Şimdi Ara

Windows 7’ye DirectX 12 desteği geldi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
5.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adam gemiş gecenin kör vaktinde Windows 7 kullanıcılarına laf atıyor
    Hayatında bilgisayarı ancak porno film izlemek için kullanmış bu ergenuslar, elbette sadece kendisine dayatılan ile yetinir.

    Windows 7 'nin yapamayıpda , Windows 10 un yaptığı olumlu birşey söylebilir misin arkadaşım ?

    %37'lik kısım neden Windows 7 kullanıyor? çünkü yerine çıkan altarnetifler benim gibi çoğunluğa hitap etmiyor.
    aslen dokunmatik paneller ve tabletler için tasarlanmış bu işletim sistemi, tasarım olarka sınıfta kalıyor, saçma sapan güncelleştirme politikası yüzünden sınıfta kalıyor, donanımları zorluyor. Kullanımı pratik değil alışıla gelmiş windows kullanımından uzak. Basitlikten uzak. Donanım seçiyor.

    "Tarihi öncesi donanımlarınızla" diye "göya" aşağıladınız Windows 10 sistem gereksinimlerine bakalım


    İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı işlemci ya da SoC
    RAM: 32 Bit İçin En Az 1GB veya 64 bit için 2 GB
    Sabit Disk Alanı: 32 Bit işletim sistemi için 16 GB, 64 bit işletim sistemi için 20 GB
    Ekran Kartı: WDDM 1.0 sürücü ile DirectX 9 ya da sonrası
    Ekran Özelliği: 800×600
    Yani Microsoft "bu özellikleri sağlayan bilgisayarlarda "çalışacagına dair bana tahattütde bulunuyor.

    Zaten bu "temel yazılım" olan işletim sistemi minumum konfiürede sağlıklı çalışması için yapılır. Görece düşük donanımlarda cortluyorsa bu Microsoft'un kabahati.
    Bugün 1.500 tl civarında ülkemizde satılan lebtoplar donanım gücü bakımından, masa üstü bilgisayarların donanım güğcünü günümüzü 10 yıl geriden takip ediyor.

    Birde envai çeşit akıl vermiş şurdan onu kapat, başlangıçtan bunu diye.
    Nlite ile tırpanlayıp, tüm gereksiz bileşenleri paketlememe rağmen default ayarlarına göre bir etki elde edemedim. Dahası servisi kapatsanda ,hizmeti bir şekilde kapatsan dahi. çalıştıran betik mevcut ve her yapıda bu değişiyor.



    Millet insanların seçim hakkına müdaahele etmeyi kendinde nasıl görebiliyor hayretler içerisindeyim. İnsanlar isterse ms-dos kurar , sanane.

    envai çeşit fanatik gördüm ama işletim sistemi fanatiğini ilk kez görüyorum
    Windows 10 holiganları sizi.

    Öte yandan ,milenyuma girerken Win 98 ,2000 ikilisi ile, yanına katılan ve tabana inen Linux datımları.
    2010'lu yıllarda SP paketleri ile düzeltilmiş vista, Windows 7, Tarihinin en verimli linux yapılarından, 2020'li yıllara 4.5 yıldır hala altını ıslatan Windows 10, Snap yapısı inadı ile kendi ayağına sıkan Linux dağıtımalrıyla merhaba diyoruz

    Donanımların bu kadar geliştiği dönemde ,işletim ssitemleri maalesef çağa ayak uyduramadı. Bu benim şahsi görüşüm elbette

    En azından 2020'li yıllara bundan 10 yıl önce Windows yapısının tamamen terkedilerek yeni bir işletim sistemi ile yola devam edeceğini söyleyen microsoft için




  • Xp can yada canan kullancının bileceği iş.
    SSD kurulu sistemde dual boot olarak Win7+Win10 kullanıyorum. Win 10 ile sorunlar yaşıyorum. Çözüm bulamadığım Surround 5.1 ses sistemi(ses yankılanması sorunu)
    Hadi bu benden kaynaklanıyor diyelim

    Diğer dikte Hachintosh ve Linux'ta sistemde mevcut.

