Şimdi Ara

Monitör Soğukken Renkler Soluk [Viewsonic XG2402]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Viewsonic XG2402 144 Hz marka monitöre sahibim. Monitörü ilk açtığımda renkler oldukça soluk oluyor. Oda sıcaklığıyla ters orantılı olarak oda sıcaklığı düşükse renklerin olması gereken şekilde gözükmesi için geçen süre artıyor; oda sıcaklığı yüksekse renkler oldukça hızlı bir şekilde olması gereken düzeye geliyor. Daha önce kullandığım monitörlerde böyle birşey dikkatimi çekmemişti. Monitörlerin doğasında ısıyla doğru renk vermesi arasında böyle bir ilişki var mıdır? Yoksa kullanmış olduğum monitörün özelinde teknik bir arızadan mı kaynaklanıyor?
    Aynı monitörü kullanan ya da farklı bir monitör ile benzer bir problem yaşayan ya da konu hakkında bilgisi olan varsa yorum yaparsa sevinirim.
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 3 Nisan 2019; 12:19:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba,

    Öncelikle güle güle kullanın güzel bir tercih yapmışsınız.

    Normalde monitörler açıldıktan 30dk içinde LED arka aydınlatları uygun sıcaklığa gelir ve doğru renkleri elde edersiniz. Bu özellikle profesyonel renk yönetim seri modellerimizde kullanılan harici bir işlemci ile 5dk süreye kadar düşürülmektedir. Fakat gaming monitörlerimizde böyle bir işlemci yok maalesef. XG2402 oyunlar için optimize TN panel kullanır ve bu paneller özellikle daha düşük tepki süresi ve yüksek yenilenme oranına sahiptirler. Fakat bu hız avantajı, renk konusunda IPS ve muadil panellere göre biraz daha düşüktür.

    Bu bilgiler haricinde, sorunu daha iyi anlayabilmemiz için web sitemizden kayıt oluşturarak, mümkünse sorunu anlayabileceğimiz bir fotoğraf veya video çekip yükleyebilir misiniz? Servisten arkadaşlarımız inceleyerek dönüş yapacaklardır.
    https://www.viewsonic.com/tr/contact/

    Teşekkürler,




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.