Şimdi Ara

Nvidia’dan dev hamle: İsrailli yonga tasarımcısı Mellanox’u satın aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Ekran kartı pazarının hâkimi durumunda olan Nvidia, yeni pazarlar ve gelir modelleri oluşturma adına önemli bir hamle yaptı. Firma tarihindeki en büyük satın almaya imza attı ve İsrailli yonga tasarımcısı Mellanox’u satın aldı.


     


    Dev hamle


     


    Bir süredir İsrailli performans sınıfı yonga üreticisi Mellanox’u satın almak için Intel ile kıyasıya bir mücadeleye girişen Nvidia, sonunda istediğini aldı. Intel’in teklif ettiği 6 milyar doların üzerine çıkarak 6.9 milyar dolar teklif eden Nvidia, Mellanox’u ikna etti.


     


    Ayrıca Bkz.Oppo’nun yeni amiral gemisi Reno ismini alacak

    1999 yılından bu yana faaliyet gösteren Mellanox, sunucuları birbirlerine bağlayan InfiniBand ağları ve yüksek hızlı Ethernet kartları için performans odaklı yongalar geliştiriyor. Bu yongalar veri merkezlerinde, bulut altyapılarında ve veri odaklı çalışan süper bilgisayarlarda kullanılıyor.


     


    Nvidia bu hamle ile sunucu tarafında daha iyi rekabet alanı oluşturmayı amaçlıyor. Sunucu ve süper bilgisayar tarafında Nvidia hızlandırıcılarının daha performanslı entegrasyonu ile sürücüsüz araçlarda işlemcilerin koordineli çalışması veya oyun bilgisayarlarında çoklu grafik kartlarının arasında hızlı bağlantılar muhtemel çözümler arasında.


     


    Özellikle kripto para piyasasındaki dip sonrasında stoklar elinde kalan ve gelir kaybı yaşayan Nvidia, uzun vadede sunucu tarafında önemli yatırımlar ile bu açığı kapatabilir. Uzun süredir adeta Mellanox’un peşinde koşan Intel ise daha zor bir rekabetin içerisine girmiş durumda.


     







  • Huawei'nin 64 çekirdekli işlemcileri aldı başını gidiyor.

  • interwap kullanıcısına yanıt
    64 bit olmasın ?

  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    Evet 64 bit olan 64 çekirdekli sunucu yongaları.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • interwap kullanıcısına yanıt
    Bknz. "abi bana 35 çekmeyi öğret"

  • Nasıl Türkçe abicim bu? Nvidia'nın dev hamlesi olur, mellanox'u nvidia aldı olur ama o iyelik ekleri olmadan ben de derim ki, intel yazmayı unuttu herhalde bizim ekrem 71.5.
  • Anlamadım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hala "Özellikle kripto para piyasasındaki dip sonrasında stoklar elinde kalan ve gelir kaybı yaşayan Nvidia..." gibi cümleler geçiyorsa bir haberde, oradan koşarak uzaklaşmak lazım.

    Nvidia'nın hisselerindeki düşüşlerin kripto para işiyle fazla bir bağlantısı yok. Evet etkili, ama o kadar değil. Neyse habere gelecek olursak büyük resim görme merakıma yenik düşerek Intel ve Nvidia'nın çok feci bir rekabete girişmek üzere oldukları söylüyor ve herkesi şaşırtacak büyük bir bilgi veriyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 12 Mart 2019; 21:14:41 >
  • Veri merkezlerindeki musteri portfoyu anlaminda satislarin iyi olacagi kesin. Lakin farkli bir acidan da bakmak lazim bu duruma. nVIDIA'nin kuracagi potansiyel bir bulut oyun hizmetinde de ciddi bir rekabet avantaji olabilecek bu satin alma.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.