    Bu 4'ü içinde en kullanışsız gelen Win10
    Biraz yabancı makalelere bakarsanız , Windows 10 için "tasarım dilinin berbat" olduğu ve kullanımı karmaşıklığı konusunda onlarca yazı ve yorum bulabilirsiniz.

    Sana göre Windows 10 bana göre Windows 7.
    bunun için tartışmaya gerek yok. Her kim istediğini kullanır bunda tartışacak birşey yok

    Ha bana kalırsa keşke Machintosh sistemler son kullanıcıya açık olsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 17 Mart 2019; 21:30:0 >
  • Bu saatten sonra getirse nolacak Windows 7 mi kaldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geliştiriciler gelecekte DirectX yerine VulkanAPI kullanacaklar. Böylece yaptıkları oyunlar Mobil cihazlarda da çalışacak. Mobil cihazlar güçlendikçe PC ye olan ihtiyaç azalacak. Vulkan için özelleştirilen oyunlar Linux da daha performanslı çalışacak. Hiç beklenmedik bir şekilde oyuncular Linux kullanmaya başlayacak. Mobil cihazlar sayesinde IE nasıl Cromium tabanlı oldu ise, aynı şekilde Mobil cihazlar sayesinde Windows da Linux tabanlıya dönecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 18 Mart 2019; 10:24:49 >
  • Ben hala şunu anlamadım arkadaşlar tamam "Win7'ye DX12 desteği geliyor" haberi çıktı iyidir hoştur da (her ay gelen Win7 update/güncellemeleri zaten Ocak 2020'ye kadar devam edecekmiş biliyoruz) peki bu DX12 yine Win7 Update üzerinden mi gelecek seçimli olarak mı sunulacak (Önemli/Önerilen) nasıl kurulacak? bu konuda bir bilgi göremedim.

    Açıkçası ben bu DX12 haberine pek sevinemedim çekiniyorum bundan, şimdi böyle diye diye Win7'de "DX12" yüzünden bir şeylerin bozulması oyunların içine edilmesi performans fps sorunları vb durumlar da olur mu olur korkarım valla, sonuçta Microsoft bu bir update'ye bakar illaki Win10'a mecbur etmek için bir cinlik peşinde de olabilirler aman diyeyim Win7'den vazgeçemeyenler olarak bu DX12 haberine çok dikkatli yaklaşılmalı. Bilemiyorum "Windows Update" altında DX12 güncellemesi gelirse seçimli şekilde sunulursa bunu iptal ederim belki kurmak istemem bırakırım herhalde.

    Şu an Win10'a geçmem için öncelikle anakartımdan başlayıp buna bağlı olarak yeni/güncel nesil bir işlemciye DDR4 Ram'lere ve tabii SSD'li bir sisteme ihtiyacım var bunları yapabildiğim an an Win10'dayım neden olmasın. Ayrıca bunlar haricinde Win10'a karar verirsem eğer sadece güncel SSD desteği ve DX12 oyunları için heves ederim, başka da hiç bir şey beni kurduğum ilk günden beri sapasağlam sorunsuz kılçıksız tertemiz çalışan (hatta her güncel oyunu takip ettiğim %100 anlamda oyun amaçlı kullandığım bilgisayarımda) Win7'imden vazgeçiremez. Tabii bir de her gün kullandığımız yazılımların/app. durumu da çok önemli eğer Win7 destekleri kesilirse Win10'a mecbur bırakırlarsa başımız yanabilir: benim açımdan şimdilik önemli olanlar Steam, Uplay, Origin ve diğerleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 18 Mart 2019; 10:30:37 >




  • Dx 12 win 7 için link var mı ? yazık haber var nasıl yapılcağı yok.

  • :D huahahhahahahahh komiksin ya..... windows harici herhangi bir işletim sistemini sadece DirectX e bile değişmem :D, siz wordde yazı yazmak için mac veya ona onun gibi olmaya çalışan çakma ubuntu (linux vs türevler...) onlarla çürütün ömrünüzü :D windowsta sevmediğim tek şey Internet Explorer kardeşimizin arkasında durmadılar adam akıllı bir sürümü hiç bir zaman olmadı..Ha birde unutmadan Windows 10'daki lanet GameDVR'ı da unutmayalım..

