Şimdi Ara

Bilim insanları kuantum bilgisayarıyla yapılan deneyde 'zamanı geriye aldı' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mucize soyut birşey bilimin eline verdiği şeyler somut. Mesela bu haber şuanda soyut inanmamakta özgürsün. Bundan 15 yıl önce kağıt gibi telefondan faturanı ödeyeceksin deselerdi kimse inanmazdı. Bu bilimdir. Ama birisi dese ki karşıdan karşıya geçerken çocuğa araba çarptı çocuk biranda yolun diğer tarafında belirdi. Veya işte başka ne varsa hurafelerden. Hangisi daha inandırıcı. Senin o mucizelerinden neden hiç Filistin'de felan olmuyor. Müslüman onlarda. Veya yeni zelanda da neden bir mucize olmadı. Çünkü çok ucu açık şeyler. Peygamber diyorsun bende Müslümanım ama 2500 yıl önce olan birşeyin öylece kaldığını mı düşünüyorsun. Kimse değiştirmedi kimse ellemedi. İnandığımız şeylerin çoğu şeyi oynandı aradan 2500 yıl geçmiş tabiki aynı kalmayacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaiserslautern34

    Mucize soyut birşey bilimin eline verdiği şeyler somut. Mesela bu haber şuanda soyut inanmamakta özgürsün. Bundan 15 yıl önce kağıt gibi telefondan faturanı ödeyeceksin deselerdi kimse inanmazdı. Bu bilimdir. Ama birisi dese ki karşıdan karşıya geçerken çocuğa araba çarptı çocuk biranda yolun diğer tarafında belirdi. Veya işte başka ne varsa hurafelerden. Hangisi daha inandırıcı. Senin o mucizelerinden neden hiç Filistin'de felan olmuyor. Müslüman onlarda. Veya yeni zelanda da neden bir mucize olmadı. Çünkü çok ucu açık şeyler. Peygamber diyorsun bende Müslümanım ama 2500 yıl önce olan birşeyin öylece kaldığını mı düşünüyorsun. Kimse değiştirmedi kimse ellemedi. İnandığımız şeylerin çoğu şeyi oynandı aradan 2500 yıl geçmiş tabiki aynı kalmayacak.
    Hicr Suresi - 9 . Ayet.
    Kesin olarak bilesiniz ki bu kitabı kuşkusuz biz indirdik ve onu mutlaka koruyan da yine biziz.

    Yani sen bu din 1400 sene evvelki din degil degiştirildi dersen, zaten müslüman degilsin. Tartışmaya veya birbirimize ikna etmeye gerek yok benim açımdan.




  • Kimseyi ikna etme gibi bir çabam yok. Senin dinin sana benim dinim bana. Çok iyi biliyorsun ya hani. Zaten ikna edilmeye çalışılmayacağını da bilirsin. Ama bilim ve felsefe farklı şeyler, bilim sayfasında Allahın mucizeleriyle ilgili gönderin saçma ve gereksiz. Bunu demek istedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaiserslautern34

    Kimseyi ikna etme gibi bir çabam yok. Senin dinin sana benim dinim bana. Çok iyi biliyorsun ya hani. Zaten ikna edilmeye çalışılmayacağını da bilirsin. Ama bilim ve felsefe farklı şeyler, bilim sayfasında Allahın mucizeleriyle ilgili gönderin saçma ve gereksiz. Bunu demek istedim.
    Sana göre saçma olabilir. Ben belli bi kesimi eleştirmek için yazdım o mesajı. İslamın içinde bilimde vardır, felsefede(tasavvuf) siyasettede vardır. İslam dini heryerde konuşulur, sadece camide degil.
  • '' tek bir elektron üzerinde zamanın istikametini tersine çevirmek''

    kavramsal olarak baktığımızda uğraşılan sadece fiziksel mânada mekan üzerine bir metafor oluşturulmaya çalışılmış.

    ''çalışmanın kuantum bilgisayarlarının işleyişine dair yeni fikirler verebileceği ve kuantum fiziği ile zaman konusundaki anlayışımızı kökünden değiştirebileceği ifade ediliyor.''

    bilinmesi gereken bir meseledir ki zaman ve mekan her varlık için farklı bir mahiyete sahiptir, bununla beraber kadim bilimsel verilere baktığımızda zamanın geri alınması veya ileri alınması gerçekleşemez, çünkü insanoğlu zaman üzerine uğraşırken daha doğrusu zamanı kontrol üzerine uğraşırken kaçırılan bir nokta var, kontrol edilmek istenen zaman mı, işleyiş mi ?

    çünkü zaman sınırlı ve kısıtlı bir unsurdur, ,

    Eğer kontrol edilmek istenen işleyiş ise 3 unsura ihtiyaç vardır;

    -ZAMAN
    -MEKAN
    -.....(insanoğlunun hala keşfetmesini beklediğimiz 3. unsur.

    Ve en nihayetinde acı bir gerçek, bu deneyi dahi yaparlarken ne bir lahza ileri ne de bir lahza geri..




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.