Şimdi Ara

JVC GR-D50AS Mini DV Kameramı Bilgisayara Bağlayamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim üzere, kameram eski olduğundan dolayı, bilgisayar kameramı tanımıyor. Elimde kameranın yazılımı var, ancak yazılım bilgisayara yüklenmiyor. Dv kablosu ile bağlamayı isterdim, ancak bilgisayarım laptop olduğundan bağlayamıyorum. Kameramı bilgisayara bağlayabilmemin bir yolu var mı? Kameranın fotoğrafları ektedir. Şimdiden teşekkür ederim.
    JVC GR-D50AS Mini DV Kameramı Bilgisayara BağlayamıyorumJVC GR-D50AS Mini DV Kameramı Bilgisayara Bağlayamıyorum







  • Gerekli sürücü yüklenmezse çalışmaz. Eski cihazların sürücüleri genelde 32bit olduğundan ve eski Windows'lar için olduğundan yüklenmiyor olabilir. Olanak varsa Windows XP SP3 32bit ve ya Windows Vista 32bit, Windows 7 32bit gibi eski bir sistemli bir PC'ye ve ya kendi PC'nizde ikinci bir işletim sistemi kurarak deneyebilirsiniz.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Hocam sanal xp professional da denedim. Ancak Kamerayı taktığımda kısa süreli kayıt yapabiliyorum. Sonra program yanıt vermiyor. Kamerayı çıkarttığımda da program kendiliğinden kapanıyor. Ayrıca görüntü çok kötü görünüyor. Bulanık ve kareli şekilde açılıyor. Program iyi mi kötü mü bilmiyorum ama ulead 8 diye bi program ile denedim. Onun dışında adobe premiere cs4 indirdim ama kamerayı görmedi. Xp ile tam uyumlu net görüntü yakalayabileceğim bir program var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aet1995 -- 16 Mart 2019; 0:19:26 >
  • aet1995 A kullanıcısına yanıt
    Görüntü kalitesinin yazılımla alakalı olduğunu sanmıyorum eğer USB'den bağladıysanız eski kameralarda USB ile kaliteli görüntü alınamıyor diye hatırlıyorum. Kameranın firewire bağlantısı varsa çok büyük ihtimalle kaliteli görüntü aktarımı yapabilirsiniz. Premiere'de denememiştim fakat yıllar önce Sony Vegas (yeni adı Magix Vegas) ile Panasonic MiniDV kameradan firewire ile kasetteki görüntüyü DV AVI formatı ile kayıpsız denebilecek kalite ile aktarıyordum.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Hocam kamera da Fireware girişi var ama bilgisayarda yok. Fireware kablosunu usb ye çeviren bir kablo var mı veya laptop a takabileceğim bir fireware port u var mı?
  • aet1995 A kullanıcısına yanıt
    Laptop'ınızda firewire var mı bilemem fakat "firewire to usb" şeklinde aratırsanız konvertör bulursunuz.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Laptop da fireware yok. Laptop için fireware dönüştürücü var mıdır?
  • aet1995 A kullanıcısına yanıt
    Bir önceki mesajda yazdığım "firewire to usb" zaten bu işe yarıyor yani firewire > USB konvertör sayesinde kameradan gelen firewire kablosunu konvertöre bağlayıp konvertörüde bilgisayarın USB girişine bağlayabileceksiniz.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam görmemişim. Dediğiniz kabloyu internette bulmuştum fakat yorumlardan çoğu kişi işe yaramadığını söylemiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aet1995 -- 18 Mart 2019; 16:30:31 >
  • aet1995 A kullanıcısına yanıt
    Yorumlar farklılık gösterebilir fakat bizzat denemeden bilemezsiniz. Riske girmek istemiyorsanız laptop'a firewire port eklemek için PCMCIA firewire kart almanız gerekli. Laptop için PCMCIA, PC için PCIe arabirimli firewire kart gerekir.
  • Pinnacle studio 19 veya daha eski sürümleri iş görür. Ben 9 versiyonundan beri kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.