  • eee şimdi nasıl olacak windows 7 guncellemeleri kapalı bende sadece dx12 eklemek için güncelleme dosyası varmı?
  • Win 8 ile birlikte alenen mobil işletim sistemi yapıyoruz gelecek tablet ve telefonlarda masaüstü ve dizüstü kullanan siz eski kafalılar içinde mobil işletim sisteminden kotardığımız bu windows u kullanın diyen şirket mobil cihazlar için işletim sistemini beceremedik kapattık o işi dedi ama windows 10 holiganları bu rezaleti görmek istemiyorlar. Ben mobil işini beceremediğini kabullendikten sonra şöyle adam gibi bir sistem çıkaracaklarmı diye bekliyorum xp ve 7 yi örnek alıp sistemi sömürmeyen stabil hızlı ve sade olmayı başaracak masaüstü ve dizüstü bilgisayar için yapılmış bir işletim sistemi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tokatli6061

    Win 8 ile birlikte alenen mobil işletim sistemi yapıyoruz gelecek tablet ve telefonlarda masaüstü ve dizüstü kullanan siz eski kafalılar içinde mobil işletim sisteminden kotardığımız bu windows u kullanın diyen şirket mobil cihazlar için işletim sistemini beceremedik kapattık o işi dedi ama windows 10 holiganları bu rezaleti görmek istemiyorlar. Ben mobil işini beceremediğini kabullendikten sonra şöyle adam gibi bir sistem çıkaracaklarmı diye bekliyorum xp ve 7 yi örnek alıp sistemi sömürmeyen stabil hızlı ve sade olmayı başaracak masaüstü ve dizüstü bilgisayar için yapılmış bir işletim sistemi
    Hocam size şimdi 120 gb ssd kurulu iki işletim sisteminin ekran görüntülerini ekliyorum.(disk ikiye ayrılmış, bir tarafında Windows 10 , bir tarafında Windows 7 vardır)
    Windows 7’ye DirectX 12 desteği geldi

    Windows 7 modifiye yapılıp, birçok ekstra görsel eklenti yaptım, başlat menüsü modifiye edildi, tema yaması yapıldı ve 3. parti temalar kuruldu. Ana sistem oalrka kullandığımdan daha fazla program var ve ekran görüntüsü aldığım süre içerisinde tam 50 işlem aktif halde. Kaynek kullanımı;

    işlemci kullanımı :%0-3 arası değişiyor, Bellek kullanımı %16 (8GB ram mevcut)

    Şimdi ikinci görselimize geçelim

    Windows 10 Store hariç tüm "modern" uygulamalar sistemden kazındı.Yerine 2 tane modern uygulama eklendi. "Msn Haber" ve " Hava durumu"
    Yine bazı servisler kapatıldı., ekstra olarak birtek şeffaf aero teması eklendi. Ayrıca ekstra anakart yazılımı Gigabyte ultility sisteme entegre edilmedi.
    Windows 7’ye DirectX 12 desteği geldi

    Durum aynen bu şekilde
    Arka planda Windows 7'ye göre tam 16 işlem daha az çalışmasına rağmen , ram kullanımı %20 işlemci kullanımı %3-5 arası salınıyor.

    Aynı şeyi tekrar söylüyorum. Windows 7'ye "Vurun abalıya" şeklinde davranmama, ve tam 16 işlem daha fazla yapmama rağmen nasıl oluyorda Windows 10'a göre çok daha az kaynak tüketiyor?

    Win10 fanatiklerinden cevap bekliyorum
    Zira halep ordaysa, arşın burda

    Sistem
    Amd fx 6300 (4.1 stabil oc)
    ASUS R9380 4GB
    DDR3 8 GB RAM
    GIGABYTE UD3P ANAKART



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 19 Mart 2019; 11:27:23 >




  • Windows 10 u bedava verseler hatta üstüne para verseler kurmam win 7 candır. win 10 mide bulandırıcı. arayüzü kullanıcı düşmanı. teması bile berbat. kağıt gibi tema mı olur derinlik yok belirginlik yok. beyaz kağıt. berbat.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Violet Evergarden

