Şimdi Ara

Gree Lomo ,Eloctrolüx ,Sigma Klima Almayı Düşünenler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sayın forumdaşlar başlıkta 3 klima markası var eski başlıkta 2 marka vardı. Üçüncü markada aynı fabrikanın ürünü olduğu için düzenleme yaptım. Ben bu 3 markadan Gree ve Eloktrolüks klimayı kullandım Sigmada aynı fabrika ürünüymüş. Ben size Gri ve eloktrolüks te yaşadığım sorunları anlatacağım.
    Sevgili forumdaşlarım, bu iki klimaya dikkat edin ikiside aynı klima bunların. Ben elimde olmadan yanlışlık yaptım az daha üçüncü yanlışıda yapacaktım en son iade ettiğim Gri lomo klimamın yerine Sigma alacaktım. İnsanın vakti olmayınca tam araştıramıyor ne yazıkki. Ben size başımdan geçenleri anlatayım. Önce n11 den Eloctrolüx klima aldım geçen yıl ısınamadık çocuğu hasta ettik. Daha doğrusunu demek lazımsa klima ısıtmasına ısıtıyordu ama çok ısıtıyordu otamatik durma ayarı yoktu. İnverter kısması yoktu yani. 20 dereceye ayarlasanız evi 28-29 derece yapıyordu. 12000 btu klima 100 metreyi bile ısıtır yani o kadar mantıksız bir klima. Sonra otomatik yapana kadar b.ekleyeceksiniz beklerken pişeceksiniz. Durdumuda ev buz kesene kadar çalışmıyordu. Biz kumandayla derece düşürüp durdurmayı seçsekte ev iyice soğumadan devreye girmiyordu. Servis denen birşey aramayın rezalet. N11 sayesinde zorla iade ettim.
    Peşi sıra buraları okudum güzel yorumlar görünce Grie lomo siparişi verdim. Esas kafamı duvara vurduğum pişmanlığım dah beter bu bu klimada ortaya çıktı. Ben işteyken kargo klimayı servise göndermiş. Servis gelmiş kayınpeder kayın valide çocuklara bakarken klimayı kurmuş akşam eve geldim beynimden vurulmuşa döndüm klima önceki klimanın bazı değişiklikler dışında aynısıydı. Laf desen kime diyeceksiniz pazara çıkan eşimi aramış kayınpeder oda beni arıyor ama bodrum kata indiğim ana denk geldiği için ulaşamıyor ulaşsada zaten ne diyeceğimki kurun diyeceğim görmedikten sonra. Hanım evde olsa kesin klimayı tanırdı eskisyle benzerliğini anlardı fakat olan oldu kısacası klima kuruluyor. Artık aynı sorunları yaşamamak eldemi klimayı anca geçen hafta bir tanıdık vasıtasıyla iade aldırabildim. Buraları okurken baktım sigma övülüyor dedim bari sigma alayım biraz gözümü açıp daha fazla okuyunca bu klimanında aynı olduğunu gördüm. Şimdi düşük bütçeyle ne alacağımı bilmiyorum ufoyla idare etsekte bir an önce klima almam lazım tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Edit: Başlık düzenleme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marvel ykn -- 4 Nisan 2019; 16:55:26 >







  • Konu Hakkında daha iyi anlaşılıp Tavsiye konusundaki hızlı ilerleme sebebiyle kayıp olmaması için Klima5505 hocam ve Shifisitert hocamla yazışmalar kendi izinleriyle buraya eklenmiştir.

    quote:

    marvel ykn @ 4 Nisan 2019 01:20:52

    Sayın forumdaşım klima5505 banada 24 metre için 12000 btu electrolüks grie ve sigma hariç bir klima tavsiyesinde bulunabilirmisiniz. Midea önermişsiniz farklı marka yoğun olarak başka yerlerde grie daha iyi yazsalara ben şahsen Allah korusun bundan sonramı tövbe diyerek. Midea yı size sormak istiyorum nasıldır hocam çaremiz yok kaliteli ürün almak için.


