Şimdi Ara

Kör nokta kalmayacak V2 'TP-Link Deco P7 Mesh Wi-Fi incelemesi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Deco P7, aslında daha önce incelediğimiz, sitemizde ve kanalımızda incelemesini bulabileceğiniz Deco M5 ile Mesh Wi-Fi sistemi anlamıda aynı mantıkla, aynı şekilde çalışıyor. Hatta P7 tasarımı da birebir aynısı olduğu için bir model üstü gibi görünebilir ama peki niye M7 değil adı P7, P nereden geliyor? P, Powerline, yani TP-Link’in elektrik hattı üzerinden internet ve bağlantı aktarımı yöntemini simgeliyor. Yani Deco P7 hem bir Mesh Wi-Fi sistemi, hem de elektrik hattı üzerinden internet ve bağlantı aktarımını mümkün kılan Powerline özellikli, hibrit bir cihaz.
     
    Kör nokta kalmayacak V2 'TP-Link Deco P7 Mesh Wi-Fi incelemesi'

    Gayet detaylı, tüm özelliklerini görebileceğiniz, turkuaz renkli bir kutusu var. Kutunun kartonundaki kalite, açtığınızdaki sunumu, seçilen renkler derken gerçekten kaliteli bir şey almışım ben dedirttiriyor, beğendim. İçinde modüller ve ayrı ayrı kutularda 5V 1.2A adaptörler var. 1.5 metre, yeterli boydaki kabloları silikonlu, dayanıklı. El altında, sürekli tak çıkar yapacağınız bir şey değil ama Tip C arayüzünü kullanılmış, Deco P7’nin hanesine ilk puanı buradan yazıyorum. Üzerindeki LED’lerle Powerline bağlantısının sağlanıp sağlanmadığını takip edebiliyorsunuz.
     
    Kör nokta kalmayacak V2 'TP-Link Deco P7 Mesh Wi-Fi incelemesi'

    Son olarak bir de düz yapılı bir RJ-45 kablosu çıkıyor, ürün 3 yıl garantili. Rakiplerine göre önemli bir avantajı da şu, ücretsiz kurulum hizmeti sağlıyor TP-Link, geliyorlar, kurulumu yapıyorlar, her şey çalışmaya hazır.
     
    Kör nokta kalmayacak V2 'TP-Link Deco P7 Mesh Wi-Fi incelemesi'

    Tasarım. 12CM çapında ve 3.8CM kalınlığında yuvarlak modüller halindeler, ülkemizde şu an için ikili ve üçlü paketi var, teklisi de gelecektir. Sert plastik bir malzemeden imal edilmiş, gayet dayanıklı, ağırlığı da bu hissi kuvvetlendiriyor. Beyaz rengi itibarıyla çoğu alana, ortama gidebilecek bir tasarım diyebilirim, sırıtacak bir hali, görünüşü yok.
     
    Kör nokta kalmayacak V2 'TP-Link Deco P7 Mesh Wi-Fi incelemesi' 
     
    Üstünde bağlantı durumunu takip edebileceğiniz bir durum LED’i, iki Gigabit RJ-45 portu ve bir Tip C güç girişi var. Modüllerin hepsi aynı donanımsal özelliklere sahip, biri ana makine, diğerleri ona bağlı gibi bir sistem değil yani, sadece birini ağ geçidi olarak belirliyor. Sonra diyelim daha büyük bir ortama geçtiniz, daha fazla menzil için yine Deco P7 modül alıyorsunuz, bu ağa kolaylıkla ekleyebiliyorsunuz.
     
    Kör nokta kalmayacak V2 'TP-Link Deco P7 Mesh Wi-Fi incelemesi'

    Bir modemin/router’ın teknik detaylarından bahsederken cihazın içini ben mutlaka açarım ama Deco P7’nin öyle bütün bir yapısı var ki, ne bir vida ne de esnetmek için bir pay, büyük ihtimalle kıracağım için açamadım içerisini arkadaşlar. En nihayetinde TP-Link’in belirttiğine göre içerisinde Qualcomm’un 4 çekirdekli bir yongası var, 256MB da RAM eşlik ediyor. Qualcomm yongaların stabilitesi başkadır, Broadcom ile başbaşadır stabilitesi, kullandığım
    1-2 aylık süre boyunca da hiç kapa aç gerektirmedi.
     
