Şimdi Ara

Trenler, Rayların Söküldüğü Garda Unutuldu !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Wowturkey forumunda yıllardır ülkemizde yapılan projeleri takip etmekteyim. Muhtemelen en yakından takip ettiğim ve beni en çok ilgilendiren ulaşım projesi Marmaray olduğu için, CR3 başlığında tüm gelişmeleri yıllardır birlikte takip edip tartışıyoruz. Bugün Haydarpaşa' ya giden bir forumdaşımızın çektiği fotoğraflar ile, böylesi korkunç bir hatanın gerçekten yapıldığına tanık olduk.

    Ülkenin kaynaklarının ve yatırımlarının nasıl çar çur edildiğini, bizi yöneten adamların ne kadar plansız ve bilinçsiz hareket ettiğini, bu küçücük örnek ile görebilirsiniz.

    Fotoğraflar bugün çekildi, Haydarpaşa Depo Sahası (Harem tarafı)

    Trenler, Rayların Söküldüğü Garda Unutuldu !

    Trenler, Rayların Söküldüğü Garda Unutuldu !

    Trenler, Rayların Söküldüğü Garda Unutuldu !

    Trenler, Rayların Söküldüğü Garda Unutuldu !


    Birkaç ay önce, restorasyon ve YHT peronlarının yapımı için Haydarpaşa' daki tüm raylar söküldü. Depo sahasında bekleyen 9 adet 10 vagonlu Marmaray seti ise Gar sahasında unutuldu. Şu an trenleri burdan çıkarmanın hiçbir yolu yok. Kara kara düşünüyorlar ne yapacağız diye.

    -Garın içinden Yeldeğirmeni' ndeki Haydarpaşa kurbuna kadar uzanan tüm raylar söküldüğü için, trenleri banliyö hattına dahil etmek demiryolu ile imkansız
    -Karayolu bağlantısı yok, tırın buraya girmesi imkansız
    -Feribota giden raylar da söküldü, feribota yükleyip Sirkeci' ye geçirmek de imkansız.

    440 vagonla işletilecek olan Marmaray, ne yazık ki uzun bir süre 350 vagon ile işletilecek. Haydarpaşa' nın ne zaman biteceği belli değil. Peronların altından Khalkedon Antik Limanı çıktı. 1 yılda da bitebilir, 3 yılı da geçebilir deniliyor.

    Rayları sökmeden önce, yakın zamanda kullanılacak olan bu trenleri çıkarmak kimsenin aklına gelmediği için, bu makinalar ne yazık ki bir süre daha burada atıl kalacak. Eksik kapasite ile işletilen Marmaray, milyonlarca lira zarara mal olacak.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.