Şimdi Ara

Adalet sistemi bu mu ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2yıldır süren ev davamızı yine kaybettik.
    Olayı özetleyecem, emekli babam annem bundan 14yıl önce tarlayı tası tarağı satıp peşin parayla bir ev satın alıyorlar. Ev, bir kooperatifin arsa sahibine arsasına karşılık verdiği bir ev. Yani kooperatif bi gecekondu sahibine evini bize ver sana 2ev verecez demiş sözleşmeler yapılmış evleri vermiş, gecekonduyu almış adamdan. Babamda satış sözleşmesiyle o evlerden birini arsa sahibinin sattığı emekli bi polisten alıyor, kooperatiften borcu yoktur kagıdıyla beraber. Noterden satış sözleşmesiyle alındı çünkü evlerin hala tapusu yok kooperatif bitmediğini için. 2016yılında yani 12yıl sonra kooperatif batıyor eski başkanı tutuklanıyor. bu gecekondu sahibiyle olan anlaşmalarını karşılıklı bozuyor. Al gecekonduna dokunmadık evlerimizi geri alıyoz diyor anlaşıyorlar.Gecekondu sahibi ölmüş oğulları mirascı, bizden zaten parasını almışlar oh nee güzel.


    Bunun üzerine bize hiçbir hak vermeden çıkarma emri gönderdiler. 2.asliye ceza mahkemesine dava açtık kooperatif, arsa sahibi, evi aldığımız polis hepsine birden dava açtık. Elimizde noterden satış sözleşmesi var 12yıldır bu ev bizim. Mahkeme taraflar aradan o kadar yılda geçsede anlaşmayı bozabilirler diye davamızı red etti. İtiraz ettik Ankara İstinat mahkemesine(BAM) götürdük, istinat mahkemesi lehimize karar verdi kararı usule aykırı diye bozdu, mahkemeyi ticaret hukuk mahkemesi baksın dedi, dava yeniden başladı 1yıl tekrar görüldü ticaret hukukda davayı aleyhimize uselen reddi diye karar verdi.


    Yani işin özeti 2aile bugünün parasıyla arsa sahibine 250şer binliradan 500bin tl para verdi, şuan evler kooperatif aldı, gecekondu arsa tekrar ilk sahibine geçti. Arsa sahibinin aldığı paralar cebine kaldı, arsa tekrar ona geçti. Arsa Hakkındaki şerh kararıda kalktı ne güzel dünya.
    Elimizde noterden satış sözleşmeleriyle avare gibi kiralık ev arıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • ben okumadım ama uplayayım bari
  • tapusuz yer almanın bedeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.