Şimdi Ara

Nissan Micra K12 P/S Power Steering Hatası ÇÖZÜMÜ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Nissan micra K12 lerin elektrikli direksiyon motor arızası yani power steering fault code u ile ilgili bir çözüm buldum.
    Öncelikle Arıza kodu silen bir arkadaşa gidip arıza kodunuzu sildirin. İlk çalıştırmada P/S hatası gitmiş olacak bu durumda elektrik direksiyon aktif durumdadır, eğer direksiyonunuz kolay dönüyorsa korkmayın.
    Kapat aç yaptığınızda tekrar P/S hatası gelecek ve direksiyon yine sert dönmeye başlayacak. Şimdi yapmanız gereken o motoru söktürmek. Ardından devre kutusunu açın
    içinde 24C163 adlı bir parça var bu eeprom yani hata kodlarının kalıcı olarak yazıldığı yer, araba ilk çalıştığında ECU buraya I2C protokolü kullanarak hata kodlarını soruyor ve hata döndüğü için de elektrik direksiyon motorunu devre dışı bırakıyor.
    Şimdi yapmanız gereken 24C163 nolu EEPROM u söküp atmak hepsi bu. Adamlar bu işlemi uygulayıp (10 kuruşluk parçayı söküp atıp) 2000-2500TL alıyorlar.
    Basit ve Kesin Çözüm. Ekteki resimlerde tam yerini işaretliyorum. Yabancı forumda paylaştığım için ingilizce de yazdım.


    Herkese geçmiş olsun.

    Nissan Micra K12 P/S Power Steering Hatası ÇÖZÜMÜ
    Nissan Micra K12 P/S Power Steering Hatası ÇÖZÜMÜ







  • Ingilizce yazmanız iyi olmus. Faydalanan kisi sayisi fazla olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, benim aracin da PS ışığı yandi ve direksiyon sertleşti. O söylediğiniz chipin direksiyon sistemini korumak maksatlı olduğu söyleniyor onu sokunce direksiyonda farklı bir arıza sonucu ciddi problem çıkma ihtimali var mıdır??


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,


    Aynı hata benim arabamda var nissan micra k12 2004 model ps ışığı yanıyor c1606 eps hatası veriyor bugün bilgisayara bağladılar ve hata kodunu silmeye çalıştılar tekrar geldi, sildiklerinde direksiyon yumuşama olmadı yinede o dediğiniz gibi 24C163 parçasını söktüğümüzde sorun düzelir mi yoksa bu farklı bir arızamıdır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hernan77

    Merhabalar, benim aracin da PS ışığı yandi ve direksiyon sertleşti. O söylediğiniz chipin direksiyon sistemini korumak maksatlı olduğu söyleniyor onu sokunce direksiyonda farklı bir arıza sonucu ciddi problem çıkma ihtimali var mıdır??

    merhaba siz çözebildiniz mi bu hatayı, çözdüyseniz paylaşırsanız sevinirim bende devam ediyor da

  • leventguven52 L kullanıcısına yanıt

    merhabalar, anlatıldığı şekilde direksiyonu kendim söktüm ve chipi söktürdüm. şuan sorun yok artık....

  • söylenen işlemleri yaptık. 4 ay sonra aynı şekilde arıza ışığı yaktı. her halde yeni bir direksiyon kutusu alacağız bu gidişle...

  • Oncelikle konuyu burada acip cozum onerisinde bulunan arkadasa tesekkur ediyorum
    Olayimi sizinle paylasmak istedim,
    2006 nissan micra 1.5 cdi sahibiyim Aracim once ps isigi yanip direksiyonu kutuk gibi oldu,kontagi kapatip tekrar acinca arac normale dondu bende onemsemedim,bir hafta sonra Ps isigi tekrar yanip direksiyon kutuk gibi kaldi,sanayii ye goturmek isterken forumlarda arastirdim ve arkadasin micrapowers yorumunu okudum mantikli geldi,sonrasinda sanayii ye goturdum Ankara Sasmaz otosanayide bi firmaya goturduk ustamla beraber konuyu anlattik hic bakmadan Ps arizasi belli dedi,Tamiri 2000 tl olur yenisi 4000 tl dedi (yanimda sanayici olan biraderim var ne olur dedi,firmanin umrunda degil tabi )tamir 2 bin tl ve garantisi yok dedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.efeizzet -- 3 Mart 2022; 4:53:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Micrapowers kullanici yorumuna guvenerek firmada yaptirmak istemedim ve kombi tamircisi olan biraderime direksiyonu sokebilirmiyiz diye sordum,o da sokeriz tabi dedi :-)

    (Bu arada aklimda en fazla kirarsak yada iyice bozarsam ya gider cikma alirim yada sifirini alir taktiririm,en azindan denedim olmadi derim diye dusunup herseyi goze alarak sokmeye arkadasin bahsetmis oldugu kart duzenegine ulasmaya karar verdim,neticede 2000 tl kolay kazanilmiyo)

    Abimin musait oldugu gun internetden arastirip nasil sokuldugunu yabanci sitede bulup direksiyonu soktuk,yaklasik 1.5 saaatimizi aldi (ilk defa soktuk bilmedigimiz halde,ustasi sokse belki yarim saate sokecekti )sonrasinda kart tamir eden arkadasimiza goturduk ben bundan anlamam dedi,forumda resimde isaretli parcayi sok yeter dedim,


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belirttigim parcayi soktu,ama buna format atilip takilmasi lazım dedi,bende format bilmiyoz biz dedim :-),boyle yapinca oluyomus dedim peki diyerek saolsun isaretli parcayi sokup bize verdi,sonrasinda gelip tekrar direksiyonu yerine taktik (Bu arada sokum isi cok basit degil ilgili anahtar lokma takimi vs gerekli takimlariniz yoksa bizim gibi Macera aramayin :-))

    Neticede direksiyonu takıp kontagi actigimizda Ps isiginin sondugunu ve direksiyonun eskisi gibi oldugunu gordum,sonrasinda bi hafta sonra tekrar isik yandi direksiyon sertlesti kontagi kapatip tekrar actim Ps isigi sondu ve suan aktif kullaniyorum,yaklasik bir aydir sorun yok sonrasinda yasayacagim tecrubeleri burdan paylasirim,

    Ben memnun kaldim dileyen goze alan varsa belki isik olurum diye sizlerle paylasmak istedim fotoda atayim belki benim gibi birinin isine yarar

    Keske ariza icin 2000 tl yerine insafli bi fiyat verselerdi de bizde boyle ugrasmasaydik

    Kalın Sağlıcakla...

    Fotolari yukleyemedim telefondan,sonrasinda tekrar deneyeceğim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nissan Micra K12 P/S Power Steering Hatası ÇÖZÜMÜ
    Nissan Micra K12 P/S Power Steering Hatası ÇÖZÜMÜ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • s.efeizzet S kullanıcısına yanıt

    merhaba işlemi yaptığınız baya bi olmuş bi problem yaşadınız mı ozamandan beri

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.