Şimdi Ara

HP'nin yeni AMOLED ekranlı dizüstü bilgisayarları Nisan ayında geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • HP, geride bıraktığımız Ocak ayında 15 inçlik HP Spectre x360 15 dizüstü bilgisayarının AMOLED ekranlı bir versiyonunu çıkaracağını açıklamıştı. Yayınlanan yeni rapora göre şirket 19 Nisan’dan itibaren ABD ve Avrupa'da yeni ekran seçeneğini sunmaya başlayacak.

     

    Ayrıca Bkz.Oppo Reno'nun diyagonal açılan ön kamerası işte böyle görünecek [video]
    Görünüşe bakılırsa Spectre x360, AMOLED ekrana sahip tek HP dizüstü bilgisayar olmayacak. Aynı ekran seçeneği 15 inç Envy x360 modeline de geliyor.

     


    Envy  serisine de AMOLED ekran geliyor


    Envy dizüstü bilgisayarlar tasarım (ve fiyat) açısından HP’nin Spectre serisinin bir tık altında kaldıkları gibi daha kalın ve ağır oldukları için zariflik konusunda da biraz gerideler. Ancak daha uygun fiyatlı olmaları gibi bir avantajları var.

     


    HP son yıllarda bazı tasarım öğelerini Spectre serisinden Envy dizüstü bilgisayarlarına getiriyor. Önümüzdeki ay içinde Envy serisi de AMOLED ekranlı olarak satışa sunulacak.

     

    Şirket, 15.6 inçlik AMOLED dizüstü bilgisayar ekranının HDR'yi desteklediğini açıkladı. Ayrıca panelin geniş görüş açısına sahip olduğu ve parlak ışık koşullarında LCD'den daha iyi görünürlük sunduğu ifade edildi.







  • PC de kullanılan AMOLED ekranlarda yanma sorununu nasıl çözüyorlar biri aydınlatabilir mi?

  • skythunderr S kullanıcısına yanıt
    eski plazma tvlerde piksel değişimi ile yanma sorununun önüne geçebilmek mümkündü. Yani pikselde yanan renk bir süre sonra yandaki pikselle yer değiştiriyor. Buna benzer bir çözüm olabilir. Yüksek çözünürlüklü ekranda bu değişim hissedilmez diye düşünüyorum.

  • AMOLED ekran olması iyi ancak bu ekran var diye fiyatı şişirirler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • paykasacardsnet P kullanıcısına yanıt
    Ciftlik Bank gibi olacak :)

  • AMOLED Aktif Matrix Oled demek. Yanma sonunun önüne geçmek için saniyede bilemem kaç kere (100 civarı sanırım) yanıp sönmesini sağlıyorlar sürekli yakmak yerine böyle olunca biraz daha dayanıyor haliyle, bu sorunlardan tamamen muaf değil.

  • Plazma Pioneer TV 'm vardı, yanma sorunu yaşamadım, hem de hiç. Pixel orbiter mı ne o özelliği koruıyordu iyiydi.
    TV ekranını kırdım, panikle son kalan Panasonic plazmalardan birini aldım, plazma bence en iyi görüntü teknolojisi idi zira (latency hariç) ve hala da öyle (bu sonuncular yakalamaya başladı ama görüntüde tek özellik daha siyah olması vs değil). Panasonic'te 15 dakka görüntü donuk kalsa hemen iz beliriyor ama kendi kendine geçiyor, olmadı leke silen taramayı çalıştırıp silebiliyorsun. Saatlerce görüntü aynı kalıp oluşan derin izler bile çok fazla da zorlanmadan silindi, ekranda bir problem yok.

    OLED için de benzer önlemler alınıyordur sanırım ama tabii bilgisayarda sabit pixeller çok daha fazla ve uzun süreli olacak, ben de merak ediyorum nasıl başaracaklarını.

    Bir de Dell XPS 15 (20199 ne zaman çıkacak? Bunda da bir ihtimal OLED olacağı söyleniyordu. Benim merak ettiğim cihaz Dell.




  • keşke satışa çıksaydı, şimdi de samsung 4k oled ekranlı laptop çıkaracağını söylüyo daha normal laptop piyasasında yoklar

  • HP muhteşem dostum  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.