Şimdi Ara

Apple News+ entegre iOS 12.2 yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın dünkü Bahar etkinliğinde haber servisinden orijinal içerik servisine ve oyun aboneliğine kadar pek çok yeni yazılım görücüye çıktı. Bunların yanında cihazlar için güncellemeler de vardı.


     


    iOS 12.2 neler sunuyor?


     


    Bir süredir beta sürecinde olan iOS 12.2 güncellemesi etkinlik ile birlikte indirmeye sunuldu. Belirli hataların giderilmesi ve performans iyileştirmeleri olan güncellemede iki önemli entegrasyon yer alıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Apple TV uygulaması artık daha farklı

    İlk olarak Apple News+ ücretli dergi ve haber abonelik servisi güncelleme ile birlikte cihazlara sunulmaya başladı. Kullanıcılar yeni servisi ücretsiz deneme süresi ile tecrübe etmeye başlayabilirler. Şimdilik ABD ve Kanada’da servis erişilebilir durumda.


     


    İkinci olarak bir süre önce tanıtılan AirPods 2 kablosuz kulaklık modeli de güncelleme birlikte iOS cihazlarına uyumluluk kazandı. Bunlar haricinde Apple Music uygulamasındaki Keşfet bölümünde küçük bir tasarım değişikliği, Apple Pay uygulamasında anlık para aktarım şeklinde yenilikler de yer alıyor.


     







  • İlk defa bu kadar ilgi çekmeyen bir etkinlik oldu sanırım. Geliştirmekle çok övündüğünüz o muhteşem teknolojileri daha kullanıcı dostu maliyetlerle üretip uygun fiyatlara satmayı becerin de görelim kaç kuruşluk simitsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AskN0More -- 26 Mart 2019; 2:54:15 >
  • Belirli ülkeler arasında Türkiye var mı acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • News den önce artık TV Shows bölümü Türkiye'ye gelmeli.

  • AskN0More A kullanıcısına yanıt
    Hocam pahalıya ürün satmaları neden bu kadar zorunuza gidiyor ? Adamların derdi ucuza ürün satmak değil ki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikincieldeguven.com

    Hocam pahalıya ürün satmaları neden bu kadar zorunuza gidiyor ? Adamların derdi ucuza ürün satmak değil ki
    Zoruma gitme gitmeme meselesi değil dostum. Öyle bir dertleri olmadığını biliyorum zaten mesajımda tam olarak eleştirdiğim nokta bu. Öyle bir dertleri olmaması düşündürücü. Kibirden ölecek adamlar. Bilgisayarları, tabletleri telefonlarını geçtim. Macbook lardan herkesin kullanmak durumunda olduğu portları kaldırıp sonra o portları ayrı bir aksesuar olarak faiş fiyatlara satmak nedir? Açıklaması izahati olmayan bir durum.

    Bu arada homekit aksesularlarıda dahil olmak üzere tüm ürün gamını kullanıyorum. Ama birşeyi alabiliyor olmak onları eleştirmeyecegimiz anlamına gelmeyeceği için söylemek istedim. Bu mantıkla giderlerse sonlarını iyi görmüyorum.. Batmayan firma yoktur. Amazonun sahibinin gecen gün yaptıgı acıklamayı unutmayalım..




  • Apple ın fiyatlarını eleştiren arkadaşların ülkede ki kurlardan haberi yok zannedersem...

  • AskN0More A kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam Amazon’da birgün batacak Apple da birgün batacak ama zaten onları yönlendiren insanlar var , danışmanları var , yatırımcıları var komiteleri var, varoğlu var. He şuanda benim için Apple’dan iyisi yok ve bu da görecelidir. Ama hep premium olarak segmentlediler telefonda alüminyum alaşım kullanan ilk firma akıllı telefonu çıkaran , dokunmatik ekranları işlevselleştiren ve arge yapan bir firmadan bahsediyoruz. Samsung Note 5 im vardı. Ekran gitti yenisini yaptırayım dedim her yetkili servis farklı fiyat veriyordu. Apple da böyle bişey yok herşey fix. Stabil yani hem fiyatlar hem hizmet bu nedenle premium segmentteki ürünlerin 1 dolarlık maliyette 300 dolarlık kar oranına satılması abes kaçmıyor. İnsanlar için Balenciaga ayakkabı lüks ve ulaşılamaz ama İphone ulaşılabilir tutarlı ve stabil bir günlük kullanım ürünü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • :)