    Hocam size şimdi 120 gb ssd kurulu iki işletim sisteminin ekran görüntülerini ekliyorum.(disk ikiye ayrılmış, bir tarafında Windows 10 , bir tarafında Windows 7 vardır)


    Windows 7 modifiye yapılıp, birçok ekstra görsel eklenti yaptım, başlat menüsü modifiye edildi, tema yaması yapıldı ve 3. parti temalar kuruldu. Ana sistem oalrka kullandığımdan daha fazla program var ve ekran görüntüsü aldığım süre içerisinde tam 50 işlem aktif halde. Kaynek kullanımı;

    işlemci kullanımı :%0-3 arası değişiyor, Bellek kullanımı %16 (8GB ram mevcut)

    Şimdi ikinci görselimize geçelim

    Windows 10 Store hariç tüm "modern" uygulamalar sistemden kazındı.Yerine 2 tane modern uygulama eklendi. "Msn Haber" ve " Hava durumu"
    Yine bazı servisler kapatıldı., ekstra olarak birtek şeffaf aero teması eklendi. Ayrıca ekstra anakart yazılımı Gigabyte ultility sisteme entegre edilmedi.


    Durum aynen bu şekilde
    Arka planda Windows 7'ye göre tam 16 işlem daha az çalışmasına rağmen , ram kullanımı %20 işlemci kullanımı %3-5 arası salınıyor.

    Aynı şeyi tekrar söylüyorum. Windows 7'ye "Vurun abalıya" şeklinde davranmama, ve tam 16 işlem daha fazla yapmama rağmen nasıl oluyorda Windows 10'a göre çok daha az kaynak tüketiyor?

    Win10 fanatiklerinden cevap bekliyorum
    Zira halep ordaysa, arşın burda

    Sistem
    Amd fx 6300 (4.1 stabil oc)
    ASUS R9380 4GB
    DDR3 8 GB RAM
    GIGABYTE UD3P ANAKART

    Alıntıları Göster
    Elinizde kurduğunuz win 7 iso dosayası var mı varsa palaşırmısınız rica etsem..




  • Windows 7 gelmiş geçmiş en iyi Windows sürümüdür. Ondan öncesi xpdir kim ne derse desin. Milleti zorla 10 yönlendirmeye calisiyolar elllerindeki Windows 10 kullanici sayısı bile yeni pclerle birlikte olan veriler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dalette kullanıcısına yanıt
    Hocam sistem modifiyeli , bende birkaç ayar çektim.

    Burdan paylaşmam forum kurallarınca yasak

    "Windows 7 Blue Core " diye araştırın "TEAM OS" diye bir yere yönelendirecek sizi.

    Bu elemanlar , aynı telefonalrdaki" custom rom" misali editleyip yayınlar

    Bu kullandığım 2015 yılında yayınladıkları versiyon, çok sevdiğimden kullanırım yıllardır.

    Yükledikten sonra Türkçe dil paketini indirip kurun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 19 Nisan 2019; 21:5:31 >
  • Arkadaşlar Windows 7'e directx 12 gelecek dendi ama nasil gelecek ne zaman gelecek.. Windows Update ile mi gelecek yoksa özellikle bi yerden indirip mi yüklemek gerekecek.. Ek olarak mesela DX 12 yükledip diyelim, arada kalan DX 11.2'e gerek kalmayacak mi ?

    Yani ortada bi gelişme varsa gelişme nerede.. W7'de Dx 12 olmadan tek bir oyunla W7'de oyun geliştiricisi DX 12'i nasil getirip kullanabiliyor ?
  • windows 7 iyide harici dikler uyku moduna girmiyor nedense ben çözemedim sürekli ışığı yanıyor, bu yüzden window 8.1 deyim

  • 4-5 yıldır formatsız kullandığım W7 den zorunlu sebeblerle 10 a geçmek durumunda kaldım. 1 ay sonra çöktü.

    W10 culara selam olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpalp84

    4-5 yıldır formatsız kullandığım W7 den zorunlu sebeblerle 10 a geçmek durumunda kaldım. 1 ay sonra çöktü.

    W10 culara selam olsun.
    hangi zorunlu sebepler?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.