Şimdi Ara

KM Yüksek gözükmesi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, dün abimle başımıza gelen çok ilginç bir olayı açıklamak istiyorum varsa eğer bu forumda konuya açıklık getirebilecek çok sevinirim.

    Geçen sene 2013 Mart ayında Hyundai i20 2013 model bir araç satın aldık. 84 bin KM civarındaydı aldığımızda araç, 1 yıl kullandıktan sonra araç yükseltmek için 98 bin km'de satmaya karar verdik. 2 gün önce aracın satışı gerçekleşti, ekspertize sokuldu alan kişi tanıdık ustasına vs götürdü sadece 350 TL hasar kaydı var o da sol ön çamurluk değişmesinden ötürü ve başka da bir problem olmadığı için satışı gerçekleştirdik.

    Dün arabayı alan kişi arabaya anfi bağlatmak istediği için ustasına götürüyor ve ustası ''bu arabanın ön konsol boyalı aldığın adamla bir görüş'' diyor, işte bir kaç telefon trafiği sonucunda İstanbul Samandıra'da bulunan Hyundai yetkili servisine araç götürülüyor, testler falan yapılırken aracın kadran kısmında gözüken KM 98 bin ancak bilgisayara takılıp aracın beyninden mi artık farklı bir parçasından mı tam bilmiyorum km ölçümü yapılıyor ve aracın 90 bin KM'de olduğu gözüküyor. Yani KM düşürme değil aksine KM yükseltmesi söz konusu, üstüne bir de konsolda boya detaylı ekspertize girer diye 400 lira istiyorlar ama abim yaptırmıyor o kadar para istedikleri için. Servis arabanın motoruna, işte bi kaç parçasına bakıyor kaynaklar fabrika çıkışı herhangi bir oynama değişiklik vs söz konusu da değil her şey olduğu gibi orjinal. Muayeneleri kontrol ettiğimizde PTT üzerinden araç muayene girdikçe KM mantıklı bir şekilde artış var her yıl aynı seviyede artmış nerdeyse onda da bir sorun yok.

    Komşumuz var sanayide usta birisi, ona götürüyorlar arabayı adam ben 96 yılından beri meslekteyim ilk kez böyle bir durum gördüm diyor, iyice işler karışıyor sizin anlayacağınız. Alan kişi kem küm edince işte benim midem bulandı arabadan soğudum falan yapınca abim de sinirleniyor ver geri arabamı diyor ve bugün arabanın geri alımı yapılacak.

    Kaba taslak özet geçmek gerekirse kadranda KM 98 bin arabanın beyninde 90 bin..

    Varsa başına böyle bir durum gelen, açıklama yapabilecek olan şimdiden teşekkür ederim







  • Benim ilk aklıma gelen km gösterge kadranı değişmiş olabileceği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanabana

    Benim ilk aklıma gelen km gösterge kadranı değişmiş olabileceği.
    Peki hocam arabada herhangi ağır bir hasar vs yokken neden değiştirilsin. Acaba orjinal parçayı başka bir araçta kullanmak için çıkarmış olabilirler mi?
  • Tamirat tadilatta izlemiştim, farklı ebat lastik taktıkları arabada km mili diye bişey değiştirdi, km doğru hesaplansın diye. Belki farklı ebat lastik kullanıldı ise geçmişte ondan olabilir. Aklıma tek gelen bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cumadangeldim

    Peki hocam arabada herhangi ağır bir hasar vs yokken neden değiştirilsin. Acaba orjinal parçayı başka bir araçta kullanmak için çıkarmış olabilirler mi?

    Alıntıları Göster
    Sonuçta elektronik aksam arıza yapmış olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alahaddin

    Tamirat tadilatta izlemiştim, farklı ebat lastik taktıkları arabada km mili diye bişey değiştirdi, km doğru hesaplansın diye. Belki farklı ebat lastik kullanıldı ise geçmişte ondan olabilir. Aklıma tek gelen bu
    Evet dün youtube'da sekiz silindir kanalındaki bir videoda ben de denk geldim bu konuya. Öyle bir durumsa sıkıntı yok, yetkili servis KM'yi 8 bin düşürürüz isterseniz demiş. Arabayı geri aldık sorun lastik ebadı çıktı diyelim ama geri satmaya çalışırken gel de alan adama açıkla durumu. Durduk yere başımız ağrıdı valla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cumadangeldim -- 28 Mart 2019; 9:4:33 >