    -------
    quote:

    klima5505 @ 4 Nisan 2019 13:20:16

    Merhabalar. Forumdaki konunuzu okudum. Bu cihazlarda sorun yaşamanız üzücü bir durum. Bu fiyata alınabilecek en iyi cihazlardan birisidir oysa ki.Bu nedenle çoğunlukla bu markayı tavsiye ediyorum.

    Midea da Gree gibi bir üretici firma. Midea da şu sıkıntı olabiliyor,kompresörü yüksek frekanslara çıktığı esnada sesli olabiliyor. Onun dışında güzel bir izlenime sahiptir Midea klimalar.

    Saygılarımla...




  • quote:

    marvel ykn @ 4 Nisan 2019 16:44:28

    Merhaba sayın Klima5505 forumdaşım. Hocam kısmet diyorum ben kısmet olmasa 2. kez aynı klimanın farklı markasını almazdım heralde kendime kızıp kötü düşünmektense Allahtandır diyorum. Hocam benzer şikayetler çok var. Farklı forumlardada var aynı fabrikadan çıkan Sigma ile ilgili Youtube kanalında bir video buldum birebir aynı şikayetler yazılmış.


    https://www.youtube.com/watch?v=kTveyK1rnf8

    Hocam benim Gri olan klimada bu ses vardı ama bu kadar yüksek değildi. Ben klima normal durup kalksa bu sesede katlanırdım. Fakat klimaların her ikisindede aşırı ısıtma sorunu vardı duruncada çalışmıyordu. Sizler inverter kısma diyorsunuz sanırım klimalar bunu beceremiyordu. Eklediğim videodaki yorumlardada diğer kullanıcılar benim şikayetimi bire bir yazmışlar.

    Ben bilemiyorum anlamıyorumda siz iyi klima diyorsunuz fakat kullanıcılar 24 saat kullanıyormu acaba ben yeni evliyken kiracı olduğum evde ev sahibinin bir kliması vardı. Bence o klima çok iyi klimaydı. Fakat gerçektenmi iyi klimaydı bilmiyorum çünkü klimayı günde 4-5 saat kullanıyorduk akşam kapatıp uyuyorduk markasını bile hatırlamıyorum zaten kapağı kırık çok eski bir klimaydı. Fakat şimdi çocuklar var biriside yaşına bile girmedi klima devamlı çalışması şart neyin ne olduğuda sanırım 7 gün 24 saat çalışınca ortaya çıkıyor.

    Öneriniz midea klimaları inceleyeceğim ses varsada galiba biz sesten çok rahatsız olmuyoruz yeterki düzgün ısıtsın ayar yapılan dereceden yukarı çıkmasın çünkü duramayınca fatırada yükseliyor. Çok teşekkür ederim ilginiz için.

    Gree Lomo ,Eloctrolüx ,Sigma Klima Almayı Düşünenler.





    Dikkat edilirse. Videodaki ilk ve son yorumdaki kullanıcılar durdumu çalışmıyor diyor.




  • quote:

    klima5505 @ 4 Nisan 2019 20:36:39

    Merhabalar Sayın Marvel ykn hocam. Gree grubunu ekseriyetle tavsiye etmemin nedeni,diğer markalarla kıyaslamaya girmeden açıklamam gerekirse,gayet iyi ürünler üretiyor olmasıdır. Diyeceksiniz,bu yaşadıklarım ne ? Kötü izlenim bırakması gerçekten üzücü. Kendileriyle hiçbir bağım yok. Kaldı ki tek tavsiye ettiğim marka da değil. Ancak orta segmente uygun fiyat aralığında alınabilecek cihazlardan birisi. Bizzat da denk geldikçe imkanım oldukça Gree ve diğer markanın ürünlerini tekrar tekrar inceledim. Ancak bu durum gerçekten üzücü. Alınacak klimayı tavsiye etmek malumunuz işin sonu değil. Tavsiyeyi verdikten sonra,satın alan kullanıcının üründen memnun kalması gerekir ki biz de mahcup düşmeyelim. Buna istinaden bir markayı ve/veya modeli tavsiye etmeden önce ayrıntılı şekilde içini dışını araştırıp,mümkün mertebe tecrübe edip yorumlarım ve bu böyle olmalıdır.