    Sevgili dostum. hiç bir mesajımda ürünleri kötü, yada android varken bunlar kullanılırmı gibi birşey söylemedim. İyi ürünler ortaya koydukları tartısmasız bir gerçek ki zaten bunun sonucu olarak bahsettiğim gibi evimde ve dısarda kullandığım tüm ekosistemi apple ürünleri üzerine kurdum. Benim gerekçelerim kullanım ömrünü maliyetle oranladığınızda uzun süreli kullanım senaryolarında apple ürünlerinin her zaman ön plana çıkması, ekosistem dahilinde ki ürünlerin birbiri ile iletişim kurma başarısı ve garanti politikası idi. Zira ben hobi olarak apple dısınada hemen hemen bütün marka telefonları deneyimledim. Apple’ın garantisi 3-4 gün gecmis ipadimi klavyesiyle beraber yenilemesini hiç bir zaman unutamam. Benim burada eleştirdiğim telefon değil. Bilgisayar değil. Firmanın genel tutumu...

    İyi bir ürünü üretmek, satabilmek elbette bir başarı. Fakat daha kullanıcı dostu maliyetlerle üretip dha kullanıcı dostu fiyatlara satabilmekte tıpkı saydıgım ilk iki faktör gibi ayrı bir başarıdır. Elbette her ciddi kurum gibi danısmanları yöneticileri vs leri var fakat Özellikle bu yıl satıslar konusunda yaşadıkları zorluklar hem kendilerini hemde birilikte çalıştıkları iş ortaklarını oldukça zora soktu.Hatta bir tanesi yana yakıla krdi arıyor cünkü beklenen siparişler malesef gelmiyor. Bu da benim eleştirdiğim tutumu destekliyor.

    Ben konuya ürünlerin kalitesi açısından değil daha farklı bir açıdan baktım. Umarım daha iyi anlatabilmişimdir.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AskN0More -- 26 Mart 2019; 10:25:27 >




  • AskN0More A kullanıcısına yanıt
    Mac’lerden Floppy disk kalktığında Apple çok eleştiri almıştı. Mac’lerden CD-Rom kalktığında da Apple çok eleştiri almıştı. Son olarak klasik USB portu kalktı. Şimdi bir çok başka firma da sadece USB-C portlu notebook yapıyor. Piyasayı ileriye zorlamak risk ama kötü birşey değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • voyager1979 kullanıcısına yanıt
    Daha hızlı bağlantı noktalarında olduğu gibi her konuda yenilikçi olmak elbette iyidir. Gittikçe gelişen veri boyutları karşısında fiziksel ve sanal bant genişliklerindeki iyileştirmeler zaten olmazsa olmaz geliştirmelerden bana göre. Fiyat politikası ie elbette bambaşka bir konu.. eleştirdiğim budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AskN0More -- 26 Mart 2019; 11:35:19 >
  • AskN0More A kullanıcısına yanıt
    Ben de fiyatları pahalı buluyorum. Ama ticarette evrensel bir kural vardır. Bir ürünün fiyatı maliyetine göre belirlenmez, bir ürünün fiyatı satılabildiği fiyattır. Ve adamlar satıyor çünkü aslında aşırı pahalı değil, biz Türkiye’de olduğumuzdan ve değersiz bir para birimimiz olduğundan bize fahiş geliyor o ayrı. Tüm firmalar için geçerli bu sadece Apple için değil. Bir gün bir firma Apple kalitesinde ve daha ucuz ürün yaparsa Apple fiyatlarını mutlaka gözden geçirecektir. Maalesef temenni ile olmuyor ben de öyle isterim ama serbest piyasa kuralı böyle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkedeki kura göre fiyatı gayet normal bencr

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • voyager1979 kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize harfiyen katılmakla beraber bir kaç noktada ekleme yapmak istiyorum. Sizinde söylediğiniz gibi Para birimimizin malesef değer kaybetmesi karşısında biz fiyat artışlarını daha sert hisseden bir ülke konumundayız. Ancak malesef 70 dolara satılan bir çoklu görüntü adaptörü yurt dışında yaşayan adama da pahalı geliyor. Cünkü muadilleriyle kıyaslıyor. Zira basit bir adaptör oldukca kolay kıyaslanabilir bir ürün. Ülkemizde sanırım 550 lira civarında satıyorlar. Bu durumda kişiler mac alıp aksesuarlarını uzak dogudan almaya falan calısıyorlar. Ozellikle aksesuar tarafında fiyatlara cok takılıyorum.