    Kör nokta kalmayacak V2 'TP-Link Deco P7 Mesh Wi-Fi incelemesi'

    802.11AC standardında Deco P7. Her Deco P7 ünitesinde 4 anten var, MU-MIMO ve Beamforming destekli. 2.4GHz bandından 400Mbit, 5GHz bandından 867Mbit’e kadar hız potansiyeli mevcut. Dediğim gibi internet ve bağlantı aktarımı için elektrik hattını da kullanabiliyor, burada da 300 metreye kadar hat uzunluğu ve 600Mbit’e kadar destekli.

    Numara bir, bu cihazları çoklu prizde, özellikle de akım korumalı çoklu prizlerde kullanamıyorsunuz, sinyal karakteristiğini değiştirdikleri için aygıtlar birbirini görmüyor, numara iki, elektrik hattının yapısı, uzunluğu, kalitesi parazit miktarını, dolayısıyla da hız ve stabiliteyi etkiliyor. Powerline’in avantajı şu, sadece internet için kablo döşeme derdinden kurtarıyor sizi, elektrik hattına bir zararı yok bu cihazların.
     
    Kör nokta kalmayacak V2 'TP-Link Deco P7 Mesh Wi-Fi incelemesi'

    Mesh Wi-Fi da kısaca özetlersek, büyük bir eviniz var diyelim, normalde kablosuz bağlantıyı yaymak için erişim noktası cihazları, tekrarlayıcılar, sinyal güçlendiriciler kullanırsınız. Önrnek verelim, evinizin alt katındasınız, tekrarlayıcıya bağlısınız, aldınız telefonunuzu üst kata çıktınız, bağlantıyı kesip oradaki tekrarlayıcıya bağlanmanız gerek. Mesh Wi-Fi sistemi işte bunu ortadan kaldırıyor, siz hangi modüle yakınsanız bağlantınızı otomatik bir şekilde o ona aktarıyor, sizin bir şey yapmanıza gerek yok. Router’a yeterince yakınsanız 5GHz, uzağındaysanız 2.4GHz bandına bağlıyor sizi, bant geçişini de otomatik yapıyor, bu sayede Wi-Fi bağlantılarına bakarken bir tane 2.4GHz, bir tane 5GHz şeklinde ayrı ayrı SSID, yani ağ adı görmüyorsunuz.

    MU-MIMO, kabaca yine MU-MIMO destekli cihazlara, cihaz başına bir sinyal ayrılması olarak özetlenebilir, teoride daha stabil bir bağlantı ortaya çıkıyor. Beamforming için de alıcının olduğu yöne doğru sinyal alanının şekillendirilmesi denebilir. Bunlar açık haldeler, özellikle açmanız gereken özellikler değiller.
     
    Kör nokta kalmayacak V2 'TP-Link Deco P7 Mesh Wi-Fi incelemesi'

    Kuruluma geçelim. TP-Link Deco adında mobil bir uygulaması var, Android ve iOS destekli. Kurulum aşamasını anlatıyor uygulama, kurarken aktif bir internet bağlantısı da lazım, sonra Deco’lara yakın bir yere geçip cihazların bulunmasını sağlıyorsunuz, ağ adı, şifresi giriyorsunuz, ofis mi oturma odası mı ortam belirleyebiliyorsunuz isterseniz, eklemek istediğiniz başka Deco’lar varsa yine bu aşamada ekleyip tamamlıyorsunuz süreci.
     