    Mağduriyetinizin en kısa zamanda ve en kısa yoldan çözülmesini temenni ediyorum.

    Midea Markasındaki dezavantajı sizlere anlatmıştım. Buna dikkat ederek tercihte bulunmanızı tavsiye ederim.

    Saygılarımla...


    quote:

    Merhaba klima5505 hocam. Lütfen beni yanlış anlamayınız benim sizi tavsiye ediyorsunuz diye suçlamak gibi bir niyetim olamaz bunca yardımseverliğinize karşı. Benim demek istediğim sadece gri fabrikası ürünlerinde durmama sorunu durduğu zaman çalışmama sorunları aşırı ısıtma sorunlarını belirterek tavsiye yaparsanız daha iyi olur düşüncesidir.
    Nasılki midealardaki ses olma sorunlarını söylüyorsanız. Greefabrikasının ürettiği Sigma Eloktrolüks Demirdökümüde yeni öğrendim. Durduğu zaman çalışmama sorunları riskide olduğunuda önerdiğinizde belirtirseniz daha iyi olur kanaatindeyim.
    LG klimalardada koku sorununu belirttiğiniz gibi.
    Bu gün bir başka forumdaşa önerinizde sorunlarıda okuyun demişsiniz bu klimalarla ilgili fakat ne sorunu olduğu belli olmuyor belirtmemişsiniz. Sorunuda yazarsanız adı konmuş ve daha faydalı olur düşüncesindeyim.

    3-4 gündür vakit buldukça kurt gibi okuyorum forumu baya bilgi sahibi oldum.
    Şikayet var sitesinede baktım hocam bendeki şikayetler oradada mevcut Sigma klimalar için. Gri klimada sanırım anlayış daha iyi az şikayet var olan şikayetleri çözmüşler ama Sigma iklimsada memnuniyet çok düşük.
    Birde çok kart yakma sorunu varmış hocam çok şikayet var. Allahtan benim klimalarımda öyle birşey olmadı yoksa elimde kalırdı.
    Gree Lomo ,Eloctrolüx ,Sigma Klima Almayı Düşünenler.


    Gree Lomo ,Eloctrolüx ,Sigma Klima Almayı Düşünenler.


    Hocam buradaki yazışmamızı kendi açtığım konuyada taşıyayımki faydalı olsun izininiz olursa izin verirseniz sevinirim böyle bir kural olmasa bile size sormak daha güzel olur.

    Midea konusundada dikkatli olacağım çok teşekkür ederim hocam. Evide değiştirme düşüncemiz var doğalgazlı bir eve çıksak kurtulsak düşüncesindeyiz.



    quote:

    klima5505 @ 5 Nisan 2019 21:41:08

    Merhabalar. Yanlış anlamadım hocam olur mu öyle şey. Bu yaşanan sıkıntıya binaen tutumumu belirtmeye çalıştım. Tavsiyede bulunurken tarafsızlık ilkemdir. Bunu belirtmek istedim.

    Forumdaşımıza verdiğim tavsiyede sorunlarını okuyun derken sizin yorumunuzu kastettim.

    Buradaki şikayetler Sigma üzerine yoğunlaşmış durumda. Sigma tavsiye etmemizin sebebi de İklimsa çatısı altında kolay bulunabilmesi. Aslında diğer markalara yaptığı üretimleri de inceleyip sorunun sadece Sigma mı yoksa Gree mi olduğunu da tespit etmemiz gerekir.

    Sn.shifisitert forumdaşımızın dediği gibi esasen memnun kalınan cihazlardır. Ancak bu durumların olması normal değildir. Kronik olmamalıdır diye düşünüyorum.

