Şimdi Ara

PlayStation 5 / Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | (1414. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Quarren , tutturamayanlar , KAKÁ , ekoko54 , mgrbz , mgrbz Daha Az
6 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 15 Misafir (1 Mobil) - 17 Masaüstü4 Mobil1 Android
5 sn
180.155
Cevap
1.505
Favori
9.774.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
346 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
10. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 14121413141414151416
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler bakın net söylüyorum kendi açımdan eğer 7 bin TL üstü yaparlarsa asla konsol felan almam. Ps4 pro ile one var bende v? 1060 lı pc eskiden konsol rahat ucuz diye alırdık. (Ps4 pro 1800 one x 2500 e almıştım) şimdi gidip herhangi bir konsola 8 9 bin tl vermek bana koyar malesef.
  • Ama şimdi ben virüs den bir ay önce bundle one x 2500 TL ye almıştım Vatandan yanında tüm üyelikle hediye geldi. Korona çıktı fiyatlar 4.500 e felan dayandı şuan vatan da 4500 civarı. Yani virüsün büyük etkisi oldu fiyatlarda. Ek vergiler de geldi tabi bakalım vergiler %20 ye düşürülecek umarım max 6 binden çıkar da alır oynarız
  • EmreYlmaz1 E kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı güçte PC toplamak da hemen hemen aynı fiyata geliyor kararınıza saygı duyuyorum.

    Konsol rahatlığını ve exc seven zaten ps5 alacak.
    Exc leri oynamasam da olur diyen kitle de zaten PC toplar gamepass, Steam epicten faydalanarak yoluna devam eder iki seçenekte mantıklı bence.
  • 7 8 bin tl civarlarına gelecektir, fazla mı ? Kesinlikle fazla fakat çevrenize bakın arkadaşlar hiç bir şeyin fiyatı normal değil, özellikle kur fiyatları ciddi uçurdu. Evlerden, arabalara ve ufak ev eşyalarına kadar her şeyin fiyatı katlanmış durumda...Gönül ister ki 2000 tl civarına gelsin ama kur+vergiler ortada...

    Benim psikolojik sınırım 5 6 bin tl fakat her şeyin üzerine birde fırsatçıları eklersek 7 8 bin tl altına çıkmaz gibi, ilk gelen sürümler saçma sapan fiyatlandırılabilir.

    Ülkemizde konsol oyunculuğu her geçen gün kan kaybediyor birde üzerine fiyatlar bindi, umarım ekonomi biraz daha toparlanır insanlar ihtiyaçlarına ve böyle eğlencelere kolay ulaşır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dreandes

    Yazayım. Tahminendir yine de.

    PS4 - AMD 7850
    PS4 Pro - AMD RX 470
    XOne - AMD 7790
    XOnex - AMD RX 580

    Yeni nesilde ise bilgi karışıklığı var. Nvidia, RTX 2080 kartı PS5 ve Series X'ten daha güçlü dedi. Çünkü Nvidia tarafında kayan nokta hesaplama değeri Amd'lerden daha düşük oluyor. Ancak PS5 10.28 Tflop, Series X ise 12 Tflop gücünde. PS5 hemen hemen RTX destekli bir 5700XT gücünde diyebiliriz. Series X ise bunun daha üzerinde bir performansa sahip. Sağlam Overclock edilmiş 5700 XT gibi de düşünebilirsiniz Series X'i.
    Ps5 gpu , aslında düz 5700'ün oc edilmiş Rdna2 mimarisine sahip gpusu. 36 işlem birimi, 2304 shader bulunuyor. Bu gpu amd'nin verilelerine göre, 5700xt'den %30 civari daha güçlü olacak diye düşünüyorum. Yalniz xbox gpusu hakkındaki yorumunuz yanlış olmuş. 5700xt'nin oc edilmiş hali değil, big navi olarak geçen, 52 cu, 3120 shader'dan oluşan Rdna2 mimarili bir gpusu var. Aslında iki konsolunda amd tarafında çıkmış güncel bir karşılığı yok. Zira daha rdna2 ekran kartları çıkmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 2 Ağustos 2020; 10:33:37 >
  • GT_55 kullanıcısına yanıt
    Rdna2 olduğunu biliyorum ancak şu an bunların net bir karşılığı yok çünkü. Kayan nokta performansı üzerinden tahmini yorum yaptım zaten. Nvidia 2080'den yavaş diyor iki konsol içinde ve siz PS5 için bile 5700XT'den %30 güçlü diyorsunuz. Bu dediğinize göre PS5 2080 Ti gücünde