    Kör nokta kalmayacak V2 'TP-Link Deco P7 Mesh Wi-Fi incelemesi'

    Arayüzü sade ve kullanışlı. Ana ekranda bağlantı durumu ve bağlı cihazları görüyorsunuz. Dahili olarak Trend Micro’nun güvenlik duvarı ve filtresiyle geliyor, zararlı yazılım filtresi, izinsiz girişlere karşı koruma ve virüs, zararlı yazılım bulaşmış aygıtların özel verileri dışarı aktarmasına engel olmaya odaklı birkaç koruma önlemi sunuyor. Üyelik bazlı değil, yani aylık yıllık abone ücreti yok.

    Evebeyn kontrolü var, profil adı girip kim için profil oluşturacağınızı seçiyorsunuz, çocuk, genç, yetişkin, farklı kategorilerde filtreler var, varsayılan gruplar var ama istediğinizi ekleyip çıkarabiliyorsunuz. Gün belirlemek, hafta içi hafta sonu belirlemek var, saatini de giriyorsunuz, şu saatte internete girebilsin, misal veriyorum çocukların yatma saatinde kesilsin demek de var, en sonunda da hangi cihazlar için geçerli olacak bunlar seçiyorsunuz, bu kadar.

    Wi-Fi ayarları, hız testi, kara liste, cihazları güncelleme, temel şeyler var ayarlarda, detaylı ayarlarda da port yönlendirme, DDNS, çalışma modu gibi ilgilisine ayarlar var. QOS tüm ağa veya ağdaki seçtiğiniz cihazlara göre ayrıcalık veya mod atanmasını sağlayabiliyor, ben oyun oynuyorum, ping olmasın, oyun modunu da açayım, ağdaki küçük veri paketi önceliği bende olsun gibi gibi.
     
    Kör nokta kalmayacak V2 'TP-Link Deco P7 Mesh Wi-Fi incelemesi'

    Hız testi. Maksimum potansiyelini sınamak adına QNAP TS431P NAS’ımdan Deco P7’yi köprü olarak kullanıp masaüstü bilgisayarıma ASUS PCE-AC88U Wi-Fi adaptörüyle video dosyaları çektim. 5GHz bandındaki sonuç yaklaşık 580Mbit yani 70MB/saniye civarı bir hız. Bu 4K video aktarmaya da, büyük dosyaları taşımaya da, oyun indirmeye, her şeye açık bir hız. Açıkçası profesyonel kullanıma da yetebilecek, son kullanıcı odaklı Mesh Wi-Fi sistemleri arasında da elde edebileceğiniz en yüksek hızlardan biri olduğunu vurgulayayım,  Bu hız için elde edebileceğiniz maksimum hız diyebiliriz, araya duvarlar, ortamdaki diğer elektronik cihazlar, sinyal ve parazit yoğunluğu gibi birçok faktör girdiğinde elde ettiğiniz hız değişecektir elbette.
     
    Kör nokta kalmayacak V2 'TP-Link Deco P7 Mesh Wi-Fi incelemesi'

    Menzil. Evim büyük bir ev değil, 3 duvar ardından 75 metre karelik bir evin bir ucundan diğer ucuna, tek modülle bile oldukça düşük bir kayıpla sinyal gönderebildim, dizüstüyle de telefonla da bağlantı kurup dosya aktarmakta, internetten video izlemekte sorun yaşamadım. Zaten TP-Link Deco P7’nin her bir modülü içi 185 metre kareye kadar menzil belirtmiş, bu da yaklaşık 550 metre kare yapar ki evet, Deco P7 öyle bir dairelik bir şey değil, birkaç katlı villalarda, büyük ofislerde kullanılabilecek yüksek menzilli bir Mesh Wi-Fi sistemi.

    Powerline, yani elektrik hattından faydalanabilmesi ne işe yarıyor, diyelim ki Deco’lar arasındaki mesafe 185 metre kareyi geçmedi, elektrik hattı, kablosuz ağ, beraber hibrit çalışıyorlar, kablolu-kablosuz bağlantı birbirini destekliyor, diyelim ki geçti bu sefer de elektrik hattından aralarındaki bağlantıyı sürdürüyorlar ve yaptığım testlerde yaklaşık 250-300Mbit, ortalama 35MB/saniye civarı bir hız elde edebildi, tekrar vurgulayayım, evinizin elektrik hattı kalitesine göre değişir.
     
