleri yok mu yani? (Bir tek mobil tarafta tutunamadilar ki bence fena değildi ve ürünlerini seviyordum. Devam etse şu an daha iyi bir konumda olabikirlerdi.) Kendi arama motoru motoru ve yapay zeka dahil tonla platforma sahip iki firma var dünyada; microsoft ve google.

    Google reklam geliri olmasa beş para etmez bir şirket bile diyebiliriz.

    İçerik kısmında microsofta katılmıyorum bu arada. Pc için çıkmış oyunlar dahil olsun yeter bile diyebilirim ki microsoft da çok farklı bir yerde değil. Sadece altyapı hazırlanması gerekiyor ki bunun için yeterince güçlü ama microsofta sen kimsin demek başka bir olay. Nihayetinde bunlar reklam ve kitle tutmak için yapılan spekulasyonlar. Bunun parçası olup kullanılmayın derim, ikisi de babanizin şirketi değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simbolmina -- 14 Nisan 2019; 1:1:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "2019 yılı katlanabilir telefon ve bulut tabanlı oyun servislerinin yılı olacak" denmiş ama katlanabilir telefonda, stadia da istenilen başarıyı gösteremeyecek. Katlanabilir telefon tam bir facia zaten.

    Bir kaç sene öncede VR gözlükleri böyle ballandıra ballandıra anlatıyorlardı. Ne oldu?

  • microsoftun icerik olarak onde oldugu dogru ama gecmis girisimlere baktigimizda microsoftun elinde hersey mevcutken sacma kararlar ve kisitlamalarla nasil kendi topuguna sikip cuvalladigini cok iyi hatirliyoruz. microsoft kadar kotu yonetilen, vizyon fakiri baska it sirketi yoktur herhalde.

  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Yahu ne Windows'u ne Office'i? Burada konu oyun ve Microsoft'un babalar gibi Xbox kütüphanesi var, şimdilerde PC ile çapraz bile çalıştırıyor ve Xbox GamePass aylık hizmetleri var adamların. Milyonlarca aboneleri de var. Elmayla armutu birbirine karıştırmayın lütfen.

  • Kusura bakmayın ama Microsoft haklı bu konuda.

    Stadia ile belki innovatif bir güzellik getirmiş olabilir google, takdir edilesi. Umarım istediği gibi olur ve tüketiciye güzel bir şekilde yansır.

    Microsoft'a çaksam da neresinden çaksamcı olmaktan çıkın artık.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.