Şimdi Ara

Seçim öncesi Geyik Dolar yorumu yapalım, biraz gevşeyelim:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Soğan ve Swap arasında beyinlerimiz karmaşa yaşarken, gençler anlıyorum kanınız kaynıyor, doların yükselmesi ile heyecanınız artıyor.

    Ve bu sayede size kendinizi ifade edebileceğiniz bir ortam oluşuyor forumda.

    Fakat siz bu kardeşinize bir kulak verin ve FED'in bilanço daraltma işlemini yani bastığı paraları piyasadan çekme işlemini kademeli biçimde Ekim 2019'da sonlandırmayı düşünürken.


    (Bu kardeşinize yetkiyi verin faiz,enflasyon, kur nasıl düşüyor görün aksdjaksjdlk)


    Aynı FED'in 1 yıl içinde faiz indirmeye hazırlandığı ve Avrupa Merkez Bankasının yeniden parasal genişlemeye gittiği ortamda

    Dolar uçacak kaçacak söylemlerine elbette kulak asın ihtimal var ama doların TL'ye karşı az değerlenme hatta belirli bir bantta hareket etme ihtimalini de göz ardı etmeyin derim.

    Yani sene sonu dolar 5.50 - 6.00tl arasında da olma ihtimali var çünkü dünya ekonomisi yavaşlayacaksa tıpkı bizde olduğu gibi dolara olan talep azalacak demektir.

    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

    BU ARADA AKP'Lİ KARDEŞLERİM NEDEN ARTIK BENİMLE DOLAR 3TL'NİN ALTINA DÜŞECEK DİYE TARTIŞMIYORLAR? NEREDE BUNLAR?







  • 9 ay önce kimse doların bu seviyeler arasında biteceğini düşünmüyordu. Çünkü;

    - AK Parti, İstanbul ve Ankara gibi iki büyük şehri kaybetmiş siyasi olarak çöküyor havası vardı

    - Sonra seçim tekrarı olacağı söylentileri ve gerekirse İstanbul Belediye Başkanı görevden alınır söylemleri ile dolar tl'de 12TL gibi rakamlar konuşuluyordu.

    - Bunların üstüne S400 füzeleri geliyor ve devamında yaptırımlar gelecekti.


    Böyle bir ortamda yıl sonu dolar tl beklentimi 5.50tl - 6.00tl arasında olabileceği konusunda bir yorum yapmıştım. Haliyle kimse ciddiye almamıştı..

    Hatta konu ilgi çeksin diye biraz geyik bir konu açmıştım ama dolar tl konusunda bazı arkadaşlar bana laf sokuyordu, delirdiğimi falan söylüyordu.

    Çünkü sene sonu dolar tl 10-12tl olacaktı yukarıda saydığım sebeplerden dolayı ama bende yine konuda ki mesajlardan dolayı öyle olamayacağını iddia ediyordum. Hatta ABD ile tam bir anlaşma olursa 5.50tl'nin bile altında olabileceğini söylüyordum ama tam bir anlaşma olmadı sonuç olarak dolar tl daha aşağı gelmedi.

    Aynı zamanda bu dönem içerisinde tüm bunlara rağmen faizler düşerken dolar tl kurununda düşeceğini söylediğimde Cinscat hocam hariç yine forumdan tepki görmüştüm. Tabi herkes söylediklerimi unuttu yine o unutmadı.

    Bende kimsenin hatırlamadığı ve ciddiye almadığı bu konuyu hortlatmak istedim. Herkese iyi seneler..




  • Hocam sizi diğer konuda takip ediyorum. Gerçekten reel olarak çok iyi yorumluyorsunuz. Sizden çok şey öğreniyorum genç biri olarak Teşekkür ederim.
  • Yorumlarınız güzel hep.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lepton355

    Hocam sizi diğer konuda takip ediyorum. Gerçekten reel olarak çok iyi yorumluyorsunuz. Sizden çok şey öğreniyorum genç biri olarak Teşekkür ederim.
    Hepimiz birbirimizden çok şey öğreniyoruz forumda. Ben teşekkür ederim çok sağolun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali222

    Yorumlarınız güzel hep.
    Çok sağolun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Gördüğünüz üzere artık mantıklı konular forumda talep görmüyor:)
  • Hocam sence bundan sonra dolar ne olur ? Tahmınlerın genelde tutuyor o yuzden soruyorum. Bır de altın ons'u yukselmeye devam eder mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Hocam sence bundan sonra dolar ne olur ? Tahmınlerın genelde tutuyor o yuzden soruyorum. Bır de altın ons'u yukselmeye devam eder mı ?
    Hocam dolar konusunda boni nickli biri ile geçmiş mesajlarımı tartışıyoruz. Bana eski mesajlarımda yanıldın diye aldığı SS içinde zaten borsanın neden yükseleceğine dair vs. öngörülerim var.

    Neden yazdıklarım eskisi gibi talep görmüyor bu karmaşık ortamda diyordum. Sebebi meğer çok basitmiş:)

    Dolar yükselecek derken tek bir dinamik vardı ve insanlar anlıyordu. Ama şimdi dalgalı piyasa ve öngörülmesi daha zor. Birden fazla senaryo üzerinden strateji güdünce kafalar karışıp saçma iftiralarda başladı.

    Ben her tahminim tutar diye iddiam yok ama yalan dolan iftiraya gerek yok.

    Gerçekten forumun tadı hiç kalmadı..




  • WhatsApp tadından yenmiyor
  • Bakalım hocam şimdilik dediğim gibi düşünmüyorum sağolun zaten forumda özel mesajdan istediğimiz zaman yazışabiliriz teşekkürler. Sizede borsada bol şans.

    Gaza gelip terste kalınca korkup satmayın birgarip hocanın söylediği disiplinlere uyun. Trader olmak başka birşey ekonomi tahmini bambaşkadır unutmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.