    Kör nokta kalmayacak V2 'TP-Link Deco P7 Mesh Wi-Fi incelemesi'

    TP-Link Deco M7. TP-Link’in Deco serisi zaten ülkemizde, son kullanıcıya hitap eden en iyi Mesh Wi-Fi sistemlerinden biriydi, Powerline eklentisi aklıma gelmişti açıkçası, istediğim şeyi yapmışlar bu sefer. Videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı 2000 liraya yakın ama Dolar-TL dalgalı, güncel fiyatına mutlaka kendiniz bakın. Kayda değer rakiplerinden biri Asus’un Lyra çözümü, benzer fiyata kağıt üstünde daha yüksek hızlar vaadediyor lakin evde kurulum desteği yok, Powerline desteği yok ve kağıt üstünde 50 metre kare daha az menzile sahip, 3’lü paketi için tabii, Lyra da kötü bir cihaz değil kesinlikle ama Deco P7 fiyatına oranla daha mantıklı görünüyor. Bir editör olarak, büyük bir evim veya ofisim olsaydı eğer tercih listemdeki ilk 1-2 Mesh Wi-Fi sisteminden biri olurdu Deco P7, lakin Powerline özelliği benim işime yaramayabilir, benzer hızda daha uygun fiyatlı bir şey istiyorum derseniz Deco M5 var, 1300-1400TL civarındaki fiyatıyla tavsiye edebilirim.

















     
     
     







  • Kör nokta kalmadı, cepte parada kalmadı 1 aylık maaş parası resmen.

  • Bu cihazlara hakettiğinden çok çok fazla para istiyorlar.2 sene sonra ancak alınır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamido -- 16 Mart 2019; 19:29:6 >
  • 55 TL fiyata xiaomi wifi+ anten aldım, çekmeyen evin uç noktasında modemin yanındaymış gibi çekiyor. Fazla fiyat vermeden maksimum verim.

  • Burak kardeşim, senin incelemelerini severek takip ediyorum ama sana tavsiyem biraz objektif olman yönünde olacak. Reklam gibi anlatıyorsun. Tamam Erdi abinin eşi TP linkte çalışıyor olabilir ama başlığında kör nokta kalmayacak diye iddialı bir şey yazmışsın, eğer bu dediğin gibi olmazsa tüketiciyi yanıltmaktan hukuki olarak senin başın belaya girer. İddialı başlıklara gerek yok, objektif tak dene bizde görelim helal olsun adama diyelim. Sadece bu değil Samsung da da aynısını yapıyorsun :) Eleştirilere açık olmaya ve bu konuyu gözden geçirmeye davet ediyorum. Farkındaysan zaten seni düşündüğüm için yazdım, haa ister uyarsın ister uymazsın gün gelir bir gün aklına gelirim yazık olur o zamanda :)

  • Merhabalar,

    "Kör nokta kalmayacak" deyip bunun hangi sınırlar dahilinde olduğundan bahsetmesem belki bir nebze hak vereceğim ama hem fabrika verisinden bahsetmişim hem de bulunduğum ortam dahilindeki gerçek dünya performansını ölçümleyip aktarmışım, insan gerçek verilerle nasıl yanıltılabilir :D

    TP-Link de bu ürünü "Whole-Home" kategorisinde sunuyor, benim kendi ürettiğim bir tabir de değil hani. Objektif olmasaydım eğer emin ol bazı yayınlar gibi "işte, şey, 600Mbit'e kadar destekli" deyip geçebilirim, bu bizlik bir şey değil.

    Bir şeyi beğendiysem söylerim, bu TP-Link olur, ASUS olur, Samsung olur, hakkını hak edene vereceksin; iyiyi de kötüyü de. Biz beğendiğimiz şeyleri bile ifade etmekten çekinir olursak... bu özgürlük rica ediyorum bizim olsun.

