Şimdi Ara

6000 Bütçe Anakart-Ekran Kartı-İşlemci-Ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Maksimum 6 bin lira gibi bir bütçem var hdd ssd kasa ve psu ya sahibim, eksik olanlar başlıktakiler.

    6000 Bütçe Anakart-Ekran Kartı-İşlemci-Ram


    Niyetlendiğim parçalar bunlar burası toplam 6150 civarı tutuyor, fiyatı artırmadan daha iyi alternatifler neler olabilir?


    Not: Elimde eski bilgisayarımdan kalan ekran kartı ve cpu var onları önümdeki 1 hafta içinde satamazsam, bu sistemdeki 9600k yerine 9400f alıp anakartı h370 serisi bir anakartla değiştirmem gerekecek tabi birde rami daha düşük frekanslı versiyonuyla değiştirmeliyim.







  • Ram frekansı Intel işlemcilerde çok farketmiyormuş. Kurduğunuz sistem güzel. Ram'in Dual olmasında fayda var o yüzden 2x8 almanızı öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yılmaz

    Ram frekansı Intel işlemcilerde çok farketmiyormuş. Kurduğunuz sistem güzel. Ram'in Dual olmasında fayda var o yüzden 2x8 almanızı öneririm.
    Youtube'da karşılaştırma videoları izledim pek çok oyunda 5-10 bazen 15 fps fark yaratıyor ilerleyen dönemlerde daha da önemli olacağını düşünüyorum. Rami tek almamın sebebi ise sistemi topladıktan birkaç ay sonra aynı ramden 1 adet daha alıp 32gb olarak kullanmak istemem. Şuan 32gb ram bir işime yaramayacak muhtemelen ancak ben bu sistemi aldıktan sonra minimum 5-6 yıl kullanıcam bu yüzden böyle bir tercihte bulundum.
  • 9600k da sogutucu çıkmıyor. oc de sınırı zorlamayacaksanız ortalama kule tipi sogutucu almanız yeterli yüksek frekansları görmek istiyorsanız 240mm sıvı sogutma almalısınız.

    eğer ben hiç oc yapmayacağım diyorsanız 9400f yeterlidir. fakat anakartı yine de z390 almanızı öneririm böylece şu an için 9900k ya kadar ugrade edebilirsiniz.

    gördüğüm kadarıyla tek stick ram almışsınız onu 2x8gb olarak dual olacak şekilde alın. ramin düşük frekanslısını almak maksimum fiyattan 50-60 tl tasarruf sağlar.

    işlemcileri yatırım için alan bazı amd sever arkadaşlar çekirdekleri, anakart desteğini bahane ederek size çok çekirdekli ama rakibinin hayli bir gerisinde kalan 2600 ve üstü işlemci aldırmaya çalışıp aklınızı bulandıracaktır itibar etmeyiniz. kendileri aynı hatta daha az paraya aynı peformansı aldıklarını zannediyor, alacaklarını ümit ediyorlar. şu anda 9600k yı bırakın 8600k nın amd tarafında rakibi yok. salt oyun için intel cpular her zaman en iyi seçimdir. Render alacağım, iş için kullanacağım vs diyorsanız 2700x alabilirsiniz.

    yine donanım parçalarını yatırım için alan bazı arkadaşlar da vega 56 alın 64biosu yüklersiniz, undervolt yaparsanız vb diyerek vega 56 aldırmaya çalışacaklardır, sakın böyle bir hata yapmayın :)

    anakart da gayet güzel.

    şimdiden hayırlı olsun.




  • Merhaba hangi site burası ve güvenilir mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Şuan elimde kule tipi soğutucu var, işlemci performansından memnun olmayana kadar o.c. düşünmüyorum bu da en kötü ihtimalle 3-4 yıl sonrası demek oluyor o zamanda sıvı soğutmaya geçiş yaparım zaten.

    Ram konusunda dediğim gibi sistemi topladıktan 1-2 ay sonra aynı ramden 1 adet daha alıp dual olarak kullanmayı planlıyorum, mantıklı değil mi sizce?

    AMD konusunda aynı fikirdeyim sizinle dolayısıyla nvidia+intel kombinasyonundan vazgeçmem pek mümkün değil.

    Teşekkürler tavsiyeler için.
  • Newegg uluslararası büyük alışveriş sitelerinden birisi, amerika kaynkalı bir şirket, internette yorumlara bakabilirsiniz hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.