Şimdi Ara

HEPSİBURADA DAN ALDIĞIM TELEFONDA İMEİ SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 4 ay önce hepsiburada dan almış olduğum red mi 5 plus cihaz hakkında tereddütüm var. Bana 2 defa ''imei numaranız kayıt dışı telefonunuz kapanacaktır'' uyarı mesajı geldi. bugün de üçüncü mesaj geldi. telefondan *#06# yaptığımda görünen imei numarasını e devletten sorguladığımda bu imei numarasının kayıtlı olduğu gözüküyor. Ama telefonun ayarlar menüsünden ''telefon hakkında > dahili depolama alanı > telefon bilgileri'' kısmına girdiğimde ise karşıma çıkan imei numarası *#06# ile sorguladığım imei numarasından farklı, ve bu imei numarası bana telefonunuz kapanacak uyarı mesajı olarak gelen imei numarası ile aynı. Bu durumda ne yapmalıyım. şimdi cihazın asıl imei numarası hangisi oluyor. telefonum kapanabilir mi. telefonun faturası da var. hepsiburada gibi bir sitede kayıtdışı imei sıkıntısı olabiliyor mu. nasıl bir yol izlemeliyim. sizlerden görüş ve öneri bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_b_68 -- 8 Nisan 2019; 21:32:23 >







  • xiaomi tr (evofone) garantili almama rağmen aynı durum benim başımada geldi şu an çözüm arıyorum.
  • Hattini daha once kayitsiz bir telefonda kullandin mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konudan bağımsız olarak, çift sim girişli olduğu için iki farklı imei numarası olur.
  • Hocam kutusundaki IMEI baktığınız 2 imei den hangisiyle tutuyor. *#06# ile çıkan IMEI kayitli görünüyor dediniz. O zaman kayıt dışı mesajı gelmemesi gerekiyor.
    Birde çift sim kartlı cihaz oldugu için birinci IMEI ile ikinci IMEI birbirini ile çok yakındır. Farklı olan IMEI bu cihazın degildir.
    Sizde şöyle bir karışıklık olabilir. Sizin cihazin birinci sim e IMEI atılmıştır. Kayıtlıdır ve kontrol ettiğinizde kayıtlı görülür. Ama siz hattı kayıtlı olmayan 2. Sime takmış olabilirsiniz. Size kayıtlı değil mesajı gelir.
    Ama yine de cihazda IMEI sorununuz kesinlikle var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BuZ-MaViSi kullanıcısına yanıt
    Kutusındaki imei *#06# ile baktığım imei ile birbirini tutuyor. Bu imei xiaomi red mi 5 plus ve e devlette kayıtlı olarak gözüküyor. Ama telefonun ayarlar kısmında karşıma çıkan imei ler *#06# ile sorguladığım imei den farklı. Bu imei numarası da e devletten xiaomi red mi 5 plus ve kayıtdışı olarak gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu durumu Xiaomi veya IMEI atan veya imei atıp satan birine sormalisin. Ayarlardaki imei başka markalarda olmayan bir durum. Yada en garanti yol servise gönderirsen olay ortaya çıkar. Ona göre tüketici haklarına gidersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ugrasmayin hocam hb den aldiysaniz gonderin hb ye ama hb kayitli magazadan aldiysaniz onu bilemem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu hortlatacağım sanırım ama aynı olay benim de başıma geldi. Ne yaptınız arkadaşlar neler oldu bilgi verebilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.