Şimdi Ara

Malezya, Çin'in iadelerini istediği 11 Uygur Türkünü serbest bıraktı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar, kusura bakmayın haber biraz eski ama konunun önemine bianen forumda yayımlama ihtiyacı duydum. Şu anda vatanımızda bulunan doğu Türkistan'lı kardeşlerimizi çin geri istiyor, inşallah bizde Türkiye olarak Doğu Türkistan kardeşlerimizi korumak babında, Malezya ülkesi gibi omurgalı davranırız.

    Malezya, Çin'in iadelerini istediği 11 Uygur Türkünü serbest bıraktı.
    Malezya, gözaltında tuttuğu Doğu Türkistanlı 11 kişiyi Çin'in yoğun baskı ve taleplerine rağmen bu ülkeye iade etmeyerek serbest bıraktı.

    Geçen yıl Tayland'da bir cezaevinden kaçarak yasa dışı yollardan Malezya'ya giren 11 Uygur Türkü, serbest kalmalarının ardından Kuala Lumpur'dan hareketle Türkiye'ye gitti.
    Doğu Türkistanlıların avukatı Fehmi Muin, müvekkilleri hakkındaki suçlamaların savcılar tarafından insani nedenlerden ötürü düşürüldüğünü kaydetti.
    Geçen yıl kasım ayında Tayland'da bir cezaevinden kaçmayı başaran Uygur Türkleri, göçmenlik yasalarını ihlalden yargılanıyordu.
    Geçmişte bu ülkeye sığınan bazı Doğu Türkistanlıları Çin'e iade eden Kuala Lumpur yönetimi, Batı dünyasından ağır eleştiri almıştı.
    Zira Çin'e iade edilen Türkistanlıların büyük bir kısmının Çin'e döndükten sonra ağır işkenceye maruz kalacağı hatta idama çarptırılacağı belirtiliyor.
    Malezya'nın söz konusu kararının, Mahathir Muhammed hükümeti ile Pekin yönetimi arasında ilişkilerin gerilmesine neden olacağı öngörülüyor.
    Bununla birlikte mayıs ayında göreve gelen yeni hükümet, bir önceki Başbakan Necip Rezak hükümeti döneminde Çin'le yapılan milyar dolarlık anlaşmaları da iptal etmişti.
    Çin'den Malezya'ya tepki
    Uygur Türklerinin Türkiye'ye gönderilmesi kararının ardından Çin, Malezya'ya sert tepki gösterdi.
    Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, süreçle ilgili Malezya'ya bazı detaylar verme sürecinde olduğu belirtilerek, "Malezya'nın, Çin'in endişelerine büyük önem vereceği umudu taşıyorduk. Bu insanlar Çin vatandaşı. Üçüncü bir ülkeye sınır dışı edilmelerine kesin olarak karşıyız. Malezya'nın kararını tereddütsüz reddediyoruz" denildi.

    Kaynak:

    https://tr.euronews.com/2018/10/12/malezya-dogu-turkistanli-11-kisiyi-cin-e-teslim-etmeyerek-turkiye-ye-gonderdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfestein -- 23 Mart 2019; 10:50:15 >



  • Helal be Malezya

    Çin dunyanin kanseridir acilen bu kanserin parcalanmasi gerekiyor tum dunya birlesmeli cine karsi

    Eger abdyi gecip super guc olursa suanki uluslararası hukuk duzeni tamamen degisecek isgal toprak kazanma gibi zorbaliklar geri gelecek cunku bunlarin kalkmasi abdnin isine gelirken çinin cikarlarina ters

    Çin rusya ve orta asya Türk cumhuriyetleri basta olmak üzere ozellikle nufusu düşük dogal kaynaklari bol ulkeleri bir bir isgal edecek belkide asyanin yarisindan coguna hukmedecek ve altin cagi 1000 yil sürecek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.