Şimdi Ara

Valve’in AB ülkelerindeki bölge kilidi uygulamasını kaldırması istendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Avrupa Komisyonu, AB ülkelerindeki oyun satışları üzerinde araştırmalar yaptı. Bu araştırmalar sonucunda “bölge kilidi” yaklaşımının tekelcilik kapsamına girdiğine karar verildi. Oyun şirketlerinin Avrupa’da bölge kilidi sistemine son vermesi isteniyor.

    Büyük cezalar gelebilir


    Başta Valve olmak üzere Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media ve ZeniMax isimli altı şirketin, oyun satışı yaparken kullandıkları coğrafi kısıtlamaların anti-tekel kurallarını ihlal ettiği belirtiliyor. Rekabete aykırı tutumda bulunduğu belirlenen şirketler, gelirlerinin yüzde 10’una kadar cezaya tabii tutulabiliyorlar. Henüz net bir bilgi olmasa da bu oyun firmalarına önemli cezalar gelebilir.


    Valve’in sahibi olduğu Steam platformu oyun satışı konusunda zirvede olduğu için en çok etkilenecek platform olacaktır. Valve, bölgesel kilit sistemini ülkelere özel oyun fiyatı belirlemek amacıyla kullanıyor. Bu sistem sayesinde örneğin yurt dışında dolar bazında çok daha pahalı olan bir oyunu ülkemizde daha uygun fiyata alabiliyoruz.



    Avrupa içerisinde ise Almanya, İngiltere gibi ülkelerdeki oyuncuların, Polonya, Estonya vb. daha uygun fiyatlı ülkelerden oyun almaya çalışmasına sebep oluyor. Bu durum AB’nin “tek dijital market” hedefiyle de çatışmış oluyor.


    Ayrıca Bkz.Android Q ile “Bilinmeyen uygulamaları yükle” izni her seferinde sıfırlanıyor

    Avrupa Birliği’nin temel amacı ABD’deki tüm eyaletlerde fiyatların aynı olmasına benzer şekilde Avrupa ülkeleri arasında da uyumu sağlamak. Oyun firmaları da daha önce belirttiğimiz gibi özellikle kişi başına düşen gelirin düşük olduğu ülkelere özel fiyatlandırmalar yapmak istiyor. En azından Avrupa için bu isteklerine son vermeleri gerecek.








  • Ceza gelirse Türkiye'de büyük zam gelir Steam'e. İstisnalar hariç dolar kuru 2014'den beri 1.5 olarak hesaplanıyor

  • Adaletsiz bir politikaydı. AB ülkeleri arasında fiyat farkı olması pek kabul edilebilir bir şey değil. İsabetli bir adım atmışlar 👍🏼

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşallah kaldırmazlar yoksa Türkiye gibi çok fakir ülkeler ancak oyunları youtubedan izler 😊

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye bir AB ülkesi olmadığı için bizi etkilemeyecek olaydır.
    Şunu da şuraya bırakayım.https://www.dusuncemektebi.com/d/125225/turkiye-okudugunu-anlamada-oecd-sonuncusu-oldu

  • Avrupa birliğine girmememiz iyi olmuş, balkanlara üzüldüm Rusya ve Türkiye aynı devam eder

  • Döşeyin cezayı, önleyin tekeli, bırakın oyuncuları.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • avrupa birliği asgari ücreti de eşitleyecekse tüm ülkelerde neden olmasın.

  • Verin cezayı acımayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turk.Navy -- 5 Nisan 2019; 21:12:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • her ülkenin ekonomisi farklı ,adamlar da bence gayet güzel şekilde ülkelerin alım gücüne göre dengelemiş fiyatları ne elliyonuz
  • Steam avrupada euro ile oyun fiyatlandırıyor. Avrupada euro kullanmayan ülkeler bunun dışında. Onlara kendi para birimleri ile fiyatlandırılıyor. Örneğin: ingiltere, polonya, isveç. Avrupada euro kullanan ülkelerin hepsinde insanlar aynı parayı ödüyor zaten. Kendilerinin rahatsız olduğu konu -bence- rusya, türkiye, arjantin gibi ülkelerde ucuza fiyatlandırma yapılması. Valve, oyun üreticisi ve dağıtıcısı rahatsız olmuyor. Bunlara ne batıyorsa artık.

  • Steama zam göründü
  • Her ülkenin alım gücü bir değil biz steam'i savunuyorsak bize özel uyguladıkları fiyatlardan dolayı sevunuyoruz.

  • bunlar da buldu yolunu yaz cezayi al parayi

  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    Üsluba bakar mısın "boş yapma, kardeşim" falan pardon, ne diye cevap verme gereği duyuyorsun. Bir de bloklusun diyor, zihniyete bak. Azıcık tutarlı olmayı öğren ilk önce. Alıntılamadığın kişilerden gıyabında bahsederek konuşmayacaksın bunu sana kimse öğretememiş belli ki.

    @al-ozaria Gizleyecek bir şeyim yok, merak etme. Ayrıca insanların hakkında yersizce konuşan ve DH'ya iş öğreten birinin kaliteden bahsetmesi de ironik olmuş. Bence haberin altında haberle alakasız yorum yapan ve başkasına saygısızca, yersiz ithamda bulunan kişiler forumda hiç olmamalı ama işte kısmet ne diyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 6 Nisan 2019; 13:41:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yazık oldu polonyaya bulgaristana , eğerki avrupa adaletini azıcık anladıysam bu işlem euro bölgesinde uygulanacaktır . yani bulgaristan polonya ve romanya bu uygulama dışında bırakılacaktır . malum o ülkeler euro bölgesinde değil kendi paralarını kullanıyorlar

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.