    YouTube kanalımızı da takip ediyorsan kullanıcılara sordukları sorular, eleştiriler anlamında açık söyleyeyim en çok ben cevap veriyorum, görüşleriniz, eleştirileriniz benim için altın değerinde ama arkaları dolu olduğu sürece.

    "Bir gün gelirim aklına yazık olur..." dostum, sen kendine iyi bak, teşekkür ederim, biz ayakta, dimdik kalırız istediklerimizi söyleyebildiğimiz sürece.




  • Mantık olarak bu tür cıhazların sinyalleri her türlü maddeyi deler geçer azalma olsa da deler geçer. Sadece metalden geçemez yansır cep telefonunu çelik tencerenin içine koyun kapağını kapatın çelik kapak olacak tabi çekmez o telefon. Başlık çok iddialı olmuş onun için şeettim.

  • kanser olunca da ; emar'ıda ücretsiz bir şekilde çekiyor muş, bu. doğru mu !?

  • Bir burun anca bukadar emanet dururr ??

  • valla ne yalan söyleyim bence de biraz dokundurmuş ama objektiflikten uzak bir video olmuş yine de. bu ürün için yapılan inceleme bence eksik kalmış. dh üyesine tavsiye edilecek bir ürün değil demeni beklemek doğru olmazdı ama bu görevi de biz üstlenelim.

    şimdi alacağınız hız elektrik hattınızın kalitesine çok bağlı cümlesini duyunca bir an dedim ne var caba? öyle ya meğer powerline özelliği varmış. e ben videoyu izlerken mesh özelliğine bakmak için girmiştim. karşıma powerline özelliği çıktı. şimdi mesh özelliği wifi üzerinden powerline elektrik hattı üzerinden olunca, bu ürün neden elektrik hattının kaliteli olmasını gerektiriyor? buna bir açıklama yapılmamış. bence eksik kalmış. yani mesh wifi özelliğini kullanırken powerline ya da powerline kullanırken mesh wifi yani anladığım kdarıyla bir seçenek yok galiba? bu incelemede bu sorunun cevabını alamadım.
    ikinci olarak 3 adet powerline ürüne 2000 verene kadar yani bu fiyat konusu eleştirinin kralını hak ediyor bence. yani alternatif çözümler bu ürünü kullandırtmaz bence, neyse bunu da geçelim.
    üçüncü olarak güç giriş yeri masa üstü kullanım için ayarlanmış. yani bunda bile iyi bir eleştiriyi hak ediyor ürün. duvara veya tavana monte özelliği yok. tek bir prizi bu ürüne kullanacağız prizin yanına bu cihaz için masa ayarlayacağız? yani bu üründe bence dizayn hatası yapılmış. neyse çok detaya girmeyeceğim bu ürünü de kimsenin alacağını zannetmiyorum ben.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The souls migration

    valla ne yalan söyleyim bence de biraz dokundurmuş ama objektiflikten uzak bir video olmuş yine de. bu ürün için yapılan inceleme bence eksik kalmış. dh üyesine tavsiye edilecek bir ürün değil demeni beklemek doğru olmazdı ama bu görevi de biz üstlenelim.

    şimdi alacağınız hız elektrik hattınızın kalitesine çok bağlı cümlesini duyunca bir an dedim ne var caba? öyle ya meğer powerline özelliği varmış. e ben videoyu izlerken mesh özelliğine bakmak için girmiştim. karşıma powerline özelliği çıktı. şimdi mesh özelliği wifi üzerinden powerline elektrik hattı üzerinden olunca, bu ürün neden elektrik hattının kaliteli olmasını gerektiriyor? buna bir açıklama yapılmamış. bence eksik kalmış. yani mesh wifi özelliğini kullanırken powerline ya da powerline kullanırken mesh wifi yani anladığım kdarıyla bir seçenek yok galiba? bu incelemede bu sorunun cevabını alamadım.
    ikinci olarak 3 adet powerline ürüne 2000 verene kadar yani bu fiyat konusu eleştirinin kralını hak ediyor bence. yani alternatif çözümler bu ürünü kullandırtmaz bence, neyse bunu da geçelim.
    üçüncü olarak güç giriş yeri masa üstü kullanım için ayarlanmış. yani bunda bile iyi bir eleştiriyi hak ediyor ürün. duvara veya tavana monte özelliği yok. tek bir prizi bu ürüne kullanacağız prizin yanına bu cihaz için masa ayarlayacağız? yani bu üründe bence dizayn hatası yapılmış. neyse çok detaya girmeyeceğim bu ürünü de kimsenin alacağını zannetmiyorum ben.
    Merhabalar,

