Şimdi Ara

Stockholm için Tavsiyeler ve Öneriler | Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Önümüzdeki ramazan bayramı tatilinde Stockholm 'e gideceğiz arkadaş ile 4 gece 5 gün. İlk yurt dışı tecrübemiz olacağı için haliyle aklımızda bir kaç soru işareti mevcut. Gerek yurt dışı gezi tecrübesi olan arkadaşlar gerekse daha önceden Stockholm 'e gitmiş arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Gelelim sorulara;

    - İsveç 'in para birimi İsveç Kronu yani SEK. Şahsen ikimizde de maaş müşterisi olarak Akbank Neo kart mevcut. Şuan her ikimizde hem Euro hesabı hem de SEK hesabı açtık. Stockholm 'de kart işlemleri esnasında hangisini kullanır örneğin bir markette alışveriş yaptığımızda? Yani Euro hesabında mı para bulundurmak lazım yoksa SEK hesabında mı? Ona göre şimdiden döviz alacağız.

    - Akbank Neo kartın yurt dışı işlemleri için belli bir harcama sınırı mevcut mu? Stockholm 'e gitmeden önce herhangi bir Akbank şubesinde işlem yapmamız gereken bir durum var mı?

    - Bir kaç okuduğum bloglara göre neredeyse çoğu yerde nakit geçmiyormuş. Hemen hemen bütün işlemler kredi kartı/banka kartı ile işlem yapılıyormuş. Üzerimizde ne kadar nakit olmalı? Ya da sadece kart yeterli olur mu?

    - Arlanda havalimanından şehir merkezine ulaşım için taksi mi kullanmak daha mantıklı olur yoksa Havaş tarzı bir havalimanı servisi mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymph()maniac -- 7 Nisan 2019; 13:50:49 >







  • Konu günceldir.
  • Akrabalarım orada yaşıyor birisi doktor diğeri mühendis
    Açık konuşmak gerekirse çok fazla ahım şahım abartılacak bir yer değil muhtemelen tur adı altında fena halde size tur bindirmişlerdir :)
    Oldukça ucuz ve yaşanılacak bir bölge
    yerde bir tek çöp bile olmamasının sebebi hem halkı hem de tozu toprağı başka yerden başka yere sürükleyecek rüzgarın olmaması

    Kışın gidecekseniz tavsiyem alp dağlarında kayın
    bide marketlerde verilen yaklaşık 50 euro değerindeki market içi kullanımlık kartlar tavsiye edilir
    her ürüne kron euro günlük kur üzerinden 0.20 ile 8 euro arası nakit geri ödemesi oluyor
    böylelikle 40 euroya dünya kadar yiyecek içecek alıp kalan 10 euro ile 10 euroluk promosyon kuponları satın alıp ay sonuna kadar
    gelişmeleri takip ederek bütçeye 80 euroluk malzeme sağlıyor. Bu işin ticaretini düşünenler fazladan ürünleri internet üzerinden satabiliyor
    konuyla ilgili Kuponcular belgesellerini izleyinStockholm için Tavsiyeler ve Öneriler | Yardım




  • Geçen hafta iş amaçlı İsveç'e gittim, bir güne yakın da Stockholm'ü gezme fırsatım oldu. Öncelikle 5 gün bu şehir için biraz fazla, çevre şehirleri de gezinize eklemenizi tavsiye ederim.

    Cevaplara gelelim:

    - öncelikle kartınızı yurtdısı kullanıma açtırmalısınız - internet şubeden yapılıyor. pos cihazları SEK çekiyor, euro ödemeye denk gelmedim.

    - ikinci soru hakkında bilgim yok.

    - çoğu yerde değil ama bazı yerlerde nakit geçmiyor, restoran ve mağazada denk geldim. nakit de bulundurmanızı tavsiye ederim.

    - arlanda dan merkeze taksiyle geçtik. ülkede birçok taksi firması var ve hepsinin tarifeleri farklıymış :) arlanda çıkışında taksi bekleme alanı var, orda 4-5 firmanın taksisi var ve hepsinin fiyatları farklı. taksinin arka camurluguna dogru arlanda-stockholm arası fiyatları yazıyor. 435sek e gitmştim ben "taksi kurir" gibi bir ismi vardı firmanın. mutlaka taksiciyle konusun ve fiyatı belirleyin. okudugum kadarıyla stockholmde taksi fiyat açısından tehlikeliymiş, yüksek meblaglar da cıkabiliyormus firmaya göre.

    bunun yanında tren ve otobüs(bizdeki havaş tarzı) seçenekleri de var, ben fiyatlarını bilmiyorum ama aceleniz yoksa otobüs en ucuzudur muhtemelen.




  • -Taksimetre 300 küsür krondan açar, taksiye binme sakın, kalpten gidersin.
    -Nakit getirme tuvalete bile kredi kartı okutuluyor. Kredi kartı getir, banka kartından daha avantajlıdır.
    -Stockholm'de ne yapacaksınız bilmiyorum da bir bok yok, bana para verseler gene gitmem şimdi Stockholm'e(Göteborg'dayım).
    -Kızlar falan diyecekseniz ortadoğuluya kız yok. Bazı diskolara Türkleri, Arapları falan almazlar. Hafta sonu disko dışında ayık kafalı hiçbir İsveçli kolay kolay konuşmaz kimseyle.

    Kişisel tavsiyem; abi manyak mısınız gidin fiyort gezin, İtalya'da agriturismo yapın, Hırvatistan'da denize girin, Polonya'da ucuza alkol alın, İskandinavya'da gezilecek son ülke Finlandiya ve İsveç'tir. Kopenhag falan çok daha güzeldir. İnsanları da daha sıcak kanlıdır.

    Arlanda'dan merkeze tren ve otobüs var netten fiyatına saatine bakın ucuz olanı yapıştırın.
    Google>Arlanda till Centralen "buss" veya "tåg"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 29 Mayıs 2019; 20:50:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.