Şimdi Ara

Artmış kas gücü ve kas kütlesi diyabet riskini azaltıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Artmış kas gücü ve kas kütlesi diyabet riskini azaltıyor
     
    Diyabet gün geçtikçe toplumumuzu daha fazla etkisi altına alıyor. Dünya üzerinde birçok kişi tip 2 diyabetli ve diyabete bağlı komplikasyonlardan muzdarip. Aktivite azlığının diyabete olan riski artırdığı zaten bilinen bir gerçek. Egzersiz yapmanın ise diyabet riskini azalttığı biliniyordu lakin hangi tür egzersizin bu riski daha fazla azalttığı hala tartışma konularını oluşturuyor.
     
    Son zamanlarda yapılan çalışmalara göre araştırmacılar, egzersizin tip 2 diyabet riski üzerindeki etkilerini araştırıyorlar ve en çok ne tür fiziksel aktivitenin bu riskleri azaltacağı üzerinde çalışmalar yapılıyor.

    Orta derecede kas kütlesine sahip olmak riskleri azaltmaya yetiyor

    Artmış kas gücü ve kas kütlesi diyabet riskini azaltıyor 

    Mayo Clinic Proceedings dergisinde de yayımlanan araştırmanın son bulgularına göre orta derecede kas kuvveti olan ve çeşitli egzersizler ile bu kas kütlesini koruyan kişilerin tip 2 diyabet riski oldukça düşük olabileceği belirtildi. Araştırmacılar bu etkinin kardiyorespiratuar uygunluk ve benzeri değişkenlerden bağımsız olduğuna dikkat çekti. Ayrıca orta derecedeki kas kütlesi bu riski düşürmeye yetiyor ve bu kas kütlesini artırmak riski daha da azaltmıyor.

    Araştırmada görevli Profesör Duck-chul Lee, orta düzeyde yapılan dayanıklılık antrenmanlarının da aynı etkilere sebep olduğunu belirtti ancak antrenman miktarının ve dozunun ne kadarının bu etkilere sebep olacağını tespit etmenin oldukça zor olduğuna da dikkat çekti.

    Araştırmacılar kas kuvvetinin gücünü belirlemek için 'bench press' ve kavrama hareketlerinden yararlandı. Hangi dozun yeterli olduğunu tespit etmek için daha çok çalışmaya ihtiyaçları olduğunu belirten Lee, bu egzersiz dozlarının da popülasyonlara ve kişilerin sağlık düzeylerine göre de değişkenlik gösterdiğini belirtti.

    Egzersizler diyabet riskini yüzde 30'dan fazla azaltmakta

    Artmış kas gücü ve kas kütlesi diyabet riskini azaltıyor 

    Yapılan çalışmada araştırmacılar yaşları 20 ila 100 arasında değişkenlik gösteren ve diyabeti olmayan 4.681 denek üzerinde çalıştı. Araştırmacılar deneklerin kas güçlerini ölçmek içi bütün deneklere bacak ve göğüs hareketleri yaptırdı ve araştırmanın doğruluğunu artırmak amacıyla yaş, cinsiyet, vücut ağırlığı gibi çeşitli faktörler de hesaplamaya dahil edildi.
    Ölçümlerin sonucuna göre alkol ve sigara tüketimi, obezite, hipertansiyon gibi çeşitli değişkenlerden bağımsız olarak orta derecede kas gücü bulunan kişilerin; diğer kişilere göre tip 2 diyabete yakalanma riski yüzde 32 daha az bulundu.
     
    Araştırmanın yardımcı yazarı Angelique Brellenthin bu direnç egzersizlerinin sonuçlarının tartıda görünmeyeceğini bu yararların tartıdan bağımsız olduğunu belirtti.

    Düşük düzeyde egzersiz bile yararlı

    Araştırmaya ve belirtilenlere göre düşük dozlu antrenman programı bile hiç egzersiz yapmamaya göre oldukça iyi sonuçlar vermekte. Brellenthin'in cümlelerine göre insanlar düşük dozda dahi olsa antrenman yapmaya teşvik edilmeli. 'Squat', 'plank' ve 'lunge' hareketleri ile bile insanların yeterince iyi bir dirence sahip olabileceklerini belirten yardımcı yazar, bu kişilerin güç kazandıkça serbest ağırlıklara veya ağırlık makinelerine geçebileceklerini belirtti.
     
     
    Diyabet gün geçtikçe daha fazla sağlık sorunlarına sebep oluyor. Düzenli bir yaşam ve dozunda bir egzersiz ile bu riskleri yüzde 30 gibi büyük bir oranda azaltmak mümkün olmakta. Üstelik bu oran beslenme düzeni, obezite gibi çeşitli faktörlerden bağımsız olarak karşımıza çıkıyor.
     







  • Dogru sekilde yapildigi takdirde en guzel sporlardan biri vucut gelistirme, az da olsa mutlaka herkesin yapmasi gerektigini dusunuyorum..

  • WB kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız. Ben zamanında çok faydasını gördüm. Günlük plank egzersizi bile müthiş sonuçlar ortaya koyabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunun yanında geçende bir belgeselde izledim ketojenik diyet de kesinlikle diyabeti çözen bir beslenme şekli bence göz atın .

  • WB kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, sokakta dikkat ederseniz, Kadın ve Erkek herkeste göbek var. Biraz egzersiz ile bu gidebilir.

  • tokluk şekerini ölçmeden özellikle az bir hareket bile en az 40-50 mgll farkediyor bir deneyin derimArtmış kas gücü ve kas kütlesi diyabet riskini azaltıyor 

  • Keşke her şey okadar basit ve kolay olsaydı. Kas için spor yapmak işin en kolay kısmı.
    Asıl zor olan beslenme, kas gelişimi mutlak beslenme ile sağlanır.
    Spor yapan birey, normal bir kişiden daha fazla protein almalıdır.
    Tükedeceği diğer gıdalar içinde şeker tuz yağ olmamalı, ekmek yiyecekse tam buğday yulaf vb
    Her öğünde mutlak yelşil besin ve yoğur.
    Genç arkadaşlar bir heves ile spor yapmaya başlıyor, bir kaç ay sonra bırakıyorlar.
    Gelişim olmuyor ve beslenme yapamıyorlar, spor yaptığınız için kas büyümez.
    Ne yazıkki ülkemizde protein oldukca pahalı ve normalin üzerinde protein ihtiyacı olan sporcu bu bedeli ödemekte zorlanıyor.
    Sonuç spor yapması gekirken başka ortamlara yönelen gençler beni üzüyor.
    Sadece diyabet değil, spor bir çok hastalığa yakalanma riskini azaltır.
    Bir toplumun bağışıklık sistemi en güçlü bireyleri, kuşkusuz doğru beslenen ve spor yapanlardır.
    Örek görselde ben ortalama alıp 30 yaş 85 kg verdim, sporcu önce kg almalı sonra vermelidir.

    Artmış kas gücü ve kas kütlesi diyabet riskini azaltıyor
    Artmış kas gücü ve kas kütlesi diyabet riskini azaltıyor
    Artmış kas gücü ve kas kütlesi diyabet riskini azaltıyor
    Spor yapmak lüks değil bir ihtiyaç olarak görülmeli, sporcu ihtiyaç ve gereksinimleri ucuz olmalı. En azından sporcu besinleri. Devletimiz teşfik etmeli buda ancak fiyatların düşmesi ile olur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 3 Ocak 2021; 17:50:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.