    Bence yavaş sallayalım :) Ayrıca bu konsolların soğutması zaten normal ekran kartları gibi yüksek frekanslarda tutmaya elverişli olmayacaktır. Shader sayıları dediğiniz gibi olabilir fakat performans olarak dediğiniz olamaz. Dediğim gibi RDNA2 kartları bilmiyoruz ben şu anki kartlar üzerinden yorum yaptım. PS5'in RTX destekli 5700XT gücünde bir performans ile geleceğini düşünüyorum. Daha fazlası beklenmesin. Series X'de bunun işte %15 daha performanslı bir RDNA2 modeli ile gelir.
  • formw3 F kullanıcısına yanıt
    allahtan toggle var yoksa bende çıldırırdım burda l3 tuşum sağlam sorun yaşamıyorum diyen azdır bence ya da fps online ya da fazla oyun oynamamıştır. özellikle fpslerde l3 acayip sıkıntı yapıyor kosarken kesiyor bi anda sinir bozucu bu da. bide her oyunda toggle da olmuyor o zaman kotu iste
  • ßLacKLioN kullanıcısına yanıt
    Ps4 ü ve ps4 proyu çıktıkları gün aldım. Bayada oyun oynarım geneli online. Yanlış hatırlamıyorsam 8 kol değiştirdim şimdiye kadar. 1i L joistiği hatasındanı ama L3 den değil aşırı yumuşadı die diğerlerinin genelinin pil ömrü bitti biriside R2 bozulmuştu.
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    Microsoft Store'da 468 TL Cyberpunk 2077.
    PlayStation 5 / Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu |



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 2 Ağustos 2020; 11:41:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filojistoN

    Microsoft Store'da 468 TL Cyberpunk 2077.
    PlayStation 5 / Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu |
    283 TL ye aldık.

    https://www.mtcgame.com/tr-TR/xbox-games/cyberpunk-2077
  • BlackTower_35 kullanıcısına yanıt
    VPN nedir?

    Yalnız 3rd Party'den key almakla resmi mağazaları karşılaştırmak mantıklı değil gibi geliyor bana. ,

    VPN kullanarak Türkiye dışından temin edilmiş key almayı orjinal mağaza fiyatlarına karşı argüman olarak veriyorsan Sony'den de ucuz oyun alabilirsin Hindistan PSN kullanarak. Hiç değilse 3. partiyle uğraşmazsın. 325 TL'ye geliyor bu şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 2 Ağustos 2020; 11:46:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thejoker58906

    Söylenti: Avengers oyununda Spider Man sadece Ps4 ve Ps5 konsollarına özel kontrol edilebilir bir karakter olarak olacak Xbox ve Pc versiyonlarında Spider Man olmayacak state of play de bunu açıklayacaklar olursa ne komik olur ama
    Spider-Man ile Avengers oynamak exclusive oyun etkisi yapar. Karakter bile exclusive



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-02177D6B6 -- 2 Ağustos 2020; 10:47:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filojistoN

    VPN nedir?

    Yalnız 3rd Party'den key almakla resmi mağazaları karşılaştırmak mantıklı değil gibi geliyor bana. ,

    VPN kullanarak Türkiye dışından temin edilmiş key almayı orjinal mağaza fiyatlarına karşı argüman olarak veriyorsan Sony'den de ucuz oyun alabilirsin Hindistan PSN kullanarak. Hiç değilse 3. partiyle uğraşmazsın. 325 TL'ye geliyor bu şekilde.
    Hocam daha 2 gün önce hindistan psn den 3 tane oyun aldım 385 TL tanesi.

    Far Cry 6
    Assasien's Creed Valhalla
    Crash Bancidcot 4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 2 Ağustos 2020; 11:52:32 >
  • Aktif bir Playstation Pro kullanıcısıyken yaklaşık 2 ay önce İtalya Amazon kampanyası ile Xbox One X Cyberpunk 2077 Limited Edition aldım..

    Amatör sayılabilecek bir konsol oyuncusu olarak 2 aydır iki konsolu da kullanıyorum..Yorumlarımı yazayım..

    Playstation Pro Eksileri
    -----Cihazdaki fan ve ses problemleri resmen çıldırttı..Son zamanlarda çıkan Exclusive oyunlarda artık oyunun sesini duyamaz hale gelmiştim..Cihazın termal pedleri ve termal macunları değişti..Buna rağmen Last of Us 2 veya Tsushima oynarken cihaz kendisinden geçiyordu.

    -----Cihaz çok stabil çalışmıyor..Menüler arasında geçişlerde takılmalar , oyunlarda oluşan bug problemleri (Isı veya ekranın yetmemesi ile alakalı) ciddi can sıkıyor.

    -----Oyunların fiyatları.Öncelikle Playstation Türkiye'yi eleştirmem gerekiyor..Pandemi öncesinde uzun süre fiyatlandırma ve indirim konusunda müşterilerini mağdur etti..Dövizin ülkemzdeki durumu belliylen oyunlar özellikle yeni çıkan oyunlar lüks haline geliyor ve ulaşımı zor oluyor.

    -----Plus üyeliği..Sistemin hatalı olduğunu düşünüyorum..Geçen senelere kadar verilen oyunlar zaten tatmin etmiyordu.

    -----Pri sec üyelik sistemi.Kupaların sadece pri sahibine gitmesi, sec üyelerin platin ve kupalardan faydalanmaması bir sorun. Xbox basit bir sistemle bunu çözmüş..Her iki üye de kupa alabiliyor.

    Playstation Pro Artıları
    +++++ Kesinlikle Exclusive oyunlar..Last of Us 2 , Marvel Spider-Man, Tsusima ve sayamayacağım bir çok oyun..İlk çıktıklarında oldukça pahalı..Ancak bir süre sonra indirim gördüğünde paranın hakkını sonuna kadar veriyor.