    Elbette paylaşabilirsiniz.

    Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marvel ykn -- 11 Nisan 2019; 9:14:8 >




  • quote:

    klima5505 @ 4 Nisan 2019 20:28:57

    Gree Lomo ,Eloctrolüx ,Sigma Klima Almayı Düşünenler.


    Aleyküm Selam. Odanız için 9000btu bir cihaz yeterli olacaktır. Bütçenize göre

    Demirdöküm A5 Performans modelini tavsiye edebilirim. Sigma Plus ile aynı cihaz. Bu sayfada forumdaşlarımızın belirttiği olumsuz izlenimleri de okumanızı tavsiye ederim objektif olarak. Ancak incelediğim mevcutta çalışan cihazlarda böyle bir duruma rastlamadım. Ancak avantajıyla dezavantajıyla araştırmak doğru olur. Alternatif olarak Midea markasını tavsiye edebilirim. Isıtmada memnun kalacağınız cihazlardan biridir. Daikin servis güvencesiyle Airfel klima adı altında aynı cihazı bulabilirsiniz.

    Saygılarımla...



    quote:

    Marhaba klima5505 hocam. Teşekkür ederim size. Hocam kastetmekten ziyade sorun olarak belirtilmesi açısından demiştim.Bu şekilde olursa direkt sorunu anlar forumdaşlar.

    Hocam ben Sigmadada aynı sorunları gördüğüm için sizinde dediğiniz gibi daha kolay bulunabilmesinden dolayı üstünde durdum. Tabiki marka takıntımız yok. Ben sorunun Grie de olduğunu düşünüyorum çünkü hocam bendeki 2 markaya sigmayıda ekleyince aynı sorunları görünce toplamda 3 marka oluyor.
    Okudukçada öğreniyorum sayenizde demir dökümede üretiliyormuş viesmanada üretiliyormuş onlarıda incelemek gerekir.
    Sayın shifisitert forumdaşımıza bende cevap yazdım hocam. Froumdaşımıza yazdığım yazıya bir kaç şikayet resimide ekledim. Ben kronik olduğunu düşünüyorum hocam bendeki sorunun. Yada ben çok sansızım diye kendimi suçlasam diyorun fakat aynı sorundan 4 adet ekledim başka forumlardada benim yaşadığım sorunlardan bahsedilmiş ateş olmayan yerden kolay kolay duman çıkmaz derler misali.

    Hocam izininiz ve inceliğiniz için çok teşekkür ederim size. Saygılar benden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marvel ykn -- 11 Nisan 2019; 9:33:16 >




  • Buradan Klima5505 hocama Ve Shifisitert hocama teşekkür ederim. Vaktim oldukça düzenlemeye devam edeceğim belki gün içinde tekrar girebilirim. Klima5505 hocam bir iki mesajınıza daha yazıyordum geçen gün forum yayını durdu bu siteye ulaşılamıyor hatası çıktı. Yazdıklarımda kayboldu yenileyeceğim vakit bulunca. İyi günler saygılar sizlere.
  • Valla sigma plus aldık bizde. Çarşamba bekliyoruz bakalım yapılacak montajı.
  • 32-34m2 lik salonuma 18000 btu'luk sigma plus bağlattım. İnanılmaz memnunum 3 gün oldu bağlatalı ve nerdeyse hergün akşam saat 6'dan 12-1' e kadar açıyorum. Evim zemin katta ve ısınma sorunu yaşıyordum. Isınmasından inanılmaz memnunum. İnverter özelliği gayet iyi çalışıyor istenilen dereceye geldiğinde devrini kısıyor. Defrost olayına sadece 1-2 kez şahit oldum. Oda istenilen derecenin altına hiç düşmüyor üstünede çıkmıyor.
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kerdeşim benim 2 klimamada çıkan sorunları yaşamadığınıza sevindim. Ben yine klima alacak olursam aman benden uzak olsun bu fabrikanın üretimleri yinede diyorum. Çünkü hala bir çok yerde benzer sorunları okuyorum. Yabancı forumlardada bendeki durmama durunca çalışmama sorunları yazılmış.
    Sayın arkadaşım size sormak istiyorum sizin evinizde eskiden kombi doğalgazımı vardıda ısıtma sorunu yaşıyordunuz. Ben ev değiştirip doğalgazlı eve çıkmak istiyorum artık klimalardaki riskleri almak istemediğim için. Eğer eviniz doğalgazlıysa neden ısıtma sorununuz vardı nelere dikkat etmem lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marvel ykn