    Dedigim gibi maliyet ve kullanım süresi acısından degerlendırdıgımızde olumlu bir tablo karsımıza cıksada fiyat politikasında cok yanlıs buldugum seyler var. Bı noktada sizin ‘’bir ürünün fiyatı satılabildigi fiyattır’’ acıklamanıza iyi bir örnek olusturması anlamında ipad pro ve iphone fiyatlarını ornek gosterebiliriz. İpadin daha uzun sureli kullanım ımkanı sunması, daha buyuk bataryasından ekranına, aynı tarihte cıkan iphone’dan daha hızlı olan işlemcisine kadar artıları olmasına ragmen her zaman iphone’dan daha ucuza satılması sanırım yapmıs oldugunuz ve benimde katıdıgım acıklamanıza en iyi ornek

    Günümüz dünya koşullarında zengininden fakirine bir cok kişi bizler gibi ürünlerini gereginden daha pahalı buluyorsa bu bir sorundur. Dediginiz gibi özellikle rekabet edecek bir firma çıkar ise bu daha buyuk bir sorun haline gelecektir. Kanaatimce bende olduğu gibi insanları rahatsız eden şey ürünler değil. Ürünlerini seviyoruz ama insanları rahatsız etmeye başlayan şey yukarıda bahsettigimiz fiyat konusundaki kibirli tutumları. Zira kibirli olanı allahta kul da sevmez.




  • Apple fiyatları değerlendirilmesinde yine sadece kur üzerinde yoğunlaşılmış. Siz Türk lirası ile yurtdışından daha ucuza telefon alabiliyorsunuz. Bugün Türk lirası ile Avrupa ve abd’de araba almak isterseniz yine Türkiye’den ucuza geliyor. Hatta şunu söyleyeyim, bugün Türk kirası ile Avrupa ve Amerika’dan market alışverişi yapsanız bile daha ucuza geliyor. Ayni kalitede restoran ve eğlence masrafları da Avrupa ve Amerika’da daha ucuz. Fiyatın yüksek olmasının esas sebebi vergiler.

    Bizde alımı zorlayan başlıca etken alım gücü. Asgari ücret 400 dolar bile değil. Kur düşükken de asgari ücret farklı değildi o yüzden kurdan çok alım gücüne ve vergilere odaklanmak lazım. Alım gücü herhangi bir şeyi almayı zorlaştırırken İnanılmaz yüksek vergiler de fiyatları olması gerekenden daha yukarı cekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simbolmina -- 26 Mart 2019; 16:14:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simbolmina

    Apple fiyatları değerlendirilmesinde yine sadece kur üzerinde yoğunlaşılmış. Siz Türk lirası ile yurtdışından daha ucuza telefon alabiliyorsunuz. Bugün Türk lirası ile Avrupa ve abd’de araba almak isterseniz yine Türkiye’den ucuza geliyor. Hatta şunu söyleyeyim, bugün Türk kirası ile Avrupa ve Amerika’dan market alışverişi yapsanız bile daha ucuza geliyor. Ayni kalitede restoran ve eğlence masrafları da Avrupa ve Amerika’da daha ucuz. Fiyatın yüksek olmasının esas sebebi vergiler.

    Bizde alımı zorlayan başlıca etken alım gücü. Asgari ücret 400 dolar bile değil. Kur düşükken de asgari ücret farklı değildi o yüzden kurdan çok alım gücüne ve vergilere odaklanmak lazım. Alım gücü herhangi bir şeyi almayı zorlaştırırken İnanılmaz yüksek vergiler de fiyatları olması gerekenden daha yukarı cekiyor.
    Evet, bu da şimdiye dek bahsetmediğimiz bir diğer önemli etken...

    Ne diyelim bilemiyorum...

    Hepinize fikirleriniz ve değerli yorumlar için teşekkürler




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.