  • Km için test yapamazlar OBD bağlamışlardır geçmiş dönemde arıza vermiştir Arızalardan birindede km yazmıştır ordan şüphelenmişlerdir Çıkma beyin vs takılmış olabilir . Önce arızayı ne zaman vermiş onla ilgili bir evrak aln örnek veriyorum 10nisanda 40.000 kmde (Her arızada km yazmaz bu kişiler teşhis ettiğine göre km yazdı ) . Sonra sizin aldığınız kişiyi arayın herşey ortaya cıkar diye düşünüyorum
  • Geçen dün sanayideyim. Tempraya birşeyler yapıyorlar. Baktım KM düşürme falan işleri. Dedim oo kolay gelsin. Kaça düşürüyorsunuz. Falan fistan. Düşürmüyoruz biz yükseltiyoruz dedi. Dedim nedir ne değildir. Km kadranında problem varmış bazen sayıyor bazen hiç saymıyor. Muayeneye 60 Binde girmiş şuan 63 binde gözüküyor diyo. 68 e çıkartıyoruz gerçekçi olsun bari dedi.

    Hani tempra eski araç tabiki ama genede bilgi olsun diye yazdım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uza -00-

    Geçen dün sanayideyim. Tempraya birşeyler yapıyorlar. Baktım KM düşürme falan işleri. Dedim oo kolay gelsin. Kaça düşürüyorsunuz. Falan fistan. Düşürmüyoruz biz yükseltiyoruz dedi. Dedim nedir ne değildir. Km kadranında problem varmış bazen sayıyor bazen hiç saymıyor. Muayeneye 60 Binde girmiş şuan 63 binde gözüküyor diyo. 68 e çıkartıyoruz gerçekçi olsun bari dedi.

    Hani tempra eski araç tabiki ama genede bilgi olsun diye yazdım.
    Bizim kadran fazla mı sayıyor napıyorsa artık 6 yıllık araçta olması da normal değil yani
  • beyin yaşı kemik yaşından küçük işte ne var bunda?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arif

    beyin yaşı kemik yaşından küçük işte ne var bunda?
    Arabayı satarken dert olacak bu mesele o yüzden sıkıntı yani
  • Muhtemelen aracın Abs beyninden km bilgisi aldılar. Lastik ebatından tutunda basıncına dişine kadar herşey yapilan kilometreye etki eder. Ön panelinde boya varsa iyi bir kaportaciya baktırın. Boya ölçme cihazıyla ölçtürün. Hatta aynı araçtan başka bulup onuda ölçtürüp referans alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşürün 90 bine 2 bin daha ekleyin fiyata kendileri kaşınmişlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bio technolog

    Düşürün 90 bine 2 bin daha ekleyin fiyata kendileri kaşınmişlar.
    Hocam bizim de fikrimiz şu an o yönde, ama satan kişiye de bu durumu açıklamadan satmak istemiyoruz açıkçası. Bu da satış sürecinde biraz baş ağrıtacak gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cumadangeldim -- 28 Mart 2019; 14:13:32 >
  • Yok konsolda boya ekspertize girermiş yok şurdaki sayı kekspertize girermiş ne saçma sapan işler bunlar...

    Gidin alın sıfır hybrid Yaris kullanın boşu boşuna ülke kaynakları ne idiğü belirsiz ‘ekspertiz’lere gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JustOffer

    Yok konsolda boya ekspertize girermiş yok şurdaki sayı kekspertize girermiş ne saçma sapan işler bunlar...

    Gidin alın sıfır hybrid Yaris kullanın boşu boşuna ülke kaynakları ne idiğü belirsiz ‘ekspertiz’lere gidiyor.
    Hocam değerli tavsiyeniz için teşekkür ederim, Toyota Yaris Hybridi ülke kaynaklarımız boşa gitmesin, ne idüğü belirsiz "expertizler'e" para vermeyelim diye almak istiyoruz da biraz küçük bir araç bu hocam. Daha büyük olarak TESLA P100D alabilir miyiz??? Bu konuda değerli düşüncelerinizi almak isteriz???
  • orjinal olmayan ebatlarda lastik kullanılmıs olabilir bunun neticeside km de sapma olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.