Şimdi Ara

Bir arac neden her sene muayeneye girer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gencler selam ben bir yil once falan vw passat aldim 2012 model dizel. Araci satmaya karar verince bir kisi talip oldu aracin muayenesini sorgulatmis bu araba neden her sene muayeneye girmis dedi killandi almadi hakli olarak. Cidden bir sedan araba ne sebepten oturu her sene muayeneye girmistir fikri olan var midir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Sırf şirket envanterine kaydedildi diye binek aracın hususi kullanım için alınmış ruhsatı ticari olmaz. Yine binek kalır. Ama ticari taksi, araç kiralama gibi işlerde kullanılan binek otomobillerin ruhsatları ticari olur ve her sene muayeneye girer. Konu sahibinin aracı da kuvvetle muhtemel kiralama aracıdır.
  • Genellikle km düşürme işlemlerinde yapıyorlar diye biliyorum. Mesela ilk vize 60000 km de ikinci vize de araç 10000 km ye düşürülmüş olsun. 2 defa daha vizeye girince ilki gözükmüyor. Son 3 vize km si gözüküyor. İlki gözükmesin diye arada vizeye sokuyorlardı. Halen öyle midir? İlk vizeden itibaren gözüküyor mu ? Bilmiyorum şuan ki durumu.
  • Ticari olarak kullanılmış olmasın?
  • Taksi çıkmasıdır
  • Arkadaşların söylediği gibi ruhsatta ticari görünüyordur. Ticari araçlar her yıl muayeneye girer. Takside kullanılmış olabilir ya da şirket adına alınıp envanterde gösterilmiştir. Amacı gider gösterip şirketin vergisini düşürmektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avante

    Arkadaşların söylediği gibi ruhsatta ticari görünüyordur. Ticari araçlar her yıl muayeneye girer. Takside kullanılmış olabilir ya da şirket adına alınıp envanterde gösterilmiştir. Amacı gider gösterip şirketin vergisini düşürmektir.
    Sırf şirket envanterine kaydedildi diye binek aracın hususi kullanım için alınmış ruhsatı ticari olmaz. Yine binek kalır. Ama ticari taksi, araç kiralama gibi işlerde kullanılan binek otomobillerin ruhsatları ticari olur ve her sene muayeneye girer. Konu sahibinin aracı da kuvvetle muhtemel kiralama aracıdır.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Vergiden düşmek için kasten ticari gösterilip hususi kullanılan araçlardan bahsediyorum müşavir bey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avante

    Vergiden düşmek için kasten ticari gösterilip hususi kullanılan araçlardan bahsediyorum müşavir bey.
    Bir otomobili hiç bir zaman bir şirket vergiden (kastettiğiniz manada -kdv sini kullanma-) düşemez. Kanunla belirlenmiştir bunun sınırları. Aşağıda da göreceğiniz üzere çok kısıtlı bir kitle binek araç KDV sini indirim konusu yapabilir. Diğer firmalar binek araçlara ait giderleri (MTV hariç) kurum kazancından indirirler. KDV sini indirim konusu yapamazlar.

    Faaliyeti binek otomobillerinin kiralanması veya çeşitli şekillerde işletilmesi olanlar hariç olmak üzere, işletme faaliyetlerinde kullanmak üzere binek otomobili satın alan mükellefler, otomobil alımında ödediği KDV’yi indirim konusu yapamayacaktır. Örneğin bir pazarlama firması, pazarlama elemanlarının kullandığı binek otomobillerini alımında ödediği KDV’yi indirilecek KDV hesabına yazamayacaktır. Keza sınai üretim yapan bir firma, işletme personelinin kullanımı için satın alacağı binek otomobillerine ödenen KDV’leri indirim konusu yapamayacaktır.

    Faaliyeti binek otomobillerinin kiralanması olan araç kiralama firmaları (rent a car) ile binek otomobillerini çeşitli şekillerde işleten KDV mükellefleri (örneğin gerçek usulde vergiye tabi taksi işletmeleri, sürücü kursları, otomobil sporu, safari ve tur düzenleyen firmalar), bu faaliyetlerinde kullanmak üzere satın aldığı binek otomobillerine ödediği KDV’yi indirim konusu yapabileceklerdir.




  • Konuyu okuduğumda ticari, hakkında eleştiri sanmıştım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avante

    Arkadaşların söylediği gibi ruhsatta ticari görünüyordur. Ticari araçlar her yıl muayeneye girer. Takside kullanılmış olabilir ya da şirket adına alınıp envanterde gösterilmiştir. Amacı gider gösterip şirketin vergisini düşürmektir.
    şirket adına alınıp envanterde gösterince her sene muayeneye girmez, arkadaşların dediği gibi taksi çıkması falan olabilir.
  • Şimdiki taksileri kaplama yapıyorlar muayne yaklaştıkça km çekiliyor satılacağı zamanda kaplamayı söküp satıyorlar bir sigortacıdan aracın geçmişini araştırın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hfguler kullanıcısına yanıt
    Arabanin km siyle oynanmis orasi kesin cunku motor bitikti bir suru ariza cikardi 70 bindeydi güya. Ama talip olan kisi bana bir belge yolladi tarihi km si hepsi gozukuyordu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • -ottoman- kullanıcısına yanıt
    Taksi cikmasi olsa muayene belgelerinde plakasi yazardi arac erzurumdan alinmis normal plaka gozukuyor kayitlarda ki 2012 yilinda otv tesvigi falan yoktu taksi icin alinma ihtimali dusuk gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Onceki isyerinde kullanilan aracta vardi bu durum, bir yillik araba ile sofore muayene cezasi yazilinca fark ettik. Kamu kurumu tarafindan şoförlü kiralık araçtı (fluance).

    Aracin temizlik durumu ise sirket arabalarinin aksine cok iyiydi, tek surucu tarafindan makam araci olarak kullaniliyordu. Sirket araclarinin bir kismi rezalet durumda iken bir kismi da aksine cok iyi durumda oluyor, tek isi araca bakmak ve araci surmek olan bir personel olunca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.