Şimdi Ara

Google, Android TV kullanıcılarını beklenmeyen reklamlarla şaşırttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Özellikler ekleyen güncellemeler hepimiz için güzel şeylerdir. Android TV kullanıcıları için ise HDR desteği en sevilenler arasında yer almıştır. Google, bu kadar güzellik yeter dedikten sonra yeni güncellemeyle kullanıcılara kaldıramadıkları reklamlar sundu. 
     
    Bir “pilot program” olarak Sony TV modellerinin en ucuzdan en pahalıya çok sayıda modelini kapsayan güncellemeyle gelen Sponsorlu içerik satırı, kimse tarafından kaldırılamıyor. Bu kimsenin içerisinde Sony’nin bizzat kendisi de yer alıyor çünkü güncellenen destek sayfası, değişikliğin Google tarafından yönetildiğini açıkça belirtiyor. Sony durumu çözmek adına kullanıcılara yeni bir Kısıtlı profil oluşturmalarını ve görmek istedikleri uygulamaları seçmelerini tavsiye ediyor.
    XDA-Developers’a Google tarafından yapılan açıklamada şöyle söyleniyor: “Android TV evde eğlenceyi kişiselleştirmek ve optimize etmeye kendini adamıştır. Kullanıcı kitlemizi daha aktif hâle getirmek için yeni imkanlar arıyoruz ve yürüttüğümüz pilot program dâhilinde Android TV ana ekranında sponsorlu içerikleri gösteriyoruz.”
     
    Kullanıcılardan gelen yanıtlara göre bu “kişisel ve optimize” deneyim hiçbirinin hoşuna gitmiş değil. Topluluklarda konuşulanlara göre bazı kullanıcılar Play Servisleri sürümünü geri çekerek reklamlardan kurtulmuş durumda.
      







  • Google’dan beklenecek hareket

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben televizyon alacak olsam Android'li bir tv tercih etmem.

    Çünkü Android tvlerde Google'un takibi var,hacker tehlikesi var.Var da var.
    Mis gibi WebOS'lu,Tizen'li tvler var alınacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37A42C87E -- 6 Nisan 2019; 15:5:2 >
  • Nedense hiç şaşırmadım. İnternet aleminin reklam trafiğini yöneten şirket değil mi bu Google?

  • Hani Zandroid özgürlüktü ? Umarım televizyon izlerken de sağdan soldan reklam çıkarırlar. Yakın zamanda telefonlara da benzer bir durum getirirler. İşte o zaman siz izleyin curcunayı. Eğer bir şey için ücret ödemiyorsanız orada ürün sizsiniz.

  • Hp den Webos satın alan LG en iyisini yaptı. Yağ gibi akıyor sistem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Android TV ile uğraşılmaz. Ben sadece Netflix için kullanıyorum. Yoksa gider Amazon Fire TV Stick alır keyfime bakarım. Fire Stick'in yeni versiyonları bir çok uygulamayı destekliyor.
  • Bir geliri olacak tabii adamın hayrına işlerim Sistemi geliştiriyor değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LG OLED tvleri dururken zaten LG OLED panelleri kullanan Android Sony tivi alanlar düşünsün 😂😂😂



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 6 Nisan 2019; 18:40:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Sony telefonlar dururken zaten Sony kamera sensörleri kullanan iPhone, Samsung, LG... telefon alanlar düşünsün 😂😂😂

    Bugün hiçbir üretici her parçayı kendisi üretmiyor. Paneli, sensörü, işlemciyi... cartı curtu başka markalardan temin ediyor diye kullanıcıları aptal olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamera sensör üretimi konusunda takdir ediyoruz zaten ona ne şüphe. Ha önemli olan yazılımla o sensörü daha nitelikli kullanabilmek ise onu Sony'den fersah fersah daha iyi yapanlar var 😂😂😂

    Diyorum ki özet geçeyim OLED TV almak isteyen birisinin LG'yi ilk seçenek olarak düşünmesi daha mantıklı olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Olayı hala kavrayamamış. Bugün iPhone'da ekranından kamerasına, bataryasından sensörlerine kadar farklı markalardan temin ediyor. Benim verdiğim sadece bir örnekti bugün telefon sektöründen tut araba sektörüne kadar her marka diğerlerinden bişeyler temin ediyor. Senin deyiminle bunları kullananlar aptal olmuyor, pişmanlık duymalarına bi sebep yok. Yani özet geçeyim, geçtiğin özetle ilk yazdığının alakası yok.

