Şimdi Ara

ABD F-35'lerin Türkiye'de Üretilen Parçaları İçin Yeni Yerler Aramaya Başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD F-35'lerin Türkiye'de Üretilen Parçaları İçin Yeni Yerler Aramaya Başladı


    Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almasının ardından başlayan F-35 savaş uçağı gerilimi sürüyor. Amerikan yönetimi, şimdi de F-35'lerin Türkiye'de üretilen parçaları için yeni kaynaklar aramaya başladı.

    ABD-Rusya arasındaki Soğuk Savaş geride kalmış olsa da anlaşmazlıklar devam ediyor. Washington Post gazetesinde yazar olan David Ignatius, F-35'lerin ana üreticisi olan Lockheed Martin'in F-35 uçaklarının Türkiye'de üretilen parçalarının satın alınabileceği başka yerler aradığını söyledi.

    Ignatius, konuyu ele alan makalesinde F-35 ve S-400'lerin birbirlerini yok etmek için geliştirilmiş iki silah olduğunu ve rakip silah sistemlerinin aynı ülkede bulunmasının F-35'leri tehlikeye atacağını söylüyor.

    Ignatius "Şimdi, ana üretici Lockheed Martin'le birlikte uçak gövdesi parçaları ve Türkiye'de yapılması planlanan diğer yüzlerce F-35 parçası için alternatif kaynaklar bulmaya uğraşıyorlar. Üst düzey bir Trump yönetimi yetkilisi, ‘Türkiye hükümetinin söylediklerine inanmamız gerekir. Bizim de kendi adımıza gerekli adımları atma sorumluluğumuz var" diyor.

    Türkiye'nin F-35 uçaklarının üretimindeki rolü oldukça önemli. Aralarında TAI, ASELSAN ve Havelsan'ın da yer aldığı toplamda yedi şirket, uçağın gövdesinden motoruna kadar toplam 19 farklı bölgesindeki çok sayıda parçayı üretiyor.







  • çok iyi haber,
    bu çöp uçağı almaktan kurtuluyoruz..10 MİLYAR DOLAR ödemiştik, o parayı da getirsinler dolar düşsün biraz.
  • ABD F-35'lerin Türkiye'de Üretilen Parçaları İçin Yeni Yerler Aramaya Başladı


    ABD'YE KARŞI DURUŞUM HEP BU !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.