    "DH üyesine tavsiye edilecek bir ürün değil" demek ne demek? DH üyesini belirli bir kalıba, şekle şemale mi sokmamız gerekiyor veya bu ön yargıyla mı yaklaşmak lazım? Kesinlikle yanlış buluyorum. DH'de her tür ürünle ilgilenen, her alandan farklı bir takipçilerimiz var.

    Yazdım, sesli anlattım, görsel anlattım ve bir daha alıntılayarak anlatıyorum;

    "Powerline, yani elektrik hattından faydalanabilmesi ne işe yarıyor, diyelim ki Deco’lar arasındaki mesafe 185 metre kareyi geçmedi, elektrik hattı, kablosuz ağ, beraber hibrit çalışıyorlar, kablolu-kablosuz bağlantı birbirini destekliyor, diyelim ki geçti bu sefer de elektrik hattından aralarındaki bağlantıyı sürdürüyorlar ve yaptığım testlerde yaklaşık 250-300Mbit, ortalama 35MB/saniye civarı bir hız elde edebildi, tekrar vurgulayayım, evinizin elektrik hattı kalitesine göre değişir."

    Bu anlatımı farklı bir şekilde daha yorumluyorum kavrayabilmeniz için. İki modül arasındaki mesafe, kapsama alanlarını aşar, kablosuz bağlantı sağlanamazsa, modüller arasındaki bağlantı elektrik hattı üzerinden devam eder. Modüller arasındaki mesafe, Wi-Fi kapsama alanı içerisindeyse eğer hem Wi-Fi hem de elektrik hattı üzerinden 'Hibrit' bir şekilde bağlantı devam ettirilir, birbirlerine güç verirler. Umarım anlaşılmıştır.

    Cihazın yanına bir masa ayarlamak zorunda değilsiniz, ayrıca Powerline ürünlerin hepsi böyle, özellikle devre korumalı prizlerde çalışmıyorlar, ürüne özel bir durum değil, sebebini de anlattım. Duvara monte edilen, edilmeyen, farklı türlerde ve boyutlarda Mesh Wi-Fi sistemleri inceledim. Tenda'nın çok daha büyük, duvara monte edilebilen, fiyatı uygun ama hızı çok daha düşük bir modelini de inceledim, hatta birkaç tanesini. Tenda'yı da ben kişisel olarak çok büyük buldum mesela, duvara monte edilebiliyordu ama boyutları benim için fazlaydı.

    Hem Mesh Wi-Fi özelliğine, hem de Powerline özelliğine sahip, son kullanıcıya yönelik rakip bir ürün var mı veyahut bu ürünün fiyatı Deco P7'den düşük mü? Ben araştırmalarım itibarıyla Türkiye sınırlarında son kullanıcıya yönelik bahsettiğim gibi bir çözüm bulamadım, varsa bilgilendirin. Eğer bir alternatifi olsa fiyatını kıyaslar, bir görüş bildirebilirdim ama yok. Bu inceleme objektif bir inceleme olmasa Asus Lyra'dan hiç bahsetmezdim hatta zira Lyra kağıt üstünde de olsa daha hızlı bir cihaz. Onu geçtim video sonunda "şu şu özeklliklere ihtiyacınız yoksa şunu şunu alın" da demezdim.

    "...3 tane powerline ürüne..." işte, bu sadece powerline bir ürün değil, hem router hem de powerline bir ürün, 3'er modül halinde bunların fiyatlarını üst üste koyun.