    +++++ Oyunların kalitesi ve çeşitliliği. Çıkan oyunlar bir süre sonra makul fiyatlara düşüyor. Ne kadar çok el değiştirirse oyunun fiyatı o kadar çabuk düşüyor. Bu da elde edilebilirliği cazip hale getiriyor.

    +++++ Psn kardeşliği..Playstation kullanıcısının çok oluşu doğal olarak forumda oyun bolluğunu getiriyor. Hemen her oyunu bulmak mümkün.

    XBox One X Eksileri
    ----- Exclusive oyunların yetersizliği. Forza Horizon ve Halo başı çeken oyunlar..Ama bu konuda kesinlikle Sony'nin gerisinde..Saatlerce cihazın başından kalkmamamı sağlayacak bir oyun ne yazık ki geçen sürede bulamadım.

    ----- Xbox kardeşliği. Ne yazık ki üyelerin azlığından kaynaklı oyun bulmak çok zor..Hep aynı oyunlar ilanlarda dolaşıyor..Gün içerisinde verilen ilan Playstation için 50-60 oluyorken bu sayı XBox için 15-20 civarında kalıyor.

    ----- Kontol cihazının tasarımı..Hangi mantıkla böyle bir tasarıma kalkışmışlar anlamadım..Son analog biraz daha yukarıda..Sol analog ile L1'e basmak neredeyse imkansız..İnsan anatomisine aykırı..Bir çok oyun bunu istiyor..Kesinlikle ergonomik değil..

    XBox One X Artıları

    +++++ Kesinlikle çok çok güçlü bir cihaz.. Red Ded Redemption 2..Bir görsellik harikası olan Forza Horizon oynarken ne cihazda takılma ne de bir fan sesi duydum..

    +++++ ES Acces ve Game Pass sistemi..İnanılmaz iyi bir sistem kurmuşlar..Toplam 100 TL civarında bir ücret ödeyerek inanılmaz arşive erişme hakkınız oluyor.. Forza Horizon - RDR2 Halo Serisi ve daha niceleri.

    +++++ Geriye dönük uyarlamalar.. PS3 ve PC zamanında oynadığım Crysis serisi , Dead Space serisi, Red Dead Redemption 1 gibi oyunlara bu uyumluluk sayesinde erişebilmek gerçekten şahane olmuş..

    +++++ Kupa sistemi..Platin veya kupa biriktiren biri değilim ancak dijital olarak alınan bir hesapta her iki ortağa da kupa gitmesi şahane bir sistem olmuş.

    Dediğim gibi tamamen amatör olarak yapılmış bir yorum..Katılmadığınız çok nokta olabilir arkadaşlar..
    XBox One X gelince ''Tamam konsolumu buldum..Artık XBox kullanıcıyım'' derken şimdi ciddi manada acaba XBox'ı satsam mı diye düşünüyorum..Çok güçlü kabul ediyorum ancak oyunları bir türlü içine çekmedi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi divxcimcime -- 2 Ağustos 2020; 12:50:34 >
  • BlackTower_35 kullanıcısına yanıt
    Demek istediğim Playstation'dan da uygun(!) oyun alınabiliyor.

    Benim ilk alıntıladığım arkadaşın yazdığı şey Sony'nin keyfinden dolayı uygun fiyata oyun satmaması Microsoft'un yerel fiyat politikası kullanması falan filandı. Cyberpunk örneği vermişti. Ama adamlar kendi mağazalarında Sony'den daha pahalıya satıyor oyunu. Ne Sony ne Microsoft gözünün yaşını bakmıyor yani. Kurlar neyse o fiyattan satıyorlar.

    Steam'i niye konsol oyun fiyat karşılaştırmasına dahil etti anlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 2 Ağustos 2020; 14:14:17 >
  • divxcimcime kullanıcısına yanıt
    Sol analog ile L1 mi demek istediniz? Katılıyorum. Xbox kontrolcüsü bana da çok rahatsız bir de koşma icin kullanılan L3 butonu çok sert geliyor bana.
  • BlackTower_35 kullanıcısına yanıt
    arkadaşın örnek verdiği cyberpunk diğer oyunlara göre ucuz hocam store da genelde 3A oyunlar 4000rupi iken cyberpunk 3500rupi fiyat farkı bu yüzden
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Evet L1 ..Yanlış yazmışım düzeltiyorum..
    Controller güzel..Ancak ergonomik gelmedi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byvolcan

    arkadaşın örnek verdiği cyberpunk diğer oyunlara göre ucuz hocam store da genelde 3A oyunlar 4000rupi iken cyberpunk 3500rupi fiyat farkı bu yüzden
    Evet hocam 3500 müş.
  • aha bide ps5 pro haberleri çıktı. sony yüksek performanslı ps5 modeline işaret eden yeni bir patent almış. 10k ya çıkar herhalde bu da.

    https://www.webtekno.com/sony-playstation-5-pro-patent-h97455.html
  • 
Sayfa: önceki 14121413141414151416
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.