    Sony'nin sensör yazılımı konusuna Sony'nin kendisi bile açıklık getirdi hala bu soru kaldı mı ya?

    Ben buna da özet geçeyim. Bir firma kendi ürettiği ürünü neden ilk kendi kullanmaz da başkasına satar? Ya da ürettiği ürünü kendisi daha iyi tanıyamaz hep geride kalır? Biraz kurcala beynini anlarsın, baktın olmuyor yaz Google amcaya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LineageOS ekibi Android TV versiyonu çıkarmalı artık.

  • Başkalarından alıp almaması veya kendisinin olması değil, alıpta üstüne bir şey katamıyorsan üstüne üstlük bu Android TV'nin şifre-hesap geçilme ve reklam haberleri çıkıyorsa, arayüzü de diğerlerine göre yavaş kalıyorsa LG karşışında bir şeçenek olmadığını belirttim. Bu kadar açık belirtmeye gerek duymadım ama belli ki buna tetiklenmişsin.

    Ne kadar mesnetsizce bir yazı olmuş. Merak etme sektörle alakalı da bilgim var. Konuyla alakasız click-baitlere cevap vermeyeceğim. Kendin çal kendin oyna veya Google'a yaz oradan oynatırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 7 Nisan 2019; 0:16:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Verilen en son yazılımdaki reklam satırı Google'ın izlediği politikanın sonucu, Sony dahil çözüm bulamıyor ama aralarında anlaşıp halledilecektir bir sonraki güncelleme ile.

    Ayrıca bahsettiğiniz yavaş arayüz hangi modelde var? Evimde kullandığım çokta iyi olmayan Sony markalı akıllı televizyonum Sony görünümlü LG televizyon olmalı o zaman.

    Ne dediğini sende bilmiyorsun ki ilk yazdığın ayrı bunlar ayrı olayın ne tam olarak? Üzerine bişeyler katmaksa "şimdi ki çevirmeye çalıştığın nokta" Sony televizyonları her dönem ilkleri yaşattı, hep bişeyler kattı, katmaya da devam ediyor.

    Son 5 yılda; İlk 4K OLED, Akustik yüzey ses sistemi (sesi ekran üzerinden veren ilk televizyon), ekrandaki nesnenin analizini yapıp ona göre video kalitesini optimize edebilen yapay zekalı X1 Ultimate işlemcisi...

    Cevap yazmazsan sevinirim, zira olayın ne belirsiz boş zaman kaybısın iyi forumlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • işin kötüsü ön tanponlama anlamıyla sınırlı yazma silme ömrü olan nano flash belleklere her girdiğinizde 10 veya 100 farklı görsel resim dosyası işlenecek
    uzun lafın kısası tv uygulamaları bile flash bellekleri bu kadar perişan etmiyor
    ama akıllı tv'nizin ömrü cep telefonu gibi olacak yavaşlaya yavaşlaya yaşlanacak !

  • alemburda34 kullanıcısına yanıt
    onada hiç bir şey yüklenmiyor !

    android TV ye an azından html5 üzerinden webassembly uygulamaları mümkün !

    özetle sınırsız ve sonsuz güncelleme yapabilirsiniz gibi ! ;)
  • Sony alamayanın LG ponöl kollonoyolor öhühühüğğğğ safsatası da bi bitemedi kaldı. Karşılaştırmalarda bile bas bas bağırıyor renk hareket farkı omo ölcö ponol kollonoyolor. LG'lerin el hoparlöründen hallice seslerinin yanında Sony AF8'in dahi 50W'lık native ses çıkışına girmiyorum bile çünkü ona da soundbar satışına katkıda bulunuyorlar diye savunan bile olur.
    Neyse siz kendinizi LG TV'lerin uzaktan dil... pardon kumandasıyla avutun mouse da oluyormuş ya XD

  • Son güncelleme cidden kötü oldu ya kutucuklar küçüldü baya. Eskisi daha sadeydi. Henüz reklamlı içeriğe denk gelmedim. Tizeni bile öven olmuş yuh hiç mi kullanmadınız ne diyim. Webosa lafım yok ama uygulama kısıtlı.

  • Bedavaya iş yapıldığı nerde görülmüş zaten çıkarı olmazsa olur mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.