Şimdi Ara

Tesla, Model 3 araçlarına pil üretmesi içi Çinli CATL şirketi ile görüşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Şangay'daki Gigafactory 3'te üretilen Model 3 araçlarına pil üretmesi için Çinli CATL şirketi ile görüşmelerde bulunduğu bildirildi. Elektrikli araç pili konusunda bir numara olan CATL birçok büyük şirketle çalışıyor.

     


    Otomotiv devleri ile çalışıyor


    CATL birincil olarak prizmatik hücre formatlarında pil üretiyor ancak Tesla'nın elektrikli araçları için silindir piller üretmesi gerekecel. Şirket son zamanlarda kapasitesini genişletti ve dev otomotiv şirketlerine hizmet sunabilmek için birkaç yeni pil fabrikası açtı. CATL'ın çalıştığı şirketler arasında SAAB, BMW ve Honda gibi otomotiv şirketleri bulunuyor.


    Yaklaşmakta olan halka arzda 2 milyar dolar gelir elde etme hedefinde olan CATL, yakın bir süre içinde Tesla ile de anlaşma imzalayabilir. Ancak Tesla'nın Çin'deki birkaç pil tedarikçisi ile de görüşme halinde olduğu ifade ediliyor. Hem pil hem de otomobil üretmek isteyen Tesla'nın, araçlarını kısa sürede üretimden çıkarmak için böyle bir karar verdiği de sızan bilgiler arasında.

      







  • helal olsun şu elon musk a adam tarihi yazıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.