Şimdi Ara

PUBG Nepal'de Yasaklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Popüler battle royale oyunu Playerunknown's Battlegrounds Güney Asya ülkesi Nepal'de yasaklandı.
     
    Kathmandu Post'un haberine göre, Nepal Suç Birimi çarşamba günü Katmandu Bölge Mahkemesi'nde kamu yararı davası açtı ve ardından bir gün sonra da Nepal Telekomünikasyon Kurumu ülkedeki tüm internet sağlayıcılarına ve mobil servis sağlayıcılarına ulaşarak oyunu engelletti.
     
    Nepal Suç Birimi Amiri Dhiraj Pratap Singh: "Ebeveynlerden, okullardan ve okul derneklerinden oyunun çocuklar üzerindeki etkisine ilişkin birtakım şikayetler aldık. Ayrıca oyunu Katmandu Bölge Mahkemesin'in kararıyla yasaklatma iznini almadan önce psikiyatristler ile de görüşmeler yaptık."
     
    Dhiraj Singh şu şekilde devam etti: "Ebeveynler ve okullar; oyunun çocukların çalışmalarını etkilediğinden ve onları daha agresif bir hale getirdiğinden dolayı şikayette bulundular. Psikiyatristlere danıştığımızda ise onlar da bize oyundaki şiddetin insanları gerçek hayatta agresif hale getirebileceğini söyledi."



  • Ülkemizde olsa bazı cahiller özgürlüğümüz elimizden nasıl alınır diye yaygara koparırdı.
  • Ebeveynler şikayette bulunacağına küçük çocukların ellerine telefonu tableti vermesinler. Bugün pubg yarın fortnite ertesi gün call of duty çıkacak ve çocuklar dahil herkes o oyunları oynamaya başlayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 12 Nisan 2019; 19:20:27 >
  • Nepal'de olan şeyden sonra cahil sürüsü ''Ülkemizde olsa bazı cahiller özgürlüğümüz elimizden nasıl alınır diye yaygara koparırdı'' der

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Kesinlikle dogru bir karar. Ulkemizde de isterdim ama ne yazik ki bizde imkansiz gorunuyor. Ziraa minecraft varken pubg neden yasaklansin. Cukur gibi dizi yapimlari varken mesela. Bizde dogru konusani susturuyorlar. Cocuklar 7 yasinda insan taramaya alisiyor. Cok yazik...
  • Böyle boş amaçsız oyunların tüm dünyada yasaklanması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasak iyi bir şey değildir. Oyun oynadı diye kimse psikopat olmaz. Yasakları normalleştirmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Persona_Non_Grata kullanıcısına yanıt
    +1

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yetmez ama evet, bütün online oyunlar yasaklanmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında Avrupa’da da yasaklanmaya başlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Persona_Non_Grata

    Böyle boş amaçsız oyunların tüm dünyada yasaklanması lazım.
    Boş amaçsız mı? Ne kadar boş bir yorum bu yahu? Profiline kratos resmi koymuş gelmiş burada boş oyunlar yasaklansın diyor. Oyunların hepsi yasaklansın o zaman eskiden oyun mu oynardık sokakta top oynardık.
  • Bence mücadeleci oyunlara düzenleme gelmesi lazım....
  • Bütün online oyunlar gerçekten yasaklanmalı. Yurtta beraber kaldığım adam psikolojik sorunlu CS GO ve bunun yüzünden. Bir insan 12 saat hiç durmadan koskoca bir boşlukta ne diye vakit geçirir? Kaybetti diye bağıra bağıra sövüp bilgisayarı niçin yumruklar? Bunun gibi binlercesi var. Özellikle çocuklar için online oyun tam bir tehlike. Uyuşturucu kadar, sigara kadar, alkol kadar bir çocuk için online oyunlar tehlikedir. Bir saat eğlenceli vakit geçirirsin anlarım da tüm hayatın oymuş gibi saatlerini harcama büyük sorun.

    Oynamasını bilen, aklı başında dostlara saygım sonsuz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 13 Nisan 2019; 10:18:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Online oyunlarin bagimliligi korukleyecek psiko pazarlama teknikleri barindirmasi yetmezmis gibi kutu actirma vb kumar bagimliligi olusturan yapiya burunmesi gelecekte baska devletletleri de tamamen yasaklama olmasa da cesitli kisitlamalara goturecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • online ve battleroyale oyunlar oyun sektörünün kanserli hücresidir evet. bir fikir anlatmak isteyen 5 saatlik single player oyun size çok şey katabilirken amaçsızca binlerce saat gömülen battleroyeller mmo'lar bırak bir şey katmayı sosyal hayatını bitirir + öğrenciysen geleceğini bitirir. amma her ne kadar bu türlerden nefret etsem de çözümü yasak değil. eğer bi çocuk oturup günde 12 saat online oyun oynuyorsa yasak hiçbir şeyi çözmez. pubg yasaklanır 12 saat fortnite oynar, fornite yasaklanır apex oynar bunun bi sonu yok. yasak yerine özellikle bağımlılık düzeyinde online oyun oynayanlar bir şekilde daha az vakit harcayacağı finali olan oyunlara yönlendirilmeli. bugün iğrendiğiniz oyuna gelen yasaklar gün gelir tüm oyun sektörünü etkiler. bunun da kimseye faydası olmaz.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.