    Bazen bir yorumda bulunuyorsunuz ama arkasını doldurmuyorsunuz arkadaşlar, arkasını doldurmazsanız boşuna vakit öldürürsünüz, yapmayın, zaman önemli bir şey.




  • bak şimdi daha açıklayıcı olmuş. ben videoyu izledim yazılarını da okudum. mesh wifi özelliği bir sebebten ötürü devre dışı kaldığında powerline özelliği devreye giriyor dmeiş olma yeterliydi. ben bunu şu son mesajında okudum. diğer açıklamalarında ve videoda bahsedilen yeri belirtirsen sevinirim. atlamış isem de özür dilerim ama ben şahsen böyle üstüne basa basa bir açıklama ürün incelemesinde gçrmedim. ayrıca ürün incelemelerini ücretsiz yapabilirsiniz ama bu puan vermemenizi gerektirmez. bu ürün geçer not aldı mı almadı mı ben kararsız kaldım. forum üyesine tavsiye edilmemesi konusu tabi ki size ait değil. bu konudaki eleştirim sizi rahatsız etmemeli. zaten böyle bir görev üstlenmenizin olamayacağını da özellikle gürelerek belirttim. bunun üzer.n de durmanız gereksiz. daha ağır eleştiriler tabi kj üyelerden veya okurdan gelecek. yalnız tekrar söylersem masa ayarlamanıza gerek yok demişsiniz. yere mi koyacağız?_ yere koymakla, masa üstüne koymak, farklı odalarda kullanmak ve tavana monte etmek. bu ürünü bu açıdan değerlendirdiğimizde yani bana yapmış olduğunuz eleştiriyi bu açıdan bu ürüne yapmadığınızı üstüne basa basa ifade ediyorum. hal böyle olunca bu ürün sıradan powerline özelliğine sahip bir ürün oluyor. ikisinin bir arada bulunuyor olması fiyarının iki katına çıkacağı anlamına gelmiyor. ben eleştirimde haklıyım diye düşünüyorum. bu ürün bir yanıltmaca, çözüm üretmez. 10 üzwerinden vereceğim not da en fazla 7.




  • aynı şu dsl modemlerde 3/4glte desteğinin olması gibi. bu da gereksiz. usb girişlerine disk takmak da tartışılacak bir konu. powerline ve mewh wifi ikisi bir arada olan ürünü alacaksın ama powerline ağır basacak. o zaman meh wifiye gerek kalmıyor. yanıltmaca derken bunu kastediyorum. ikisinden biri bağlantıyı her daim devam ettirecek demek bu ürünü cazip kılmayı bırak çözüm üretmiyor benim düşünceme göçre. hal böyle olunca tabi pahalı olur. yanlış mıyım?
  • faydalı bir inceleme olmuş.tşk.
  • Bir aydir kullaniyorum ve iki katli buyuk evler icin rakipsiz.

    Mesh sadece kendi aralarinda wifi iletisim demek degil. Bir cihazin alanindan cikip digerine gidince kesintisiz bagli kalmak da demek. Extenderlar cok denedim, ya apple cihazlarin bonjour calismaz, her extender her cihaz icin yeni mac adresi yarattigi icin iletisimleri sorunlu olur, hiz stabil olmaz vs.

    Bu cihaz 802.11k 802.11v ve 802.11r destekliyor. Extender gibi ev icinde kopmasini bekleyip diger cihaza baglanmak yerine aninda cihazdan cihaza baglanabiliyor. Sirf optimum cihaz degil band steering ile uygun kosullarda 5ghz gecirtiyor. Yani 5ghz bandi kullanmak icin ayri isim vs ugrasmak yerine kendi herseyi ayrliyor.

    Handikaplari, arayuz cok basit, neredeyse hic ayar yok, private ip range ayarlama bile yeni gelmis. Ben airport extremeden geldigim icin dert etmedim.

    Asiri stabil, butun evde kor nokta falan kalmadi, neredeyse her yerden 98mbps internet kullaniyorum. (Extender ile salon 50-60 ust kat 20-30 idi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.