Şimdi Ara

Anksiyete ve Askerlik

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
17.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, ben 2011'den beri anksiyete hastasıyım ve şu an bir devlet hastanesinden 9 aylık ilaç raporum var. Tecilim bitmek üzere. Tsk yönetmeliğinde yer alan ibarelerden anladığım kadarıyla eğer anksiyete bozukluğunda düzelme olmuşsa muaf olunmuyor. Fakat tekrarlayan ya da kronik anksiyete bozukluğu olan hastalar askerlikten muaf sayılmak zorunda. Görüştüğüm bütün devlet hastanesi psikiyatristleri anksiyete hastalığı olanların askerlikten muaf olamayacağını belirtmekte. Benim anladığım kadarıyla doktorlar ne derse desin elimde bu hastalığa dair raporum olduğu müddetçe yönetmeliğe göre heyet beni muaf saymak zorunda. Yanlış mı anlıyorum? Bu konuda ayrıntılı bilgisi olanlar varsa lütfen yardım etsin. İlgili maddede A elverişlidir, B ve D elverişli değildir, C ise erteleme anlamına geliyor.:

    ''MADDE 16
    A) 1. Geçirilmiş nevrotik bozukluklar (anksiyete, depresif, obsesif spektrum, travma ve strese bağlı bozukluklar, somatoform, dissosiyatif, yeme bozuklukları ve bunların alt tipleri).
    2. Tedavi ile kontrol altına alınmış (remisyonda) nevrotik bozukluklar (anksiyete, depre-sif, obsesif spektrum, travma ve strese bağlı bozukluklar, somatoform, dissosiyatif, yeme bozuk-lukları ve bunların alt tipleri).
    AÇIKLAMA: Tedavi ile klinik düzelme sağlanmış, idame tedavisi devam eden, işlevsel-lik düzeyi yeterli olgular.
    3. Hafif konuşma bozukluğu.
    AÇIKLAMA: İşlevsellik düzeyini anlamlı derecede etkilemeyeceği değerlendirilen çok hafif psikojenik olgular.
    B) 1. Tekrarlayıcı nevrotik bozukluklar (anksiyete, depresif, obsesif spektrum, travma ve strese bağlı bozukluklar, somatoform, dissosiyatif, yeme bozuklukları ve bunların alt tipleri).
    AÇIKLAMA: Tedavi ile kontrol altına alınmış ve tedavi uyumu iyi olan ancak işlevsellik düzeyi etkilenmiş olgular.
    C) Bu maddenin (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalıkların tedavi, izlem ve neka-het halleri.
    D) 1. Kronik nitelik kazanmış nevrotik bozukluklar (anksiyete, depresif, obsesif spektrum, travma ve strese bağlı bozukluklar, somatoform, dissosiyatif, yeme bozuklukları ve bunların alt tipleri).
    AÇIKLAMA: Dirençli veya rezidüel bulgularla seyreden ve işlevselliği bozulmuş olan olgular.''



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpay_91 -- 13 Nisan 2019; 11:59:38 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-D244613F7

    Bu mesaj silindi.
    Dostum, doktor senin ilaçlarla hastalığının kontrol altında tutulabildiğine kanaat getirdiği için böyle bir sonuç vermiş madde 16 A 2'ye göre. Ben ilaçlarla kontrol altında olsam da somut olumsuz olaylarla baş başa kaldığımda fazlasıyla ağırlaşıyorum zihinsel olarak. Cevabın beni aydınlattı süreç hakkında. Senin deneyimin doğrultusunda doktorlara durumu açıklayacağım. Teşekkür ederim.
  • 2014 yılından beri anskiyete tedavisi görüyordum. 2017 yılında Polislikten "Kronik Ansksiyete" teşhisi ile Sivil memurluğa geçirildim, SGK maluliyet de verdi, ancak malulen emekli olabilmem için çalışmam gereken asgari süreyi doldurmadığımdan sivil memurluğa devam ettim. Sürem dolunca malulen emekli olacağım. 2017 yılından beri 3 kez askerlik için sevk oldum. İlk 2 sevkte 1'er yıl erteleme geçen hafta 3. ve son sevkte zorla 6 ay sevk erteleme verdi sayın doktor. Elimde kronik anskiyete teşhisli 1 eğitim araştırma hastanesi 1 üniversite hastanesi heyet raporu 1 devlet hastanesi %25 engelli raporu mevcut, tüm bu raporları sgk kararını v.s sundum Zorla 6 ay daha erteleme verdi hatta bana diyor ki sana sadece komando olamaz verebilirim :D Çok komik bu rahatsızlık yüzünden bana polis olamazsın diyorsun elimden beylik silahımı alıyorsun bana askere gidip G3 kullanabilirsin diyorsun. Bizim hastanelerdeki doktorlarımızın bu konularda eğitilmesi gerekir. Polis olamazsın, asker olabilirsin tabiri bana saçma geldiğinden hem sağlık bakanlığına elimdeki raporlarla dr hakkında şikayette bulundum hem de verdiği 6 aylık rapora itiraz ettim. Bu hafta başka bir hastaneye sevk olacağım. Sizin durum ne oldu merak ettim doğrusu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selim_09 -- 25 Kasım 2019; 16:17:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.