Şimdi Ara

İstanbul’da metrolara bedava internet, girişimcilere 500 milyon TL destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • 2019 yerel yönetim seçimleri, adayların teknolojik vaatleri ile ön plana çıkıyor. Özellikle büyükşehir adaylarının söylemleri genç nüfusu da kucaklayan ve Avrupa ve ABD şehirlerinin geldiği nokta ile örtüşür nitelikte. Bir davet nedeni ile vaatlerini yakından dinleme şansı bulduğumuz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarından Binali Yıldırım, seçildiği takdirde İstanbul’da yaşanacak teknolojik değişim için sorularımızı yanıtladı.

    İstanbul’un datası analiz edilecek

    İstanbul’da çeşitli sensörlerden, uygulamalardan ve çalışmalardan elde edilen veriyi İstanbul’un menfaatleri doğrultusunda işleyerek, sorunlara çözüm bulunmaya çalışılacak ve yapılacak yatırımların bu ölçüde şekillendirilmesi sağlanacak. Bu odaktaki çalışmaların tümü için Sanayi 4.0’a atıfta bulunarak İstanbul 4.0 ifadesi kullanılmış. Şehirdeki trafik ışıklarının, sensörlerin ve diğer tüm teknolojik ekipmanların birbiri ile haberleşmesi için çalışmalar yürütülecek. Trafik ışıklarının trafiğin durumuna göre frekansı otomatik olarak ayarlaması sağlanacak.

    İstanbul’daki tüm ulaşım sistemlerini içine katacak Ulaşım Asistanı, araç, bisiklet veya farklı araçlar kullanarak en kısa, en ucuz, en hızlı rotaları kullanıcılara anlık olarak hesaplayabilecek. Akıllı kavşaklar trafik yoğunluğuna göre akışı ayarlayacak ve önceki veriler ile beslenerek trafiği rahatlatmaya çalışacak.

    Şehirdeki kameraların sayısının artırılmasına ek olarak kameralardan elde edilecek görüntüler ile halkın huzurunu bozan her duruma anında müdahale edilecek ve cezalar uygulanacak.

    İstanbul’a ses sensörleri

    Şehrin farklı noktalarına eklenecek sensörler ile gürültü ölçümleri yapılacak. Gürültü bariyerini aşan noktalar için önlemler alınacak. Gürültüye sebep olan araçlar, işletmeler veya noktalar alınacak önlemler ile engellenecek.

    Metroda internet kesilmeyecek

    518km uzunluğa erişecek metro hattı boyunca ücretsiz bir internet alt yapısı kurulacak. Mesh yapısı ile yolculuk esnasında kesintisiz bir şekilde internet erişimi mümkün olacak. Hizmet ücretsiz olarak belediye tarafından sağlanacak.

    Veriler herkesin erişimine açılacak

    İstanbul’un tüm datasını kullanmak isteyen herkesin erişimine açacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kişisel veriler ve güvenlik riski oluşturabilecek veriyi anonimleştirerek veya körleştirerek sunacak. Bu sayede bir güvenlik riski veya kişisel verilerin korunması kanununa aykırı bir durum oluşmayacak.

    500 milyon liralık destek

    Bayrampaşa’da kurulacak Teknoloji Üssü, girişimciler için belediye destekli bir kuluçka merkezi olacak. Burada girişimler için tüm olanaklar seferber edilecek ve ortaya çıkan başarılı işlerin ilk müşterisi de belediye olacak. Kurulacak olan merkeze yapılacak yatırım hariç girişimlerin desteklenmesi için 500 milyon liralık bir kaynak ayrılacak.

    Girişimciler ortaya çıkardıkları ürünleri öncelikle İstanbul’un kullanımına sunacak. Sonrasında ise bu işin Türkiye genelinde ve dünyada kullanılabilir olması ve katma değer yaratması için desteklenecek. Belediye girişimlerin sahibi olmayacak ve tüm hak girişimcide olacak. 

    Fiber alt yapı büyüyecek

    İstanbul’da fiber alt yapının daha da gelişmesi için belediye işletmelerin işini zorlaştıran değil, kolaylaştıran bir rol üstlenecek. Bu olurken de alt yapının ortak bir şekilde kullanımı için ortak bir payda sağlanmaya çalışılacak.
     







  • pılımızı pırtımızı toplayıp metroda yaşayalım evsizler gibi.en azından bedava internetimiz olur

  • Şu datanın açılması birçok girişimin ve araştırmanın önünü açar, güzel fikir.

  • Daha bedava kek dağıtamayan, millet bahçesi yapamayan iktidar bunları yapacak he ?

    Ekonomik krizdeyiz ülkede stagflasyon,slumpflasyon ve resesyon var bunlar sadece hayal satsın.

    Akp'nin yüzünden bütün ekonomik terimleri tek tek yaşıyoruz...

  • bu vaatlere inanan var mı?

  • fişleme ye her yerde devam desenize..
  • Bedava degil de parasini vererek rezil olmadan paramin karsiligi olan kalitede Internet almak istiyorum. Ne zaman milletimiz bedava olani degil de verdigi paranin karsiligini talep edecek, cok merak ediyorum.

  • şehrazat 1 tl olacak tan sonrası sarmıyor...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightdrive

    pılımızı pırtımızı toplayıp metroda yaşayalım evsizler gibi.en azından bedava internetimiz olur
    güzel olur haaaa , metro kitap serisinde ki hayat gibi yaşarız ne güzel
  • Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu değil miydi foruma soru cevap etkinliği başlatıp sonra yüzüne bile bakmayan ?

  • Metrolara buyuk ihtimal wifi aglari kurulacak. Peki bu wifi'in guvenliginden kim sorumlu olacak? Baglanan cihazlarin ve verilerin guvenligini kim garanti altina alacak? Bunlari kim denetleyecek?

    50 milyon vatandasin kimlik bilgilerini caldiran ve hic bir sey yapmayan AKP ye zerre guvenmiyorum bu konuda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 25 yıl oldu.

    17 yıldır iktidarda olan siyasi görüş 25 yıldır İstanbul'u yönetiyor.

    Hala gelelim yapacağız diyorlar. Şehrin silüeti bozuldu diyorlar. Yeşil kalmadı diyorlar... Yine biz düzelteceğiz diyorlar.

    İnanılır gibi değil.
  • inandık

    2019 da açıklanan yerli araç da mükemmel oldu ahmet
  • Seçim is coming

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • data olayı canımı sıktı
  • Öncelikle :
    Gürültü ölçümleri yapacağız, neden olan araçlar için önlem alacağız, demiş. Minibüslerin kornasını söksen veya minibüsü komple kaldırsan, zaten gürültü büyük oranda azalır. Ama bu minibüsler her türlü trafik terörünü yapıyor, kimsenin sesi çıkmıyor

    Ayrıca bu kadar turist çeken bir şehrin tüm metro istasyonları ve turistik yerlerinde ücretsiz wi-fi olmalı. Farklı bir ülkede bulunanlar için büyük bir nimettir bu. Gelen yabancı turiste de iyi bir izlenim bırakmış olursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irish -- 13 Mart 2019; 18:58:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaw he he yedik bizde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beleş wifi için bütün bilgilerinizi yazacaksınız sonra gelsin seçim propagandaları.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.