    Hayırlı olsun kerdeşim benim 2 klimamada çıkan sorunları yaşamadığınıza sevindim. Ben yine klima alacak olursam aman benden uzak olsun bu fabrikanın üretimleri yinede diyorum. Çünkü hala bir çok yerde benzer sorunları okuyorum. Yabancı forumlardada bendeki durmama durunca çalışmama sorunları yazılmış.
    Sayın arkadaşım size sormak istiyorum sizin evinizde eskiden kombi doğalgazımı vardıda ısıtma sorunu yaşıyordunuz. Ben ev değiştirip doğalgazlı eve çıkmak istiyorum artık klimalardaki riskleri almak istemediğim için. Eğer eviniz doğalgazlıysa neden ısıtma sorununuz vardı nelere dikkat etmem lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Vallahi hocam evim ankarada iyi bir sitenin giriş katında. Altım boş olduğu için nekadar yalıtımda olsa doğalgazda olsa o ev altın boş olduğu sürece soğuğu alıyor. Salonumdaki petekte salonuma göre küçük olduğu için odayı asla ısıtamıyor. Termostatik vanalı peteklerim benim ve merkezi sistem. Kalorifere değsen el değmiyor ama gel gör ki evin yalıtımı olmasına rağmen ısınmıyorda. Ama benim üst katlarımda durum böyle değil. Altım boş ve otopark ve depo alanları olduğu için benim evimde durum böyle. Dolayısıyla termostatik vananın çalışma prensibini biliyorsanız üstünde kademeler vardır 1-2-3-4-5 diye normal vanalardaki gibi. Mesela 3 numara 20 dereceye tekabul etsin diyelim. Oda 20 dereceye ulaştığı zaman aynı inverter klima mantığı vana içindeki pim suyun akışkanlığını değiştirir ve peteği kısar oda 20 derecenin altına düşerse yine açar. Sorun şu ki benim oda hiçbir zaman ısınamadığı için hep cayır cayır yanıyor kalorifer ama kendini ısıtıyor faturada cabası. Şimdi klimayı deneme fırsatım oldu kışın aldım.5 dakikada içeriyi sıcacık yapıyor bu bahsettiğim salonda şort atlet oturulacak duruma geliyor istersen. Ama tabi uzun bir koridorum olduğu için diğer odalarıma malesef çok nüfuz etmiyor. Ama en azından vakit geçirdiğim salonda ısınma sorunumdan beni kurtardı. Bu arada o kendini kısmayan peteğim klimayı açtığım an kendini tamamen kapatıyor. Termostatik vanamın bozukluğundan şüpheliydim ama dediğim gibi odayı ısıtamadığından hep son sürat çalışıyormuş petek boşu boşuna. İçeriki odalarım malesef hala öyle. Bende en son kayışı koparttım yatak odası hariç hepsini 1'e getirdim nasıl olsa ısıtmıyo diye :)




  • Demirdöküm a5 var bende de özellikle kısın kullanıyorum 2 kıstır hiçbir sorun yaşamadım.defrosta girdi bi kaç kez kar yağınca.başka soruna rastlamadım.
    Benimde şikayetim nedense özellikle geceleyin dış ünite arada bir uçak motoru gibi gürültülü çalışıyor ve içerden hissediyorum.biraderde de var oda aynı..
    Ama ısıtma görevinde sorun yok..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.